Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Festival zdravlja na Maksimiru: Besplatne radionice i pregledi

Festival zdravlja na Maksimiru: Besplatne radionice i pregledi

Program Festivala zdravlja započinje u subotu, 03. srpnja u 10 sati ljetnim panelom 'Sunce - prijatelj ili neprijatelj naše kože', a posjetitelji će moći i besplatno pregledati madeže

Festival zdravlja će ovog vikenda, 03. i 04. srpnja, okupiti stručnjake, liječnike, kineziologe, nutricioniste i zainteresiranu javnost na besplatnim radionicama, pregledima, konzultacijama te panel diskusijama na temu zdravlja kod Vidikovca u Maksimiru.

Tri savjeta koja tijekom ljeta trebate primjenjivati svaki dan
Tri savjeta koja tijekom ljeta trebate primjenjivati svaki dan

POGLEDAJTE VIDEO: Kako očistiti namirnice od pesticida?

Pokretanje videa ...

Ovaj festival se održava na otvorenom uz zdrave zalogaje i zanimljive rasprave o važnosti kretanja, posljedicama pandemije i preventivnim pregledima.

Program započinje u subotu, 03. srpnja u 10 sati ljetnim panelom 'Sunce - prijatelj ili neprijatelj naše kože', a posjetitelji će moći i besplatno pregledati madeže kod Croatia Poliklinika kupole.

Na bio&bio štandu će biti dostupni razni Smoothieji za degustaciju, a u popodnevnim satima će na repertoaru biti zdravi recepti i zalogajčići Marine Brekalo koja stoji iza zanimljivog gastro bloga @brekalicious.

Pokazala trik kako odabrati savršenu modnu kombinaciju
Pokazala trik kako odabrati savršenu modnu kombinaciju

Koje su posljedice pandemije i zašto su alarmantni novi podaci o pretilosti, saznajte na panelu 'Postpandemijska pandemija - debljina'. Svim posjetiteljima će u subotu biti dostupno besplatno kardiovaskularno savjetovanje i konzultacije s liječnicima o dijabetesu tipa 2. A u sklopu pop-up Farmacia sportskog savjetovališta moći ćete napraviti detaljnu analizu tjelesne mase i saznati biološku starost vašeg organizma.

U popodnevnim satima slijedi predstavljanje domaćeg brenda zaštitnih maskica sa soli Salt & Checker.

Nedjelja će započeti vježbanjem, a odmah nakon toga predavanje o tome zašto su kretanje i vježbanje važni za stanje našeg organizma koje će održati kineziolozi, nutricionisti i farmaceuti. Također, osim mjerenja i interpretacije rezultata na Gaia uređaju, u sklopu pop up sportskog savjetovališta možete dobiti i savjete o prehrani sukladno vašem zdravstvenom statusu i statusu treniranja.

12 znakova da vas bivši partner nije prebolio iako glumi da je
12 znakova da vas bivši partner nije prebolio iako glumi da je

Kod Croatia Poliklinika kupole će se moći potpuno besplatno provjeriti krvni tlak, AB indeks i zasićenost kisikom - tri indikatora koji mogu ukazati na komplikacije čak i prije pojave očitih simptoma. A na panelu 'Postcovid stanje uma' možete saznati kakve fizičke i mentalne posljedice COVID ostavlja na naš organizam i kako ih liječiti.

Ljetno izdanje festivala zdravlja zatvorit će poznata voditeljica Antonija Blaće koja je nedavno izdala priručnik o zdravoj prehrani 'Ljeto bez parea' i to će biti ujedno i prvo službeno predstavljanje.