Lifestyle

Komentari 9

Baki (94) se ostvarila želja: Prvi put je obukla pravu vjenčanicu

Baki (94) se ostvarila želja: Prvi put je obukla pravu vjenčanicu

Baka Martha iz SAD-a udala se davnih dana, no nije mogla nositi pravu vjenčanicu jer Afroamerikanke tada nisu smjele ući u butike. Unuka joj je ostvarila želju

Martha Mae Ophelia Moon Tucker (94) iz Birminghama u Alabami udala se 1952. godine. Tad Afroamerikanke nisu smjele ulaziti u salone vjenčanica pa je za svoj pir odjenula tamnoplavu haljinu, piše Fox News. 

POGLEDAJTE VIDEO: Baka (80) svakodnevno vježba

Nedavno, gotovo 70 godina nakon vlastitog vjenčanja, probala je pravu vjenčanicu iz salona te joj se ostvarila želja. S unukom Angelom Strozier gledala je film “Coming to America”. Tijekom scene vjenčanja baka Martha je unuci otkrila da cijeli život sanja o tome da odjene vjenčanicu.

Njezina unuka odlučila je pomoći baki ostvariti svoj san. Nekoliko dana kasnije unuka je baku odvela u obližnji butik za mladenke. Presretna baka probala je dvije vjenčanice, a kako bi ugođaj bio što bolji, prije probe unuka ju je odvela na šminkanje i frizuru. Kad su stigle u butik, zaposlenicima je unuka objasnila situaciju.

- Bili su presretni i oduševljeni mojom idejom. Bili su ushićeni što će upravo oni omogućiti baki da ostvari svoj san. Pomagali su joj oko odabira, namještali joj haljinu i primili je kao pravu mladenku - kaže unuka i dodaje da je baka bila presretna.

- Ovo iskustvo je za mene bilo predivno i posebno. Rekla sam im: ‘Ovo čekam cijeli život. Dajte mi haljinu’ - kaže vesela baka.

Najčitaniji članci