Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Detoks duše i tijela po Zodijaku: Što svaki znak treba za energiju

Detoks duše i tijela po Zodijaku: Što svaki znak treba za energiju

Zračnim znakovima potrebna je hrana za mozak, koji upravlja većinom tjelesnih funkcija dok vatreni moraju paziti da ne dođe do velikog unutarnjeg izgaranja...

VIDEO

Nakon blagdanskih gozbi, vrijeme je za lagane dijete, opuštanje i čišćenje organizma, i fizički i duhovno. Jedno je ono što volimo jesti, a drugo su namirnice koje trebamo uvesti u svoju prehranu kako bismo imali više energije i osjećali se vitalnije. Donosimo vam popis namirnica koje bi svaki znak zodijaka trebao imati u svom hladnjaku, a sve u ime zdravlja i vitalnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO Pazite što jedete ukoliko imate problema sa spavanjem:

Pokretanje videa...

01:10

Vatreni znakovi - Ovan, Lav, Strijelac

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Budući da ste iznimno aktivni i nekad ne znate kad je vrijeme za odmor i predah, potrebno je paziti da ne dođe do velikog unutarnjeg izgaranja, pa je između ostalog dobro prilagoditi i prehranu.

OVAN

Dijeta: Ovnovi nove dijete počinju s entuzijazmom, no vrlo brzo odustaju ako se kilogrami odmah ne počnu topiti. Najbolja dijeta za Ovnice sastoji se od riba, svježih salata i voćnih sokova, poput onog od jabuka ili grejpa. Na taj način će uspjeti kontrolirati svoj snažni metabolizam. Što više mijenjajte sastav svojih obroka. 

Jedite: smeđu rižu, banane, voćne sokove, masline, rajčice, luk, salatu, cvjetaču, krastavce, špinat, rotkvice, brokulu, grah, leću, bundeve, orahe, smokve, suhe marelice, češnjak i senf.

Izbjegavajte: prženu hranu, sol i alkohol.

Idealno eterično ulje: ružmarin

Živite u petoj brzini, uvijek ste u pokretu i rijetko si priuštite vrijeme za odmor i relaksaciju. Esencijalno ulje ružmarina ima miris koji će opustiti vaše bolne ili napete mišiće i omogućiti vam da uživate u tišini i samoći. Također ublažava posljedice stresnog načina života jer smanjuje razinu kortizola - hormona odgovornog za vaš borbeni duh. Prepustite se masaži.  

Duhovno čišćenje: Ovan vlada glavom, očima, ušima, mozgom, kosom i licem. 

Neuravnoteženost: Kad energija nije u ravnoteži, dolazi do glavobolje, migrene, gubitka samopouzdanja, problema s curenjem iz nosa i sinusima. Pojavljuju se i akne, problemi s kožom, ekcem, osip ili gubitak kose.

Iscjeljenje: Ako ste potiskivali svoje želje ili pak previše progovarali iz ega, možda je vrijeme da se to dovede u ravnotežu. Nastojte umiriti svoj um i obratiti pažnju na svijet oko sebe.

Ovaj znak Zodijaka je najrjeđi: Jeste li i vi u počasnoj ekipi?
Ovaj znak Zodijaka je najrjeđi: Jeste li i vi u počasnoj ekipi?

LAV

Dijeta: Lavovi vole slobodu, dobru hranu i fina pića. Na svu sreću, oni također imaju jak metabolizam koji im omogućuje da ostanu aktivni. 

Jedite: cjelovite žitarice, rižu, agrume, jabuke, breskve, korjenasto povrće (krumpir, mrkve i rotkvice), špinat, brokulu, orašaste plodove, bademe, sjemenke suncokreta i smokve.

Izbjegavajte: začinjenu hranu i mliječne proizvode.

Idealno eterično ulje: češnjak

Srce je osjetljiv organ. Kad ste uzrujani, češće se pojavljuje aritmija. Koristite eterično ulje češnjaka kako biste osnažili zdravlje srca. Također je korisno za otklanjanje preopterećenosti - i fizičke i mentalne. Ako trpite neugodne frustracije, koristite češnjak. Uvijek razrijedite eterično ulje češnjaka ako ga namjeravate nanijeti na kožu. Također ga možete pomiješati s limunovim sokom ili uljem paprene metvice kako biste oslabili njegov jak miris. Ako se osjećate razdražljivo i nervozno, razrijedite ulje i nanesite ga na stopala.

Duhovno čišćenje: Lav vlada srcem, kralješcima i gornjim dijelom leđa.

Neuravnoteženost: može doći do komplikacija sa srcem (aritmija, infarkt, tlak). Dolazi do poteškoća u izražavanju emocija i zatvorenosti prema ljubavi. Može se i očitovati kao nedostatak samopouzdanja, osjećanja stida ili pojave strahova.

Iscjeljenje: bilo koji oblik kreativnog izričaja često je od pomoći. To uključuje umjetnost, ples, pisanje, glumu itd. Preporučuje se i joga.

STRIJELAC

Dijeta: Za sve rođene unutar ovog vatrenog znaka najbolja hrana za mršavljenje su rajčice i luk te voće bogato vitaminom C. Budući da su skloni pretjerivanjima, trebaju se znati obuzdati od naručivanja gotove brze hrane, a isto tako svesti na minimum korištenje šećera i bilo kakvih slatkiša. Ma koliko vas drugi uvjeravali kako je čokolada nešto najbolje na ovom svijetu, nemojte im vjerovati.

Jedite: cjelovite žitarice, lanene sjemenke, kruške, jabuke, naranče, jagode, korjenasto povrće (krumpir, mrkva i rotkvica), luk, rajčicu, masline, smokve i češnjak.

Izbjegavajte: začinjenu hranu, slatkiše, rafinirani šećer i alkohol.

Idealno eterično ulje: geranija

Kao adstrigentno ulje, geranij stimulira kontrakcije mišića. Ako se bavite sportom ili puno krećete, ovo ulje može biti od pomoći u održavanju zdravih i jakih mišića, kao i kod problema koji se povremeno mogu pojaviti u vašoj muskulaturi. Dodajte par kapi ovog ulja svojim solima za kupanje i uživajte u toploj kupki. Osjećat ćete se opušteno i preporođeno. Imate li problema s kapilarama ili venama, pomiješajte do 30 kapi eteričnog ulja s 50 ml baznog ulja. Nježnim pokretima umasirajte u područje zglobova, oštećenih vena ili kapilara.

Duhovno čišćenje: Strijelac vlada kukovima, bedrima, hipofizom, jetrom. 

Neuravnoteženost: javljaju se problemi s kukovima, jetrom, izvjesna je i sklonost pretjerivanju. Osjeća se snažan nemir kao i nemogućnost dugog boravka na jednome mjestu. Može se manifestirati i kao stagnacija i problemi s učenjem. 

Iscjeljenje: Što više putujte, nova iskustva pomažu u proširivanju životnih horizonata, ali i vlastitog uma. Gode vam vježbe za fleksibilnost kukova.  

Stil prema Zodijaku: Ovnu je modna ikona Kate Hudson, a Lavu elegantna Meghan Markle
Stil prema Zodijaku: Ovnu je modna ikona Kate Hudson, a Lavu elegantna Meghan Markle

RECEPT ZA VATRENE ZNAKOVE: Jednostavna juha od krumpira

Sastojci: 4-5 bijelih krumpira, kuhati u slanoj vodi narezano na kockice i s koricom; 3/4 šalice usitnjenog začinskog bilja: kopar, peršin, bosiljak (po izboru); žličica papra; 2-3 žlice maslinova ulja; 2 žlice Dijon senfa; 2 češnjaka; 1/2 šalice sjeckanog luka; 1/4 šalice jabučnog octa; 2-3 žličice majoneze

Upute: Skuhajte krumpire u slanoj vodi. Dodajte sve sastojke u blender, po želji možete dodati i drugo povrće, kao što je svježi špinat ili celer. Miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte vodu po želji. U slast. 

Zračni znakovi - Blizanci, Vaga, Vodenjak

Puno razmišljate, a naglašena mentalna aktivnost često iscrpljuje organizam. Potrebna vam je hrana za mozak, koji upravlja većinom tjelesnih funkcija, pa je važno u svakodnevnu prehranu uključiti sljedeće namirnice. 

BLIZANCI

Dijeta: Blizanci imaju naviku jesti navrat nanos i pri tome odabirati svu moguću nezdravu hranu. Trebali bi tijekom dana češće jesti, ali nikako ne obilne obroke. Isto tako bi trebale izbjegavati kavu i sva ostala pića koja sadrže kofein. Zeleni čaj je jako dobar nadomjestak za kavu. 

Jedite: borovnice, naranče, grejp, sok od grožđa, grožđice, jabuke, salatu, cvjetaču, špinat, mrkvu, celer, zeleni grah, rajčicu, veganski jogurt, bademe, češnjak i đumbir.

Izbjegavajte: kavu, korjenasto povrće (krumpir i rotkvice) i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: bosiljak

Uvijek ste u nekom pokretu, puno razmišljate i nije vam lako smiriti um. Bosiljak, jedno od moćnijih eteričnih ulja, pomoći će da usporite tempo te mentalne kapacitete upotrijebite u korisne svrhe. Kad se osjećate napeto u nepoznatom okruženju ili kada emocionalna prtljaga postane preteška, bosiljak će povratiti vašu unutarnju ravnotežu. Bosiljak možete koristiti i za izoštravanje mentalnog fokusa. Također možete dodati svježe usitnjeni bosiljak u salatu ili zdjelu juhe od rajčice.

Duhovno čišćenje: Blizanci vladaju umom, mislima, sposobnošću izražavanja te rukama, prstima, ramenima.

Neuravnoteženost: manifestira se kao rastresenost, zbunjenost, bol u rukama, ramenima ili kao strah od progovaranja onoga što je bitno. Prisutna je i sklonost prema ogovaranju ili nepromišljenim izjavama.  

Iscjeljenje: Uravnotežite svoju energiju putem meditacije, boravkom u tišini. Naučite smirivati svoj um i tako se oslobađati mentalnog “smeća” te misli koje se neprestano ponavljaju. 

5 znakova Zodijaka s kojima nikad ne znate na čemu ste jer oni su sve samo ne - predvidljivi
5 znakova Zodijaka s kojima nikad ne znate na čemu ste jer oni su sve samo ne - predvidljivi

VAGA

Dijeta: Vage trebaju piti velike količine vode i izbjegavati alkohol i bilo kakva slatka pića, te jesti hranu bogatu proteinima. Muškarcima Vagama preporučuje se da izbjegavaju kekse i slatkiše, te također da jedu hranu bogatu biljnim vlaknima.

Jedite: ribu, plodove mora, avokado, zob, jabuke, grožđe, jagode, cjelovite žitarice, grožđice, špinat, rajčice, grašak, mrkvu, kukuruz, veganski jogurt, orašaste plodove, tamnu čokoladu i bademe.

Izbjegavajte: alkohol, gazirana pića i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: tamjan

Nakon svih dnevnih aktivnosti, ljudi koji vas okružuju, a ponekad i iscrpljuju, neophodan vam je komadić mira u kojem se možete očistiti od svih vanjskih utjecaja i povezati sa sobom. Tražite taj neuhvatljivi ‘mir uma’? Tamjan vas može odvesti tamo. On odbija i smanjuje stres. Tri kralja su djetetu Isusu dala tamjan kao simbol božanstva. Ovo ulje ima moć da vas poveže s Izvorom. Ako ste skloni prehladama, bolovima u trbuhu, tamjan ublažava fizičku bol i potiče zdrav imunitet. Utrljajte tamjan u dlanove ili stopala svojih nogu za trenutni poticaj raspoloženja. 

Duhovno čišćenje: Vaga regulira bubrege, urinarni trakt, kožu, endokrini sustav i lumbalni dio kralješnice.

Neuravnoteženost: Kad energija Vage nije u ravnoteži, osoba je ili previše ovisna ili se ne da vezati. Češće se javljaju problemi s mjehurom, kao što su infekcije, učestalo mokrenje ili bol u leđima. Izvjesna je i bol u donjem dijelu leđa ili osip po koži.

Iscjeljenje: Važno je naučiti kako ostvarivati kompromise, a koji vas ne oštećuju. Dati i udovoljiti drugima, ali pritom ne zakinuti sebe. Ako je prisutna prevelika ovisnost o vezi i drugima, potrebno je pronaći snagu i osjećaj neovisnosti.  

VODENJAK

Dijeta: Za žene rođene u znaku Vodenjaka je važno održavati dijetu s malo masnoća. Trebaju se klonuti bilo kakvog masnog mesa i slatkiša. Njihova idealna dijeta uključuje voće, posebno jabuke i agrume, no također i sušeno voće. Muškarci Vodenjaci bi trebali prestati smišljati ekscentrične kombinacije jela i u svoj život vratiti naviku konzumiranja jednostavne i dobro skuhane hrane.

Jedite: jabuke, naranče, kruške, povrće, kupus, celer, kukuruz, mrkvu, rajčice, brokulu, soju, jogurt, datulje, smokve, češnjak, đumbir i proteinske štapiće.

Izbjegavajte: kavu i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: limun 

Nekad se previše usredotočujete na druge ljude, na stvari koje vam nisu od koristi. Eterično ulje limuna potiče vaše dobro raspoloženje i pomaže da se usredotočite na pozitivne stvari i usmjerite konstruktivno svoju energiju. Duboko udahnite, opustite se i dopustite limunu da vas odvede do sretnog mjesta. Dodajte eterično ulje u kupku ili upotrijebite sok od limuna u šalici čaja ili hladnom napitku kako bi umirili sinuse.

Duhovno čišćenje: Vodenjak vlada gležnjevima, potkoljenicama, krvožilnim sustavom.

Neuravnoteženost: Stvaraju se ideje o projektima i poslovima koje je nemoguće ostvariti. Dolazi do udaljavanja od stvarnosti. Može doći do problema s donjim dijelom nogu, kao i osjećaj anksioznosti.

Iscjeljenje: Radite stvari koje vas nadahnjuju i okružite se ljudima koji vam pomažu da rastete.

Otkrijte koji će vam dan u 2021. biti najsretniji - po horoskopu
Otkrijte koji će vam dan u 2021. biti najsretniji - po horoskopu

RECEPT ZA ZRAČNE ZNAKOVE - Mlijeko od badema, vanilije i cimeta

Sastojci: 1 1/2 šalice sirovih badema; žličica ekstrakta vanilije; 4 šalice vode; prstohvat cimeta

Postupak blanširanja: Blanširajte bademe tako da ih minutu prokuhate u vrućoj vodi. Zatim ih na nekoliko minuta ostavite u zdjeli. Potom u njih ulijte hladnu vodu i ostavite dvije minute. Odstranite kožicu s badema. Stavite oguljene bademe u zdjelu i prekrijte vodom. Neka stoji preko noći.

Izrada bademova mlijeka: U blender dodajte bademe, ekstrakt vanilije i dvije šalice vode. Dobro izmiksajte. Procijedite smjesu kroz vrlo sitno cjedilo ili čistu tkaninu u veliku posudu. Stavite ostatak izmrvljenih badema natrag u blender i dodajte preostale dvije šalice vode. Miješajte 1-2 minute i ponovite postupak cijeđenja. 

Dobiveno mlijeko ugrijte na štednjaku dodajući cimet. Potom ga pustite da se ohladi i ulijte ga u staklenu bocu. Dobro zatvorite. Čuvajte mlijeko u hladnjaku. Rok trajanja je pet dana.

Smiling mother and daughter 8, 9 years old cooking together in kitchen vegetable salad. Healthy home food, communication parent and child.

Vodeni znakovi - Rak, Škorpion, Ribe

U prehranu je potrebno uvrstiti namirnice koje sadrže kvalitetne masti. One potiču izgaranje masnoća i povoljno djeluju na kardiovaskularni sustav te smanjuju rizik za bolesti srca i umanjuju osjećaj gladi.  

RAK

Dijeta: Žene rođene u znaku Raka su izuzetno talentirane za kuhanje i imaju veliku potrebu da isprobavaju nove recepte. Zato bi se trebale opredijeliti za raznoliku niskokaloričnu ishranu. Trebaju izbjegavati šećer, kolače, bijeli kruh i pivo. Rakovi se lako uznemire i postanu nervozni, što loše djeluje na njihovu probavu. Zbog toga se moraju striktno pridržavati programa svoje dijete.

Jedite: kruh od integralnog brašna, zobenu kašu, voće, banane, kefir, brokulu, kupus, cvjetaču, rajčicu, repu, bundevu, krastavce, alge, grah i prirodne šećere.

Izbjegavajte: masnu hranu, sol, gazirane napitke, slatkiše i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: lavanda

Probavne smetnje mogu utjecati na vaše raspoloženje, pogotovo ako potiskujete ljutnju ili strah. Lavanda pomaže uspostaviti probavnu ravnotežu i smiruje želudac. Kad se osjećate malaksalo i bezvoljno, koristite lavandu kako biste ublažili i svoju tjeskobu. Za brz i jednostavan izvor smirenosti, dodajte par kapi lavande na svoj jastuk prije nego što zaspite. 

Duhovno čišćenje: Rak vlada prsima, grudima, trbuhom i plućima.

Neuravnoteženost: Emocije su nekontrolirane. Prisutne su česte promjene raspoloženja, iscrpljenost, pretjerana osjetljivost. Javlja se potreba za samoćom i povlačenjem. Često su prisutne bolesti dišnog sustava, kašalj, bolne grudi i traženje utjehe u hrani.

Iscjeljenje: Učinkovite su vježbe disanja, plivanje, boravak na svježem zraku te lagana tjelovježba. 

ŠKORPION

Dijeta: Rođeni pod ovim znakom mogu u sklopu svoje dijete jesti smeđu rižu, zelenu salatu, celer, klice, krastavce, trešnje, naranče i limune. Muški Škorpioni su obično  zaokupljeni svojim poslovima, pa zbog toga često preskaču obroke. Upravo zbog toga bi njihova dijeta trebala sadržavati hranu koja se brzo i lako pripravlja. Škorpioni također vole jako začinjena jela.

Jedite: losos, trešnje, kokosovo ulje, zelenu salatu, poriluk, cvjetaču, luk, rotkvice, rajčice, šparoge, krastavce, repu, grah, leća, maslinovo ulje, kvinoju i bademe.

Izbjegavajte: punomasne proizvode, sol, slatkiše i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: pačuli

Imate mnogo energije, no ponekad ste skloni ići iz krajnosti u krajnost i ući u situacije koje vas prekomjerno iscrpljuju. Eterično ulje pačulija može vam i dati dodatnu energiju. Dodajte par kapi toplom oblogu i nanesite oblog na čelo za trenutno opuštanje.

Duhovno čišćenje: Škorpion vlada reproduktivnima sustavom, spolnim organima, crijevima i sustavom organa za izlučivanje.

Neuravnoteženost: Prisutan je osjećaj zaglavljenosti u problemu ili čak prebrzo donošenje odluka. Može se također manifestirati kao depresija, manjak libida ili pak pretjerano aktivni libido.

Iscjeljenje: može pomoći meditacija, psihoterapija, pa i učenje tantre. Provođenje vremena u blizini vode donosi emocionalno opuštanje.  

RIBE

Dijeta: Ribe vole dobro pojesti, no nakon toga vrlo često imaju problema zbog svojeg osjetljivog tijela. Kako bi uspjeli pri održavanju dijete, uvijek su im potrebna podrška prijatelja. I žene i muškarci rođeni u ovom znaku trebali bi jesti hranu bogatu željezom. Ukoliko žele zdravo mršavjeti, Ribe bi trebale reducirati količinu soli.

Jedite: srdele, rižu, zob, voće, jabuke, grožđe, naranče, limun, breskve, šljive, povrće, špinat, luk, kelj, grah, datulje i zeleni čaj.

Izbjegavajte: kavu, masnu hranu, šparoge, sol, slastice i rafinirani šećer.

Idealno eterično ulje: čajevac

Poznati ste po svojoj empatiji i osjetljivosti, a ulje čajevca može u tome biti od pomoći na način da izoštri vašu intuiciju te da shvatite koji je najbolji izbor za vas. Također potiče dobro zdravlje i smanjuje upale. Koristite ulje čajevca kada ste nervozni, iscrpljeni i dopustite si mirno i racionalno razmišljanje kada vas obuzmu emocije. Dodajte malo ulja čajevca na toplu, vlažnu krpu i udahnite paru.

Duhovno čišćenje: Riba vlada stopalima, nožnim prstima, limfnim sustavom i pinealnom žlijezdom.

Neuravnoteženost: Spava se previše ili premalo. Postoji tendencija bijega od stvarnosti (alkohol, sedativi). Prisutna je prevelika zabrinutost i hipohondrija. 

Iscjeljenje: Kako biste uravnotežili energiju, važno je stupiti u kontakt sa svojim duhovnim vodstvom ili istinskom biti. Meditacija je često najučinkovitija. Pomaže i masaža stopala ili hipnoterapija. 

RECEPT ZA VODENE ZNAKOVE - Zobena kaša za doručak

Sastojci: 2 šalice zobenih pahuljica; žličica cimeta; 2 žlice borovnica; žlica lanenih sjemenki; banana; 2 šalice vode; kockica tamne čokolade

Postupak: Zagrijte vodu. Dodajte zobene pahuljice. Kuhajte dvije minute. Maknite s vatre, dodajte cimet i ostale sastojke. Promiješajte. 

Fotolia

Zemljani znakovi - Bik, Djevica, Jarac

Nužno je izbjegavati rafinirane ugljikohidrate zbog kojih se naglo podiže razina šećera u organizmu, a nakon kojeg slijedi nagli pad te osjećaj iscrpljenosti i umora. 

BIK

Dijeta:  Žene rođene u znaku Bika gube težinu polako ali u kontinuitetu. Strpljive su i sklone prihvatiti prelazak na zdravu prehranu. Trebaju izbjegavati bilo kakve kekse, slatkiše i pretjerano masne sosove. Poznato je da muški Bikovi vole puno jesti, no i oni bi se trebali pridržavati istih preporuka kao i njihove ženske kolegice.

Jedite: brusnice, šparoge, repu, cvjetaču, krastavce, špinat, luk, rotkvice, žitarice, bundeve, blitvu, ribu, orahe i hren.

Izbjegavajte: bijeli kruh, kekse i pomfrit.

Idealno eterično ulje: ylang-ylang

Slavite svoju senzualnu stranu s eteričnim uljem ylang-ylanga - blagim, ali učinkovitim afrodizijakom. Istodobno je i opuštajuće, što može pomoći da se oslobodite negativnih emocija koje zadržavate u sebi i obnovite ravnotežu. Ylang-ylang će također sniziti vaš krvni tla. Bilo da ga koristite kao uvod u romantiku ili kao način da smirite živce, dodajte ga u toplu kupku u koju ste unijeli malo Epsom soli. Neka ulje i para preplavljuju vaša osjetila dok voda opušta vaše mišiće.

Duhovno čišćenje: Bik vlada vratom, grlom, štitnjačom, mandulama i gornjim dijelom leđa.

Neuravnoteženost: Pojavljuju se bolovi u gornjem dijelu leđa. Mogući su problemi s vratom, grloboljom i glasnicama. Često se javlja i osjećaj da ste zapeli na mjestu, a prisutan je i strah od promjene ili gubitka nečega.

Iscjeljenje: Njegujte praktičan i metodičan pristup životu koji vam daje osjećaj sigurnosti i organiziranosti stvari. Fokusirajte se na područje grla. To možete učiniti pomoću plavih kristala, pjevanja i iskrenih razgovora.

DJEVICA

Dijeta: Žene Djevice trebaju zaštititi svoj osjetljivi probavni sustav. Za njih je najprikladnija dijeta ona vegetarijanska. I žene i muškarci ovog znaka trebaju pod svaku cijenu izbjegavati brzu hranu, pretjerane količine mesa, jako začinjenu hranu, masnoće te hranu kuhanu s previše biljnih ulja.

Jedite: voćne salate, smoothie od špinata, banane i naranče, lisnato zelje, klice, juhe, sjemenke bundeve, čajeve, müsli i bademe.

Izbjegavajte: grickalice, gazirane sokove i čokoladu.

Idealno eterično ulje: kamilica

Zbog blagih sedativnih svojstava eterično ulje kamilice olakšat će stanja tjeskobe i zabrinutosti. Koristite ga kako biste usporili životni ritam i umirili srce koje ‘lupa’. Ona također pomaže očistiti tijelo od štetnih toksina i smanjuje emocionalne posljedice živčane napetosti. Eterično ulje melise također će postići slične rezultate, pa biste mogli razmisliti o korištenju ta dva ulja u tandemu. U kupku dodajte ulje kamilice ili ulijte par kapi u svoj omiljeni šampon. Također možete popiti i čaj od ove biljke kako biste otklonili probavne smetnje. 

Duhovno čišćenje: Djevica vlada probavnim sustavom – crijevima, želucem, slezenom. 

Neuravnoteženost: Javljaju se probavni problemi, konstipacija, poremećaji u prehrani, bolovi u želucu, probava je slabija. 

Iscjeljenje: Važno je naučiti pustiti i otpustiti neka od očekivanja kojima se opterećujete. Također je važno umiriti svoj um i shvatiti da je i dobro dovoljno dobro. To je najbolje učiniti kroz meditaciju, bavljenje nečim kreativnim, tjelovježbom. 

Ilustracije vježbanja

JARAC

Dijeta: Jarčevi najčešće nemaju velikih problema s viškom težine. Ukoliko im se to ponekad dogodi, vrlo brzo se vraćaju u optimalnu formu. Njihova preporučljiva dijeta trebala bi uključivati česte povrtne juhe, salate s malo octa i ulja, te umjerene količine nemasnom mesa, najbolje pilećeg ili purećeg. U svrhu održavanja dobrog raspoloženja, preporučljivo je ponekad pojesti nešto slatko.

Jedite: rižu, voćne salate, juhe, naranče, limun, povrće s kupusom, kukuruz, krumpir, klice, juhe, čajeve, posni sir, smokve, chia i lanene sjemenke.

Izbjegavajte: bijelo brašno, voćni jogurt i čokoladu.

Idealno eterično ulje: eukaliptus

Radoholičari ste i niste od onih koji se znaju dugo odmarati, stoga će vam eterično ulje eukaliptusa biti od pomoći. Ublažit će iscrpljenost i smanjiti bolove u mišićima, što može osnažiti vašu izdržljivost dok se nosite sa svakodnevnim stresom i donosite teške odluke. Patite li od problema s kožom i kosom, ovo ulje može biti od pomoći. Dodajte par kapi ulja u šampon ili u losion za čišćenje lica. Primijetit ćete promjenu. 
 Duhovno čišćenje: Jarac vlada koštanim sustavom, koljenima, zglobovima i zubima.

Neuravnoteženost: Dolazi do problema u radu, često se javlja i tjeskoba. Mogući su bolovi u koljenima kao i zubobolje.

Iscjeljenje: Važno je češće se odmarati, usporiti te istražiti što to uistinu potiče vaše ambicije. Revidiranje dnevnog rasporeda također može biti od koristi – manje rada, više vremena za igru i zabavu.

RECEPT ZA ZEMLJANE ZNAKOVE - Hrskavi sendvič od krastavaca

Sastojci: žlica maslinova ulja; 2 šnite integralnoga kruha; 2 žlice humusa; žlica sjeckanih maslina; 8-10 tankih kriški krastavaca

Postupak: Zagrijte roštilj tavu. Utrljajte maslinovo ulje na jednu stranu obje šnite kruha, a zatim položite kruh na tavu i to na nauljenu stranu. Na suhu stranu dodajte i namažite humus. Zatim dodajte sloj maslina, a zatim krastavce. Preklopite sendvič i stavite u roštilj tavu. Pecite 4-5 minuta na svakoj strani ili dok ne počne dobivati boju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'