Domaći pelinkovac se već desetljećima pije kako bi ublažio želučane bolove, nadutost, ali i pokrenuo probavu. Pije se na prazan želudac, prije obroka, a recept za pripremu je nevjerojatno lagan
Lifestyle
Komentari 2
Domaći pelinkovac se već desetljećima pije kako bi ublažio želučane bolove, nadutost, ali i pokrenuo probavu. Pije se na prazan želudac, prije obroka, a recept za pripremu je nevjerojatno lagan
Pelinkovac je dobro poznat aperitiv, ali i napitak koji umanjuje želučane probleme. To je gorki liker, obogaćen biljkom pelin, po kojoj je i dobio ime.
POGLEDAJTE VIDEO: Uzgoj slatkog pelina
Pokretanje videa...
01:31
Pripremite ga tako da od 15 do 20 grama pelina namočite u litri dobrog crnog vina. Ostavite 10 dana, uz svakodnevno mućkanje, pa procijedite.
Ili 3 žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite.
Neka odstoji 8 dana, tijekom kojih povremeno treba protresti tekućinu. Vino procijedite u tamnu bocu. Pije se jedna čašica na dan, ujutro na prazan želudac, oko 30 minuta prije doručka.
Svježi pelin možete i samljeti i iscijediti. Zatim tri žlice soka prelijte kipućim vinom, a potom umiješajte med. Uzimati čašicu vina na dan, ujutro na prazan želudac, oko 30 minuta prije doručka.
Pije se po jedna mala čašica natašte prije doručka.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+