Lifestyle

Komentari 0

Fina večera: Gljive punjene kozjim sirom i sušenim rajčicama će oduševiti ukućane

Fina večera: Gljive punjene kozjim sirom i sušenim rajčicama će oduševiti ukućane

S ovim receptom oduševit ćete goste i ukućane. Do izražaja će doći i sva raskoš aroma. Gljive poslužite tople, a po želji ih posujte i svježim bosiljkom

Šampinjoni, sušene rajčice i kozji sir su među namirnicama koje nije teško nabaviti, a mnogi ih ionako imaju u hladnjaku. Iako je u osnovi ovaj recept vegetarijanski, u smjesu za punjenje možete dodati slaninu, šunku ili komadiće piletine, piše Gimmesomeoven.

POGLEDAJTE VIDEO: Recepti Suzy Josipović Redžepagić

Sastojci:

Priprema:

Stavite rešetku na lim za pečenje i poprskajte uljem. Pažljivo izvadite i prebacite peteljke gljiva na dasku za rezanje i sitno nasjeckajte. Složite klobuke šampinjona na pripremljenu rešetku sa šupljinom okrenutom prema gore. Pokapajte gljive ravnomjerno žlicom maslinovog ulja i ravnomjerno začinite crnim paprom i prstohvatom soli.

Prepecite krušne mrvice. Zagrijte žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mrvice i miješajte da se sjedini. Pecite kratko, dvije do tri minute, često miješajući, dok ne porumeni. Prebacite mrvice u zdjelu. Obrišite tavu da uklonite preostale mrvice pa zagrijte preostalu žlicu ulja na srednje jakoj vatri.

Dodajte bijele dijelove mladog luka i pirjajte tri minute, povremeno miješajući. Dodajte češnjak i nasjeckane peteljke gljiva i pirjajte još tri do pet minuta dok ne omekšaju. Maknite tavu s vatre. Pomiješajte smjesu češnjaka i gljiva, krem sir, kozjeg sira i sušenih rajčica, pinjole i bosiljak te dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Malom žlicom ravnomjerno grabite smjesu za punjenje u pripremljene klobuke šampinjona, utiskujući fil u šupljine. Gljive potom naopako umočite u smjesu s mrvicama tako da prekrije nadjev, a zatim stavite gljive natrag na rešetku. Pecite 20 do 25 minuta, ili dok klobuci gljiva ne omekšaju. Gljive poslužite tople, po želji posute svježim bosiljkom.

Najčitaniji članci