Lifestyle

Komentari 5

Da lakše prestanu jesti meso razvio flaster s okusom slanine

Da lakše prestanu jesti meso razvio flaster s okusom slanine

Kako bi ljudima koji prelaze na vegansku prehranu olakšao život profesor s Oxforda razvio je flaster koji otpušta miris slanine nakon što ga samo lagano zagrebete

- Studije su pokazale da miris može smanjiti žudnju za hranom. Naš osjet mirisa je snažno povezan s našom sposobnošću okusa, stoga nas naznake hrane, poput mirisa arome slanine, mogu natjerati da zamislimo čin jedenja te hrane - pojasnio je Charles Spence, profesor eksperimentalne psihologije na Sveučilištu u Oxfordu koji je osmislio flastere s mirisom slanine koji bi im trebao pomoći u smanjivanju žudnje za mesom.

Ovaj profesor specijaliziran je za osjetilnu percepciju i način na koji je naš um povezan sa osjetilima okusa i mirisa. Da bi realizirao svoju ideju, surađivao je sa tvrtkom koja se bavi hranom biljnog podrijetla Strong Roots.

Flaster radi na principu da ga čovjek treba zagrebati, a tada iz njega izlazi miris sličan pečenoj slanini. Ideja je da taj miris pomogne u suzdržavanju od posezanja za mesom jer bi sam miris korisnika naveo na pomisao da upravo jede taj prošarani, dimljeni komad mesa.

 

Najavio je testiranje flastera u Readingu, Leedsu i Liverpoolu. Čelnici tvrtke Strong Roots kažu kako se nadaju da će ovaj proizvod u budućnosti postati široko dostupan potrošačima, prenosi Independent.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci