Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Fantastični ljetni kokteli: Ova tri možete lako smućkati i kod kuće

Fantastični ljetni kokteli: Ova tri možete lako smućkati i kod kuće

Napravite ovo fine koktele tijekom ljetnih vrućina i zasladite se i ohladite te uživajte u egzotičnim okusima. Daiquiri, Mai Tai i Mojito će ugodno iznenaditi sve goste, ali i ukućane

VIDEO

Daiquiri 

Sastojci: 

POGLEDAJTE VIDEO: Savršeno osvježenje

Pokretanje videa...

Dan mojito koktela: Star je više od 500 godina 01:10
  • 6 šalica leda
  • 110 gr šećera
  • 120 g smrznutih ili svježih jagoda
  • 30 ml soka limete
  • 120 ml limunova soka
  • 175 ml svijetlog ruma 
Počastite se ukusnim sokom ili koktelom od svježe lubenice
Počastite se ukusnim sokom ili koktelom od svježe lubenice

Priprema:

Svježe jagode operite, dobro ih osušite i narežite na četvrtine. Zamrznute jagode možete koristiti odmah i izravno ih ubaciti u blender. 

Limetin i limunov sok može biti svježe iscijeđen ili kupljen u prodavaonici. Ako koristite kupljene, pazite na to koliko šećera sadrže sokovi pa, prema potrebi, smanjite količinu šećera koju dodajte koktelu.

Najprije miješajte led, šećer i jagode, a kad se usitne, dodajte limunov i limetin sok i rum. Miješajte dok se svi sastojci posve usitne. Potom ulijte u čaše, dodajte slamke i odmah poslužite.

Mojito 

Sastojci: 

  • 2 jušne žlice svježe iscijeđena limetina soka
  • 2 jušne žlice šećera
  • 8 svježih listića mente
  • 60 ml svijetlog ruma
  • 250 ml drobljenog leda
  • 2 jušne žlice mineralne
  • limeta i listići mente za ukras 

Priprema: 

U shaker ili uspravni mikser ulijte svježe iscijeđeni limetin sok, uspite šećer i dodajte natrgane listiće svježe mente. Prije miješanja, uz pomoć drvene kuhače nagnječite malo mentu među šećerom i limetinim sokom. Tako pospješujete ulja mente da se prije oslobode i da ispuste intenzivniji miris.

Voće na roštilju - ideje i recepti
Voće na roštilju - ideje i recepti

Ulijte tada svijetli rum i dobro promiješajte, ručno ili u mikseru. Kad se svi sastojci dobro izmiješaju, ulijte piće u čaše napunjene drobljenim ledom.

Svaku čašu ukrasite s nekoliko kriški tanko rezane limete i grančicom svježe mente.

Mai Tai

Sastojci: 

  • 0,2 dl Cointreaua
  • 0,2 dl tamnog ruma
  • čaša drobljenog leda
  • 0,2 dl svijetlog ruma
  • 0,1 dl Amaretta
  • 0,2 dl soka od limuna
  • 0,2 dl šećernog sirupa
  • 0,1 dl soka od limete
  • 1 kriška ananasa
  • nekoliko trešanja 
Sladoled u staklenci možete napraviti uz samo tri sastojka
Sladoled u staklenci možete napraviti uz samo tri sastojka

Priprema: 

Umjesto izvornoga francuskog likera Cointreau, možete upotrijebiti neki drugi liker od naranči. Sve nabrojene sastojke ulijte u shaker ili u uspravni mikser i dobro ih izmiješajte. Pripremite čaše koje napunite drobljenim ledom.

Preko leda ulijte koktel. U svaku čašu stavite krišku ananasa i jednu trešnju, koja može biti svježa ili kandirana.

Prema želji, koktel još možete ukrasiti listićem mente ili cvijetom koji će se bojom slagati s temom večeri u sklopu koje poslužujete piće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan
RAZLIČITO RAČUNANJE

Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan

Zbog razlike u računanju, pravoslavni Uskrs najčešće pada tjedan dana nakon katoličkog i protestantskog, no ove godine je nakon čak pet nedjelja. Iduće godine će se računanja poklopiti