Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Devet laganih vježbi za ljepši, zategnutiji vrat i manje bolova

Devet laganih vježbi za ljepši, zategnutiji vrat i manje bolova

Postoje određene vježbe koje potiču protok kisika i krvi kroz kožu te povećavaju proizvodnju kolagena, ublažavaju napetost mišića, zatežu lice i izdužuju vrat

VIDEO

Vrat je dio tijela koji među prvima odaje dob žene jer koža na tom području gubi čvrstoću i elastičnost brže od ostalih dijelova tijela. Donosimo vam devet vježbi koje bi trebale popraviti stanje i usporiti tragove starenja. Vježbajte ih baš svaki dan, neće vam uzeti puno vremena i nisu teške.

POGLEDAJTE VIDEO Odlična vježba za parove:

Pokretanje videa...

01:28

1. Definirana linija čeljusti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kažiprst stavite na bradu. Povucite glavu unatrag, ostavljajući prst na istom mjestu. Ostanite u ovom položaju pola minute i vratite glavu u početni položaj. Ponovite još tri puta. Kada radite ovu vježbu, morate kontrolirati disanje.

2. Ravniji vrat i bolje držanje

Sjednite uspravno i ramenima idite unazad, približite lopatice što bliže možete. Zadržite se u ovom položaju pola minute. Vratite se u početni položaj. Ponovite tri puta.

Potaknuti zdrave navike kod partnera nije lako, ali može se
Potaknuti zdrave navike kod partnera nije lako, ali može se

3. Izduženiji vrat s manje bora

U stojećem položaju podignite ruke, savijte ih i stavite ruke jednu na drugu iznad glave, bez pritiskanja ruku na glavu. Povucite ruke i ramena dok bradu spuštate prema ključnim kostima. Zadržite se u ovom položaju pola minute.

Potom stavite jednu ruku na podnožje vrata s desne strane, a drugom rukom istegnite bočnu stranu vrata odozdo prema gore. Učinite isto za lijevu stranu.

4. Protiv dvostruke bore na bradi i vratu

Stavite dlanove na područje dekoltea, čvrsto ih pritisnite i povucite mišiće prema gore. Spustite glavu prema dolje i pritisnite bradu na ključne kosti. Povucite glavu i dlanove jedno prema drugome. Zadržite se u ovom položaju pola minute.

Istegnite bočne mišiće prednjeg dijela vrata. Da biste to učinili, čvrsto pritisnite jednu ruku na podnožje vrata i napravite pokrete prema gore, istežući mišiće rubom dlana.

5. Dulji vrat i bolji tonus kože

U sjedećem položaju držite leđa i glavu ravno, a ruku stavite na stražnji dio glave. Podignite glavu tako da su vam oči okrenute prema stropu. Pritisnite ruku na zatiljak, tako da glava mora svladati otpor. Zadržite se u ovom položaju pola minute.

Potom stavite jednu ruku na podnožje vrata na leđima, a drugom rukom istegnite zatiljak. Ponovite tri puta.

Nikako se ne možete natjerati na vježbanje? Ovo zbilja djeluje
Nikako se ne možete natjerati na vježbanje? Ovo zbilja djeluje

6. Ravniji vrat i prevenciju bolova

U sjedećem položaju držite leđa i glavu ravno pa stavite ruku na čelo. Spustite glavu tako da vam brada dodiruje vrat dok rukom pritišćete glavu tako da glava mora svladati taj otpor. Zadržite se u ovom položaju pola minute.

Nakon toga stavite ruku na dno vrata s lijeve strane, a drugom rukom istegnite stražnji dio vrata. Ponovite tri puta.

7. Protiv bora na vratu i stvaranja dvostruke brade

U sjedećem položaju držite leđa i glavu ravno. Okrenite glavu ulijevo što je više moguće - ukoliko je moguće da vam glava bude paralelna s linijom ramena. Zadržite se u ovom položaju pola minute.

Potom lijevu ruku stavite u podnožje vrata s lijeve strane, a desnom istegnite lijevi prednji dio vrata prema gore. Učinite isto na desnoj strani. Ponovite tri puta.

8. Izduženiji vrat i ljepša koža

Za ovu vježbu možete koristiti lagane bučice, ali možete je raditi i bez njih. U stojećem ili sjedećem položaju uspravljene glavu i leđa. Povucite ramena gore što je više moguće. Zadržite se u ovom položaju pola minute pa opustite ramena.

Nakon toga lijevu ruku stavite u podnožje vrata s lijeve strane, a desnom istegnite lijevu stranu vrata prema gore. Učinite isto na desnoj strani. Ponovite tri puta.

Jeste li se jutros rastegnuli? Evo što se sve tada događa u tijelu
Jeste li se jutros rastegnuli? Evo što se sve tada događa u tijelu

9. Ljepše konture lica

U sjedećem položaju držite leđa i glavu ravno. Desna ruka treba biti položena na glavu tako da dodiruje lijevu sljepoočnicu. Nagnite glavu prema desnom ramenu što je bliže moguće. Rame se ne smije podizati gore ili spuštati dolje. Pritisnite rukom glavu tako da glava mora svladati otpor. Zadržite se u ovom položaju pola minute.

Potom stavite lijevu ruku na dno vrata s desne strane, a desnom istegnite bočnu stranu vrata. Učinite isto na lijevoj strani. Ponovite tri puta, prenosi BrightSide.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam