Lifestyle

Komentari 2

Gledanje filmova u kinu računa se kao lagana kardio vježbica

Gledanje filmova u kinu računa se kao lagana kardio vježbica

Tko smo mi da im to osporavamo, kad novom studijom tvrde da je gledanje filmova u kinu isto kao i lagani kardio trening. Oni koji baš i ne vole vježbati, s veseljem će dočekati ovu vijest

Ako nisi baš materijal za vježbanje, razveselit će te rezultati jednog istraživanja koje su proveli znanstvenici s University Collegea u Londonu.

Oni su, naime, promatrali ljude koji su gledali najnoviju igranu adaptaciju animiranog klasika Aladin te zaključili da se puls gledatelja ubrzava tijekom gledanja filma, odnosno da je broj otkucaja jednak onom u laganoj kardio vježbi, prenosi Daily Mail.

via GIPHY

Prema rezultatima istraživanja, 51 osoba je provela 45 minuta u 'zdravoj srčanoj zoni' gdje im srce udara na 40 do 80 posto maksimalnog pulsa što se može usporediti s brzim hodanjem.

Iako vjerujemo da se ovi rezultati ponište ako uz film uzmete najveće kokice i najveći gazirani sok, oni su tu. Uspoređeni su s ljudima koji su sjedili istu količinu vremena i čitali.

- Odlazak u kino pruža priliku mozgu da zadrži snažnu pažnju duže vremena. Ne možete ništa drugo raditi osim prepustiti se - kažu u studiji koju su platili Vue Cinemas.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci