Obavijesti

Lifestyle

Komentari 70

Hrvatski vojnik je hit na internetu: Radi sklekove dok mu trojica stoje na leđima

Hrvatski vojnik je hit na internetu: Radi sklekove dok mu trojica stoje na leđima
1

Desetnik Filip Ščrbac (28) kaže kako živi svoj dječački san: Profesionalni je vojnik i postiže velike uspjehe u sportu. Već pet godina bavi se street workoutom, u kojem - rastura

Hrvatski vojnik Filip Ščrbak (28), inače street workout majstor, prava je zvijezda TikToka i Instagrama, jer svojim objavama osvaja i ženska i muška srca. Naime, u video objavama na svom profilu često objavljuje snimke toga kako radi sklekove dok mu trojica stoje na leđima, ili vježbi koje radi dok mu kolege skaču po trbuhu, a bilo je i snimaka na kojima se gol valja u snijegu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ove jednostavne vježbe možete odraditi i kod kuće

Pokretanje videa ...

Kako je u prosincu prošle godine objavio magazin Hrvatski vojnik, Ščrbak je pripadnik 2. mb Gromovi, inače desetnik, a u slobodno vrijeme  državni prvak u street workoutu, sportskoj disciplini koja je svojevrsna kombinacija gimnastike i klasičnog vježbanja.

Riječ je o disciplini koja uvelike podiže psihofizičku spremnost i pomaže mu u uspješnom izvršavanju zadaća u postrojbi, ispričao je.

- Moj sportski put počeo je još od malih nogu, točnije od pete godine, kad sam počeo trenirati gimnastiku. Nakon šest godina prešao sam na kajak te sam 2005. bio prvak Hrvatske.

Prije pet godina počeo sam trenirati street workout, u kojem sam se pokazao jako dobar, zahvaljujući predispozicijama koje sam stekao bavljenjem gimnastikom. Zadnje dvije godine počeo sam se natjecati u street workoutu i postizao sam jako dobre rezultate. Najbolji rezultat postigao sam u studenom ove godine, kad sam osvojio titulu državnog prvaka - ispričao je desetnik Ščrbak.

Natjecanje je bilo u disciplini power, koja se sastojala od ruskih zgibova s dodatnim opterećenjem od 8 kg, zgibova s 32 kg i propadanja s 48 kg. Cilj je natjecanja napraviti što više ponavljanja vježbi s izvrsnom formom,  kako bi ih ocjenjivači priznali, pojasnio je mladić koji dnevno trenira i po tri sata. 

I profesionalni angažman u vojsci njegov je dječački san, kaže, pa se vojsci priključio odmah nakon završetka srednje škole. Rođeni Slavonac preselio se sa suprugom u Petrinju, gdje su odlučili ostati i nakon potresa.

Roditelji su dva sina, koje ponekad odvede sa sobom u teretanu, a - na žalost mnogih obožavateljica koje vole pogledati njegov profil - Filip vrlo jasno poručuje kako mu je podrška supruge i sreća njegovih dječaka najvažniji motiv za uspjehe.

Kad ima obaveza prema vojsci ili obitelji, oni su na prvom mjestu,pa je spreman trenirati i noću, kaže. 

Dodaje kako ga veseli što mladi u Hrvatskoj sve više prepoznaju  street workout kao dobar način postizanja zavidne forme i snage bez odlaska u teretanu.

Interes ne treba čuditi, s obzirom da njegov profil redovno prati više od pola milijuna ljudi iz cijelog svijeta. 

KREĆE NAJZABAVNIJI OBITELJSKI KUHARSKI SHOW 'TKO MI BOLJE KUHA'. PRIJAVITE SE OVDJE!