Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Dečkova obitelj saznala je moju tajnu i skoro smo prekinuli...

Dečkova obitelj saznala je moju tajnu i skoro smo prekinuli...

Talulah Eve je model iz Burtona i pozirala je za mnoge fotografe, a u intimnoj ispovijesti je otkrila kako se kao transrodna nosila s problemima u ljubavnim vezama

VIDEO

Godina je 2004. i negdje u Burtonu u Velikoj Britaniji problematična tinejdžerica u dobi od 13 godina izgovara posebnu molitvu - ritual koji je ponavljala svake večeri prije odlaska na spavanje, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO: Saška Đokić je najmlađa transrodna žena na Balkanu

Pokretanje videa...

01:06

- Svake noći sam gledala zvijezde i izgovarala: Bože, molim te da ne narastem visoka kako bih jednog dana mogla postati žena - iskrena je Talulah Eve (26).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli T A L U L A H - E V E ⚜️طلا⚜️ (@misstalulaheve)

Vjeruje da je to pomoglo činjenici kako se razvila u djevojku prekrasnog stasa i dugih nogu te je zbog toga zahvalna svemiru.

- Prestala sam rasti kad sam dosegnula 172 centimetra. Savršena visina! Oduvijek sam znala da sam žena, no nisam imala pojma kako to ostvariti. U doba dok sam odrastala na televiziji nije bilo transrodnih ljudi, nismo o tome mogli čuti u školi. Imala sam tek 13 godina kad sam pročitala priču o Nadiji Almadi, natjecateljici koja je 2004. godine pobijedila u Big Brotheru. Tek sam tada shvatila da možda postoji drugi način života. No samo ako ne budem previsoka - nastavila je Talulah.

Bivši 'ljudski Ken': 'Muškarci vide da sam transrodna žena. Preplaše se, a nekima je fetiš'
Bivši 'ljudski Ken': 'Muškarci vide da sam transrodna žena. Preplaše se, a nekima je fetiš'

Dosegnula je visinu koju smatra ženstvenom, a usto je pomaknula granice jer je prvi transrodni model za donje rublje Ann Summers. Možda je riječ o brendu koji nije svima po ukusu, no Talulah je omogućio sjaj u očima. Bio je to jedan od najsretnijih dana u njezinom životu. Dan o kakvom se ova tinejdžerica nije ni usudila sanjati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli T A L U L A H - E V E ⚜️طلا⚜️ (@misstalulaheve)

Njezin uspjeh valja objasniti u kontekstu, pa je tako Talulah Eve postala model jer su je angažirali za kampanju. Pritom nitko nije spominjao transrodnost. Sljedećeg dana Talulah je prošla kraj poslovnice Ann Summers i gotovo se rasplakala. Na velikom posteru u izlogu pozirala je sa šest drugih žena različitih dimenzija, a sve su imale bijele gaćice i grudnjake.

Transrodna Nikita snimila svoju verziju spota za pjesmu 'Toxic'
Transrodna Nikita snimila svoju verziju spota za pjesmu 'Toxic'

- Činilo se da su mi se svi snovi ostvarili. Kad sam imala 17, život mi je bio iznimno težak. U pauzama između posla u trgovini i posla u restoranu, znala sam ući u Ann Summers i gledati rublje. Sprijateljila sam se s prodavačicama. Šalila sam se s njima kako ću jednog dana biti model za rublje te da će moju sliku gledati u izlozima. Sad mi sve one šalju poruke govoreći kako se sjećaju tih mojih izjava - nastavila je Talulah.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli T A L U L A H - E V E ⚜️طلا⚜️ (@misstalulaheve)

Talulah je dijete samohrane majke, a kaže kako su je oduvijek privlačile lutkice i kolica.
- Baka je to primijetila, pa mi je za jedan Božić kupila lutku. Mama je bila nesretna zbog toga jer je htjela da budem mini verzija svog oca, iako on nikad nije živio sa nama - prisjetila se.

Pravi problemi su započeli u srednjoj školi.

Muškarac koji je bio žena rodio sina ženi koja je bila muškarac
Muškarac koji je bio žena rodio sina ženi koja je bila muškarac

- Htjela sam ići na ples i gimnastiku s djevojkama, no stalno su me prisiljavali da igram ragbi i nogomet. Kako sam uvijek bila feminizirana, dječaci su me zadirkivali. U svlačionici bi mi sakrili odjeću ili je bacili pod tuš. Osjećala sam se usamljeno i neshvaćeno jer ni sama nisam razumjela što proživljavam - kazala je dodajući kako je situacija kod kuće bila još gora.

- Tijekom djetinjstva smo se selili 17 puta, a moja mama je često bila u nasilnim vezama pa sam se užasavala boravka kod kuće. Sjećam se kako je jedne večeri mamin dečko pokušao ugušiti je jastukom. Zvala me i ja sam dotrčala, no on me samo pogledao i rekao mi da se maknem. Bio je toliko strašan da sam pobjegla u svoju sobu i slušala mamu kako vrišti - kazala je Talulah.

To nije bilo sigurno okružje u kojem je tinejdžerica mogla istraživati svoju seksualnost. Neki smatraju da je nekoliko desetljeća poslije situacija za transrodnu djecu daleko lakša. Uzori poput Caitlyn Jenner, bivši atletičar Bruce Jenner i otac Kendall i Kylie Jenner, rezultirali su mišljenjem da će mnogi stoga lakše odlučivati o svojem tijelu. Jesu li doista transrodni ili su samo malo drugačiji dječaci? Talulah se s tim ne slaže.

- Naravno da postoje dječaci kojima se sviđaju stvari za curice, no to ne znači da se ne osjećaju ugodno u svojem tijelu. No ja sam oduvijek znala da to nisam ja jer sam uvijek zamišljala kako imam ženske dijelove tijela - kazala je.

Iščekivala je mjesečnicu, no tad su joj otkrili testise u abdomenu
Iščekivala je mjesečnicu, no tad su joj otkrili testise u abdomenu

Danas djeca poput Talulah mogu od liječnika dobiti hormonsku terapiju koja će zaustaviti pubertet i omogućiti im da postanu ono što žele biti kroz operaciju promjene spola. Mnogi se brinu kako su takvi lijekovi potencijalno opasni, osobito jer se daju djeci mlađoj od 12 godina. Talulah Eve ne misli tako i kaže kako bi voljela da su hormoni koji zaustavljaju pubertet bili dostupni dok je ona odrastala.

- Oni bi omogućili da moj glas ne mutira. Danas je moja najveća nesigurnost upravo taj moj glas. Muškarci mi često prilaze i traže moj kontakt, no kad mi čuju glas ostanu šokirani i mogu postati čak neugodni - kazala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli T A L U L A H - E V E ⚜️طلا⚜️ (@misstalulaheve)

Kad je vidite uživo, njezine ženstvene obline i meke crte lica koje postiže uz pomoć botoksa i filera nisu u suglasnosti s baritonom, no već nakon nekoliko sekundi to više nećete primijetiti. Njezina je kosa nedavno bila kraća zbog modne kampanje u kojoj je sudjelovala, a otkrila je nevjerojatnu strukturu kostiju lica. Danas ima dugu plavu kosu i sjaji samopouzdanjem.

Tek je na studiju dizajna i umjetnosti odlučila eksperimentirati s odjećom i šminkom. Sjeća se kako su jedne večeri za Novu godinu ona i grupa prijatelja odlučili iz zabave odjenuti se u žensku odjeću, a ona se tad osjećala kao da je konačno stigla doma. Počela je povremeno živjeti kao Talulah Eve, a zatim je odlučila da je vrijeme za promjenu. S 19 godina je počela tražiti način kako otići na operaciju spola. Konzultirala se na specijalističkoj klinici u Nottinghamu i nakon dvije godine hormonskih injekcija i opsežne psihijatrijske procjene, u prosincu 2016. godine je bila spremna za operaciju.

Transrodna Britanka s najvećim usnama: Zarađujem hrpu love 'financijskim ponižavanjem'
Transrodna Britanka s najvećim usnama: Zarađujem hrpu love 'financijskim ponižavanjem'

Njezina majka je to odbijala prihvatiti.

- Nije htjela znati ništa o tome. Nije me pokušavala odgovoriti, no znam da je sve ovo jako teško prihvatila. Na kraju mi je rekla da napravim ono što će me usrećiti, no u bolnicu sam išla sama - prisjetila se.

Operacija je bila prilično teška te se na odjelu oporavljala 10 dana, a još tri mjeseca kod kuće. Smatra kako je tek tada započela sa psihičkim oporavkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli T A L U L A H - E V E ⚜️طلا⚜️ (@misstalulaheve)

- Kad su ljudi poslije počeli komentirati kako sam lijepa, nisam se mogla priviknuti. Još sam se promatrala na način kako su me nekad zvali, kao muškarca s perikom. Nesigurnosti iz mog djetinjstva uvijek će me pratiti. Voljela bih da mogu uživati u svojoj ljepoti, no nekad mi to ne polazi za rukom zbog svega što sam prošla odrastajući - kazala je.

Nije prošlo dugo i pobudila je interes muškaraca koji je pred nju donio novi niz problema.

- Ja se vidim kao ženu i tako želim živjeti, no što mi je činiti kad sretnem muškarca? Moram li mu odmah reći: Oh, usput, ja sam transrodna? Mislim da me zbog toga nitko ne bi trebao osuđivati, pa u početku to ipak prešutim i dopustim im da me prvo upoznaju - kazala je priznajući kako joj se takav pristup nerijetko znao obiti o glavu. Tako je, primjerice, muškarac s kojim je izlazila početkom godine na internetu potražio podatke o njoj i tako otkrio njezinu prošlost. Kazala je kako se jako naljutio te da je situacija bila vrlo ružna.

Nikolina se rodila kao dječak, a sad je žena: Znala sam da nešto nije u redu, da sam drugačija...
Nikolina se rodila kao dječak, a sad je žena: Znala sam da nešto nije u redu, da sam drugačija...

Nedugo potom upoznala je preko aplikacije za spojeve arhitekta Jamesa (29) i ovog puta nije htjela ništa riskirati.

- Sreli smo se i odmah sam mu sve ispričala. On je rekao da sam prelijepa iznutra i izvana i da me sigurno neće osuđivati - kazala je.

Nekoliko tjedana poslije su proglasili lockdown i James se preselio u njezin stan.
- Tako smo cijelu izolaciju proveli zajedno. Bilo je sjajno - kazala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli T A L U L A H - E V E ⚜️طلا⚜️ (@misstalulaheve)

No kad je James vijesti o vezi s njom podijelio s obitelji i prijateljima, situacija je postala nezgodna.

- Brinulo ga je što će oni misliti o nama. Zbog tog je straha transrodnoj ženi teško pronaći ljubav, jer je uz naše veze uvijek povezana velika stigma. Trebalo je dugo da se priviknu, a prijatelji su ga dosta zezali. Na koncu su ipak sve prihvatili - kazala je.

Kaže kako je s njegovom obitelji bilo puno teže, no upravo su se vratili s odmora u Turskoj.

Transrodna YouTuberica oplela po Ellen: Nije me ni pozdravila
Transrodna YouTuberica oplela po Ellen: Nije me ni pozdravila

- Imaju svojih briga, no mislim da su zadovoljni sve dok usrećujem Jamesa. Među najtežim bitkama bila mi je ova za spas veze i definitivno je najvažnija - istaknula je.

Postavlja se i pitanje planira li par djecu, no Talulah Eve kaže da je očekivala takva životna pitanja i predvidjela ih, pa je prije operacija zamrznula spermu kako bi se mogla koristiti za donorsko jajašce te da surogat majka rodi dijete.

- Želim najmanje dvoje djece do moje tridesete godine. Želim im dati bezgraničnu ljubav kakvu ja nisam imala kao dijete. Znam da bih bila sjajna mama - kazala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli T A L U L A H - E V E ⚜️طلا⚜️ (@misstalulaheve)

James je ipak oprezniji i kaže da za sad planiraju kupnju zajedničke kuće, no Talulah je već u dnevniku za sljedeću godinu podcrtala datum kad planira početi tražiti surogat majku za svoju djecu. Uvijek je znala pronaći način kako izboriti svoje bitke, pa čak i s onima koji je vrijeđaju online.

- Nasilje koje sam doživjela u školi pomoglo mi je razviti oklop pa me danas uvrede ni ne diraju - kaže smijući se jer je sad oni koji su je zlostavljali u školi prate na Instagramu i šalju joj poruke koje ona ne želi prihvatiti. Smatra kako se život ipak poboljšava za transrodne ljude jer ih drugi počinju prihvaćati, no još ima teškoća i pred njima je dug put. Oduševljena je što su je angažirali za Ann Summers ni ne postavljajući pitanje o njezinoj prošlosti.

Kći im je transrodna? Jolie i Pitt priznali da želi muško ime
Kći im je transrodna? Jolie i Pitt priznali da želi muško ime


- Neki bi to iskoristili za promociju, no meni je laskalo što mi prilaze kao običnoj ženi - kazala je.

Ipak, kaže, razočarala ju je odluka vlade zbog koje transrodni ljudi ne smiju promijeniti spol u rodnom listu bez medicinske dijagnoze i dokaza da su najmanje dvije godine živjeli kao žena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli T A L U L A H - E V E ⚜️طلا⚜️ (@misstalulaheve)

- Možemo taj podatak promijeniti u putovnici, pa zašto ne i u rodnom listu? To je kao tamni oblak koji stalno lebdi iznad nas - kazala je.

Unatoč teškim trenucima, danas je vrlo sretna. Uspjela se zbližiti s majkom koja je ponosna na njezine uspjehe, radi kao model te planira raditi i kao DJ. Još važnije, uz Jamesa je shvatila da je ostvarila svoj životni san i postala predivna, zaljubljena žena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa