Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Chill&Grill užario atmosferu na Bundeku, evo što donosi danas

Chill&Grill užario atmosferu na Bundeku, evo što donosi danas

Jučer smo okusima otputovali u Sjevernu Ameriku, a danas je na meniju egzotični južnoamerički roštilj - aromatične tortilje s piletinom i povrćem, chimchurri sendviči s lungićem...

VIDEO

Jučer je na zagrebačkom Bundeku počeo treći Chill&Grill, veliki festival klope, cuge i mjuze. Odvest će vas na nezaboravno street food putovanje u kojemu možete okusiti interkontinentalne kuhinje i probati jela koja se na žaru peku u Aziji, Chill&Grill 3.0 NEW EXPERIENCE trajat će sve do 3. svibnja, punih sedam dana, svaki dan od 12 do 24 sata.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:00
Veliki vodič: Na Bundeku ćemo chillati i grillati tjedan dana...
Veliki vodič: Na Bundeku ćemo chillati i grillati tjedan dana...

Počeli smo gastro putovanje u Sjevernoj Americi

Jučer su na meniju bili specijaliteti Sjeverne Amerike, koji su dodatno začinili super atmosferu. Festival je otvoren slasnim mesnim okruglicama u Zvijezdinu Servisu za sendviče. Pripremale su ih foodblogerice Ena Kokanović s bloga Foodgasm by Ena i Željka Sivar s bloga Sweety and Spicy.

- Tajna dobrog sendviča je u mesu – mora biti juneće. Okruglice se posluže u zapečenom bagetu premazanom Zvijezda chilli majonezom, s mozzarellom i šalšom. One daju sendviču štih Sjeverne Amerike, kao i sir - što je više sira, to je više Sjeverna Amerika - zaključile su blogerice. Cooking show održao je i chef Marko Palfi. Pripremao je dimljeni juneći brisket, koji je u Teksasu najpoznatije jelo s roštilja.

POGLEDAJTE VIDEO

- Juneći brisket naručite kod mesara i podijelite ga na pola da bude manji. Stavite ga u otopinu vode i soli. Na količinu vode koja je potrebna da se prekrije meso treba staviti pet posto soli i dva i pol posto šećera. Treba tako stajati 48 sati - otkrio je Palfi.

Dodao je da se meso prvo ispeče u pećnici, a zatim premaže BBQ umakom. Zapeče se na roštilju da se karamelizira. Servirao ga je sa salatom od kuhanoga krumpira, hrena i svježeg proljetnog bilja. Gloria Berger pripremila je prvi hrvatski influencerski burger s pljeskavicom, zelenom salatom, prženim lukom, šampinjonima, ajvarom i hambi umakom.

POGLEDAJTE VIDEO

A danas su na meniju delicije Južne Amerike. Možete isprobati specijalitete iz čak 13 restorana, među kojima je i naš New Experience restoran. Očekuje vas mnogo fine hrane, pića, glazbe i chillanja, kao i cooking showovi. Izađite iz kuće, posjetite nas na Bundeku i uživo pratite demonstracije vrhunskih chefova.

Na Chill&Grill navečer stižu i neke od najvećih zvijezda domaće glazbene scene. Odlična će mjuza svirati cijeli dan, a navečer vas očekuju besplatni koncerti. Zabavljat će vas Kojoti, Nipplepeople, Soulfingers i Let 3. Raspored održavanja koncerata pratite na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr. Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr.

DANAS NE PROPUSTITE...

Najbolji blogeri peku Chimichurri odrezak

Danas od 12 do 12:45 ne propustite Cooking show Gastrolovaca, najboljih hrvatskih blogera. Pripremat će fantastičan odrezak s chimichurri umakom i pečenim batatom. Sutra u 16:10 cooking show by Pevec vodi Michelinov chef Marin Rendić, a pripremat će mediteranska jela pomoću grilla. U 15 sati Zvijezdin Servis za sendviče sprema piletinu u pivu.

Chef Zoran Delić sprema dječja jela

Kids table by Podravka danas od 13:10 do 13:55 donosi omiljena dječja jela. Podravkin chef Zoran Delić danas će pripremati južnoameričke obroke poput salate s kvinojom, piletinom, ananasom i grilanom bananom, koji će oduševiti najmlađe. Sutra ne propustite “after work finger food” i ideje za party chefa Delića.

Južnoamerički wrap u New Experienceu...

Danas vas u Chill&Grill pop-up restoranu New Experience očekuje južnoamerička fajita gallina (tortilja s piletinom i povrćem začinjena južnoameričkim začinima) i Chimichurri sendvič s lungićem. Sutra kušajte jela Središnje Europe, currywurst - kobasice s curry umakom i krumpirićima, popularan berlinski street food, ili marinirani carski kotlet u pecivu.

Još 12 restorana sprema iznenađenja

Još 12 vrhunskih restorana peče grill za desetke tisuća posjetitelja. Neki su se dokazali i prošle godine, poput Pod zidom Bistro & Wine Bara, restorana Kitchen & Grill Plac, Submarinea... Kuća dobre hrane nudi grčku pljeskavicu sa sirom, Cheese bar koristi atraktivnu talijansku megatavu za tjesteninu... Tu su i osvježavajuća pića, hladna piva i super kokteli.

U Eko zoni danas od 16:10 do 16:55 možete provozati automobil Mitsubishi Outlander Plug in Hybrid i upoznati Urban E projekt elektromobilnosti Petrola i Grada Zagreba, koji će na taj način u okviru projekta zajednički postaviti prvu javnu mrežu punionica na području Zagreba, što će omogućiti razvoj inovativnih usluga prijevoza putnika baziranih na elektromobilnosti, kao što su e-car sharing, e-taxi, e-logistika i sl.

POGLEDAJTE VIDEO

Opustite se u zonama za uživanje

Chill zona je ove godine još veća, ugodnija, s više sadržaja, idealna za izležavanje, ispijanje kave, slaganje kulise za Insta story... U večernjim satima tamo se možete opustiti i isprobati ponudu koktela, poslušati neki od top bendova, uživati u najboljem društvu. Dok vi chillate, vaši najmlađi mogu uživati u sigurnoj Kids zoni, bogatoj raznim programima, radionicama, igračkama i nagradnim igrama, a sve uz stručne voditelje. Svaki dan mališane će razveseliti Pevec radionice.

Chill zona je ove godine još veća, ugodnija, s više sadržaja, idealna za izležavanje, ispijanje kave, slaganje kulise za Insta story... U večernjim satima tamo se možete opustiti i isprobati ponudu koktela, poslušati neki od top bendova, uživati u najboljem društvu. Dok vi chillate, vaši najmlađi mogu uživati u sigurnoj Kids zoni, bogatoj raznim programima, radionicama, igračkama i nagradnim igrama, a sve uz stručne voditelje.

POGLEDAJTE VIDEO

Svaki dan mališane će razveseliti Pevec radionice. Od 12 do 14 ili od 16 do 18 mogu se okušati u ulozi malih vrtlara, a od 14 do 16 u likovnoj radionici. Od 18 do 19 sati očekuje ih sportska radionica - pikado, kuglanje, hulahup, taktila kutija, povlačenje konopca i puno zabave. U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim okomitim vrtovima možete se fotkati, otkriti koji ste tip grill majstora te osvojiti roštilj iz snova. Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eko zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice.

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

TUŽNA SUDBINA: Ovaj horoskopski znak ne može naći sreću u ljubavi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...