Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Danas na meniju: Gusta juha od više vrsta gljiva s acetom

Danas na meniju: Gusta juha od više vrsta gljiva s acetom
3

Ukusna zimska juhu od dvije vrste šampinjona i heljde gotova je za svega 40-ak minuta, a poslužuje se u efektnoj posudi načinjenoj od izdubljenog slasnog peciva

VIDEO

Sastojci za 4 osobe:

  • 300 g smeđih i bijelih šampinjona te bukovače Fridrih
  • 1 veliki luk 
  • 2 češnja češnjaka 
  • začini sol, papar, mažuran, lovorov list
  • 100 g heljde
  • 1,5 l vode
  • 1 kiselo vrhnje
  • malo oštrog brašna
  • malo aceta balsamica KISKO

Priprema:

Svježe smeđe i bijele šampinjone Fridrih narežite na listiće, a klobuke bukovača na trakice. Na zagrijanoj mješavini maslinovog ulja i maslaca kratko popržite sitno nasjeckani luk i češnjak. Ubacite gljive, promiješajte te dodajte sol, mljeveni papar, usitnjeni sušeni mažuran i ponovno promiješajte. 

Nakon otprilike 2-3 minute kada gljive omekšaju, dodajte heljdu koju ste prethodno oprali u hladnoj vodi i zalijte vrućom vodom. Ubacite lovorov list, promiješajte i sve zajedno kuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri. 

Dodajte mješavinu kiselog vrhnja i oštrog brašna, promiješajte i pustite da juha zakipi. Za kraj ulijte KISKO aceto balsamico, promiješajte i juhu servirajte u izdubljenom (okruglom) pecivu.

Dobar tek!  

Za više informacija o novim Kisko aromatiziranim octevima posjetite Kiskovu web stranicu. Lajkajte video recepte na Fridrih facebook stranicama i osvojite prigodne poklone.

Da bi uživanje u ovom jelu bilo još slasnije, nakon kuhanja ne zaboravite počistiti kuhinju i oprati posuđe u čemu vam pomažu vrhunski Labudovi proizvodi. Za više informacija kliknite na Labudovu facebook stranicu i sudjelujte u novogodišnjoj nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti generalno čišćenje stana i Labudov paket čistoće.

Recept je pripremljen u suradnji s Kuhari.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Što smo stariji to je važnije što jedemo: Najzdravije namirnice za one preko 50 godina
TIJELO MIJENJA POTREBE

Što smo stariji to je važnije što jedemo: Najzdravije namirnice za one preko 50 godina

I kod žena i kod muškaraca, s vremenom se smanjuje sposobnost proizvonje inzulina, što dovodi do neravnoteže šećera u krvi i mogućeg razvoja dijabetesa tipa 2

Radno vrijeme trgovina na Dan državnosti - samo rijetki rade
EVO KOJI DUĆANI RADE

Radno vrijeme trgovina na Dan državnosti - samo rijetki rade

Dobar dio trgovina će danas biti zatvoren, no tu i tamo ćete moći pronaći neku koja radi pa makar i skraćeno. Slijedite navedeni link, izaberite adresu koja vas zanima i dobit ćete informaciju
Evo koliko možete voziti nakon što se upali lampica za gorivo
DOBRO JE ZNATI

Evo koliko možete voziti nakon što se upali lampica za gorivo

Naziv ‘rezerva’ odnosi se na kapacitet goriva koji ima sigurnosnu ulogu te se ne nalazi u nikakvom posebnom spremniku. Saznajte koliko dugo još možete voziti nakon što se upali lampica za 'rezervu'