Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Djevice uživaju u ‘generalki’, a Lavovi često zaposle i ukućane

Djevice uživaju u ‘generalki’, a Lavovi često zaposle i ukućane
1

Ribama stare izblijedjele slike i figurice s vitrine tjeraju suze na oči pa se s takvim stvarima teško rastaju. Bacanje uspomena teško će pasti i nježnim Rakovima

VIDEO

Ovan - Čisti i vježba istodobno

Čišćenju pristupate s velikom dozom elana i ništa vam nije teško napraviti. Vrlo ste spretni i vješti pa čistite i spremate velikom brzinom. Godit će vam češći odmori, ali i dobra organizacija, što je vama često mrsko. Ne morate očistiti sve odjednom, rješavajte prostoriju po prostoriju. Pritom si svoj rad učinite što ugodnijim - glazba u ritmu koji vama najviše odgovara djelovat će na vas stimulirajuće. Kako ste po prirodi autoritativni, zaposlit ćete i ukućane te svakom od njih dodijeliti pokoju dužnost. No brzo će se stvoriti neopisiva gužva pa ćete shvatiti da najbolje spremate sami.

Bik - Poslu se prepuštaju planski

Vi u čišćenju jednostavno uživate. Svoj kreativan duh unijet ćete u svaki prostor doma pa ćete rado kupiti nove zavjese, šarene jastučiće ili kakvu lončanicu s cvijećem. Volite koristiti mirisna sredstva za čišćenje. Za vas je to veliki događaj i veliki ritual kojemu se prepuštate planski. Nećete započeti dok niste nabavili sva moguća sredstva za čišćenje i dezinfekciju. Ne volite kad vam se drugi upliću u rad, volite sve obaviti sami - ljudi oko vas samo vas smetaju. Sistematični ste i kad se primite jedne prostorije, nećete je ostaviti dok je niste do kraja uredili. Po prirodi niste žurni i sve volite raditi temeljito. Od svojih stvari se teško odvajate pa ćete staru, ali dobro očuvanu odjeću rado nekome darovati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Blizanci - Obožavaju uređivati vrt i balkone

Iako niste ljubitelj čišćenja, moraju vam se priznati brzina i snalažljivost s kojom ste u stanju svoj dom dovesti u red. Uopće vam nije problem istodobno spremati nekoliko prostorija odjednom. To je zato što u svemu volite raznovrsnost pa vam boravak u jednoj prostoriji brzo dosadi. Volite čistiti uz glazbu, pjevušiti, pa i plesati. Imate li puno dokumenata, knjiga, fascikala ili časopisa, potrudite se rasporedite ih bolje nego što to radite inače. Često ste u tom pogledu neuredni pa imate problema pronaći neki zagubljeni dokument.

Nevjera po Zodijaku: Strijelcu je to neizbježno, Jarac je kalkulira
Nevjera po Zodijaku: Strijelcu je to neizbježno, Jarac je kalkulira

Rak - Omiljena kuhinja

Za vas je čišćenje ritual. Poznati ste kao netko tko je jako privržen obitelji i domu pa ćete učiniti sve da vaše mjesto odiše lijepim izgledom i čistoćom. Najdraže vam je čišćenje kuhinje, jer je to mjesto u kojemu se osjećate najugodnije i gdje iskazujete svoje kulinarske vještine. Ne volite čistiti u društvu niti tražite ukućane da vam pomažu, volite napraviti sve po svome. Izbjegavajte sušeno cvijeće kao ukras, radije se odlučite za lončanice ili svježe cvijeće u vazama. Kod pospremanja ladica i vitrina često nailazite na stare stvari koje čistite s posebnom pažnjom. No problem nastaje kad previše starih stvari nagomilate, a niste se spremni od njih odvojiti. Najčešće se događa da na kraju ništa ne bacite, nego ponovno sve strpate u ormare.

Lav - Čišćenje za njih mora biti zabavno

Za vas je čišćenje ravno noćnoj mori. To je nešto što vam je neopisivo dosadno. Najsretniji ste kad u pomoć možete pozvati svoje prijateljice pa se sve na kraju pretvori u dobru zabavu. Neće vam pobjeći ni ukućani, koje ćete rado zaposliti, a neke od zadataka dat ćete i djeci. Volite biti šef pa se događa da više rade oni koji su oko vas, nego vi sami. Ali vam se zato mora priznati da ste odličan organizator. Nećete se zadržati samo na pukom čišćenju, nego ćete unijeti promjene u svoj dom. Rado ćete razmjestiti namještaj.

Djevica - Pedantni su i brzi

Vas bi se s pravom moglo nazvati najvećim čistuncima zodijaka. Nikad ne dopuštate da se prašina u vašem domu gomila ili da su vam neoprani prozori i zastori. Uz redovne obveze, svaki ćete dan pomalo čistiti pa će dom uvijek biti uredan. Uživate u čišćenju, stoga se generalki iskreno radujete. Po tom ste pitanju vrlo zahtjevni, a zbog svoje temeljitosti gotovo ni jedan detalj u vašem domu neće ostati neočišćen. Generalno ćete počistiti ormare i presložiti svu garderobu, oprati proljetnu, jesensku i zimsku garderobu. Vašim će se domom širiti miris dezinfekcijskih sredstava. Imate li balkon, okitit ćete ga raznobojnim cvijećem, a isto će učiniti i oni koji imaju vrt. Kad počnete nešto raditi, nećete stati dok ne privedete kraju.

5 brutalno iskrenih znakova Zodijaka: Sve će vam reći u lice
5  brutalno iskrenih znakova Zodijaka: Sve će vam reći u lice

Vaga - Od čišćenja do zabave

Prije čišćenja sve razrađujete u glavi, odnosno koju ćete prostoriju prvu čistiti. Ponekad vas muči neodlučnost pa vaše čišćenje zna potrajati danima. Brzo se umarate i brzo vam dosadi, no ako uposlite svoj urođeni kreativan duh, čišćenje za vas može postati prava avantura. Najviše volite raditi u društvu pa ćete rado pozvati pojačanje u vidu prijateljica ili raspoloženih ukućana. Volite kad se sve pretvori u veselje. Veliki ste poklonik umjetnina, koje ćete detaljno očistiti, ali i isprazniti ormare od viška stare odjeće. Na kraju ćete stan osvježiti kakvom mirisnom svijećom.

Škorpion - Teško se rješavaju nepotrebnih stvari

Spadate u vrlo uredne osobe, ali pomisao na čišćenje stvara u vama osjećaj prave tlake. Da možete, to biste najradije izbjegli, no kad se jednom primite čišćenja, onda vas u tome više ništa ne može zaustaviti. Vrlo ste intimno vezani uz mnoge stvari i sitnice po kući koje, čak i ako nemaju neku sentimentalnu vrijednost, u vašem domu samo skupljaju prašinu. Morat ćete biti odlučniji i napokon se riješiti nepotrebnih stvari. U čišćenju ste spori i nikamo vam se ne žuri, a i ne podnosite da vas netko drugi požuruje. Vi imate svoj tempo i toga se držite. Vrlo ste temeljiti i vaš će dom zablistati od čistoće, a sve “prodisati” novom pozitivnom energijom.

Sirove strasti Zodijaka: Ovan je nezasitan, Blizanci vole sočne poruke, Škorpion je pohotnik
Sirove strasti Zodijaka: Ovan je nezasitan,  Blizanci vole sočne poruke, Škorpion je pohotnik

Strijelac - Dom će osvježiti tepihom ili jastucima

Vedri i optimistični, jedva čekate da se primite čišćenja. Vama je čišćenje zabava, volite puštati glasnu glazbu dok usisavate stan ili preslagujete garderobne ormare. Za vas je to sve jedna avantura, a posebno kad otkrijete zametnute stvari koje ste još donedavno tražili, a niste ih mogli naći. Dom ćete osvježiti novim jastučićima za trosjed i kauč ili ćete novim tepihom podići atmosferu u primaćoj sobi. No često ste nestrpljivi da vidite kako će vaš stan izgledati nakon završnog čišćenja, pa malo čistite jednu prostoriju, pa malo drugu i na kraju ništa ne napravite. Teško se organizirate pa ćete čišćenje rastegnuti na cijeli tjedan, radeći svaki dan pomalo.

Jarac - Organizacija i disciplina

Vi ste tradicionalist koji nikad ne preskače generalke. Po prirodi ste vrijedni i radišni pa kad se ulovite posla, ne puštate ga dok nije sasvim gotov. Za vas je to vrijeme kad ćete cijeli svoj dom doslovno preokrenuti naopačke - nema tog kuta u koji vaša vrijedna ruka neće zaći. No problem vam zadaje odvajanje od starih stvari. Za svaku se sitnicu intimno vežete pa se od njih teško odvajate čak i ako nemaju nekakvu vrijednost. Vrlo ste organizirani i disciplinirani te nikad ne čistite navrat-nanos, nego s točno određenim planom. Ne volite kad vam se ukućani pletu u posao i često odbijate njihovu pomoć jer znate da posao najbolje odradite sami.

Vodenjak - Prihvaćaju pomoć

Veliki ste društvenjak pa se ta vaša osobina ogleda i kod čišćenja. Ne volite to raditi sami jer vam je tad neopisivo dosadno. Rado ćete pozvati veliko društvo i svakome od njih podijeliti zadatak, no na kraju će se sve završiti na dobroj zabavi, a ne na čišćenju. No vi ste takvi, volite ljude i volite da posao ima i prizvuk dobre zabave. Ako vam prijatelji nisu na raspolaganju, zaposlit ćete ukućane, a zauzvrat ćete im spremiti ručak. Kad se primite čišćenja, ne pridržavate se pravila. Umjesto da prvo uredite i počistite svoj dom, radije ćete krenuti od podruma ili tavana. Potom ćete očistiti svoje dvorište ili novim sadnicama osvježiti izgled balkona. Tek kad to sredite, na red će doći uređenje unutrašnjosti stana. 

Nećete vjerovati, ali jedan od najosjećajnijih znakova Zodijaka je zapravo najokrutniji
Nećete vjerovati, ali jedan od najosjećajnijih znakova Zodijaka je zapravo najokrutniji

Ribe - Vežu se uz stvari

Senzibilni ste i nježni pa su čišćenje i svaka generalka obojeni osjećajima. Sve stvari ili predmeti od sentimentalne važnosti izmamit će vam suze na oči. Svaka figurica iz vitrine koju čistite od prašine, stare izblijedjele slike ili majica iz ormara u vama će odmah probuditi sjećanja na neka stara, lijepa vremena. No kad se prihvatite čišćenja, shvatit ćete da niste pretjerano organizirani. Nikad ne čistite sobe po redu, nego uvijek prema nekom unutarnjem osjećaju. Za vas ne vrijede nikakva pravila, vi to radite prema trenutačnom raspoloženju. Volite mirisne svijeće i općenito kućne mirise kojima ćete završiti čišćenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje