Lifestyle

Komentari 0

Festival zdravlja na Maksimiru: Besplatne radionice i pregledi

Festival zdravlja na Maksimiru: Besplatne radionice i pregledi

Program Festivala zdravlja započinje u subotu, 03. srpnja u 10 sati ljetnim panelom 'Sunce - prijatelj ili neprijatelj naše kože', a posjetitelji će moći i besplatno pregledati madeže

Festival zdravlja će ovog vikenda, 03. i 04. srpnja, okupiti stručnjake, liječnike, kineziologe, nutricioniste i zainteresiranu javnost na besplatnim radionicama, pregledima, konzultacijama te panel diskusijama na temu zdravlja kod Vidikovca u Maksimiru.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako očistiti namirnice od pesticida?

Ovaj festival se održava na otvorenom uz zdrave zalogaje i zanimljive rasprave o važnosti kretanja, posljedicama pandemije i preventivnim pregledima.

Program započinje u subotu, 03. srpnja u 10 sati ljetnim panelom 'Sunce - prijatelj ili neprijatelj naše kože', a posjetitelji će moći i besplatno pregledati madeže kod Croatia Poliklinika kupole.

Na bio&bio štandu će biti dostupni razni Smoothieji za degustaciju, a u popodnevnim satima će na repertoaru biti zdravi recepti i zalogajčići Marine Brekalo koja stoji iza zanimljivog gastro bloga @brekalicious.

Koje su posljedice pandemije i zašto su alarmantni novi podaci o pretilosti, saznajte na panelu 'Postpandemijska pandemija - debljina'. Svim posjetiteljima će u subotu biti dostupno besplatno kardiovaskularno savjetovanje i konzultacije s liječnicima o dijabetesu tipa 2. A u sklopu pop-up Farmacia sportskog savjetovališta moći ćete napraviti detaljnu analizu tjelesne mase i saznati biološku starost vašeg organizma.

U popodnevnim satima slijedi predstavljanje domaćeg brenda zaštitnih maskica sa soli Salt & Checker.

Nedjelja će započeti vježbanjem, a odmah nakon toga predavanje o tome zašto su kretanje i vježbanje važni za stanje našeg organizma koje će održati kineziolozi, nutricionisti i farmaceuti. Također, osim mjerenja i interpretacije rezultata na Gaia uređaju, u sklopu pop up sportskog savjetovališta možete dobiti i savjete o prehrani sukladno vašem zdravstvenom statusu i statusu treniranja.

Kod Croatia Poliklinika kupole će se moći potpuno besplatno provjeriti krvni tlak, AB indeks i zasićenost kisikom - tri indikatora koji mogu ukazati na komplikacije čak i prije pojave očitih simptoma. A na panelu 'Postcovid stanje uma' možete saznati kakve fizičke i mentalne posljedice COVID ostavlja na naš organizam i kako ih liječiti.

Ljetno izdanje festivala zdravlja zatvorit će poznata voditeljica Antonija Blaće koja je nedavno izdala priručnik o zdravoj prehrani 'Ljeto bez parea' i to će biti ujedno i prvo službeno predstavljanje.

Najčitaniji članci