Lifestyle

Komentari 1

Banane su pocrnile? Ne bacajte ih - već napravite odličan kolač!

Banane su pocrnile? Ne bacajte ih - već napravite odličan kolač!

Banane su zahvalna namirnica jer se mogu uklopiti u gotovo sve vrste slastica, a od njih možete izraditi i brzi kolač za koji vam ne treba nikakvo slastičarsko umijeće

- Kad kolač nastane u društvu četverogodišnje nećakinje koja cijelo vrijeme pripreme daje svoje savjete i govori: 'Već sad vidim da će ovo biti dobar kolač' nema mi druge nego recept podijeliti s vama kako biste ga i vi mogli pripremiti sa svojim najmlađima - piše Kate Bošković na Slatkopediji.

POGLEDAJTE VIDEO: Pravila kako da banane dulje potraju

Za ovaj kolač vam treba:

Priprema

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva s ventilatorom, a potom očistite i vilicom pritisnite zrele banana. Dodajte im jedno po jedno jaje te između svakog dodavanja mikserom miješajte da se sve dobro sjedini. Čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici i pustite da se malo ohladi, a zatim je dodajte u smjesu i sve dobro promiješajte mikserom. Dodajte i aromu vanilije te na kraju prosijano brašno.

Smjesu ulijte u mali lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, poravnajte te pecite oko pola sata ovisno o jačini vaše pećnice. Kolač je gotov kada čačkalica izađe čista iz sredine kolača. Ostavite ga da se samo malo ohladi, a zatim ga servirajte, najbolje uz malo šlaga ili kuglicu sladoleda od vanilije. 

 

Najčitaniji članci