Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

I trepavice 'stare': Pomoću ovih trikova im spriječite opadanje

I trepavice 'stare': Pomoću ovih trikova im spriječite opadanje
1

Kako bi spriječili opadanje i prorjeđivanje trepavica važno ih je njegovati, jednako kao što to radite sa svojom kosom. Možete koristiti ricinusovo ulje, suplemente, a važno je i kako spavate

VIDEO

Nažalost, trepavice s godinama gube svoj 'sjaj', konkretno, stanjuju se i prorjeđuju. Jeste li ikad primijetili kako su bebine trepavice zavidno guste? To je zato što su im kosa i koža prepuni kolagena i drugih esencijalnih proteina, koji se vremenom iscrpljuju. Kako starite, razine ovih proteina se iscrpljuju, što znači da gubite dlake i usporava se njihov ponovni rast.

POGLEDAJTE VIDEO: Baka Livia sa svojom unukom Teom ima svoj brend umjetnih trepavica

Pokretanje videa...

Baba makeup 01:23

Da biste spasili svoje trepavice od opadanja, proučite ovih pet načina za njihovu njegu i očuvajte im postojanost:

1. Održavajte ih hidratiziranima

Savjet broj jedan kako održati trepavice podignutima i živahnima je hidratacija. Baš kao što imate tendenciju njegovati kosu na glavi (maska ​​za vlasište ili regenerator), tako i dlačice na trepavicama zaslužuju malo ljubavi. Mnogi posežu za ricinusovim uljem bogatim masnim kiselinama, zbog svojih antioksidativnih i protuupalnih svojstava.

fotolia

- Jako je hidratantno, tako da trepavice ne postaju lomljive i suhe, što se događa kako starimo - napominje dermatologinja Ava Shamban.

Iako slomljene trepavice obično opet rastu, pod pretpostavkom da nema ožiljaka na folikulima, njihovo vlaženje može ih učinkovito održati punima i podignutima.

'Flert s oženjenim muškarcima spašava me od bračne dosade'
'Flert s oženjenim muškarcima spašava me od bračne dosade'

2. Isprobajte serum za trepavice

Nanesite hidratantno ulje na trepavice i dobit ćete učinkoviti tretman. Na tržištu postoje razni proizvod na raspolaganju poput seruma za vaše trepavice. Neke opcije obećavaju duljinu i čvrstoću, dok druge jednostavno samo vlaže trepavice. Prva opcija dolazi u sintetičkim obliku, a drugu možete pronaći u brojnim prirodnim formulama: potražite serume s aloe verom, vitaminom E, glicerinom i uljima bogatim masnim kiselinama.

woman apply collagen moisturizer

3. Pokušajte sa suplementima

Ako želite poboljšati kvalitetu svojih trepavica iznutra, razmotrite suplemente poput kolagena ili biotina. Vaše trepavice strukturno su izrađene od istih proteina kao i dlaka na glavi - od keratina. A da bi vaše tijelo izgradilo taj keratin, potrebno je nekoliko vrsta aminokiselina, od kojih su mnoge dio kolagenih peptida.

Samohrane mame proizvode zdravu kozmetiku: Profesor Baltazar bi bio ponosan na nas
Samohrane mame proizvode zdravu kozmetiku: Profesor Baltazar bi bio ponosan na nas

Teorija kaže da ako unesete ove aminokiseline, one mogu pomoći u održavanju vaše prirodne razine ovih esencijalnih sastojaka. Biotin je također uključen u proizvodnju keratina i vjeruje se da prirodno potiče zdrav rast kose. Zapravo je jedno malo istraživanje pokazalo da su žene s rijetkom kosom imale značajan rast kose pri dodavanju biotina u svoju rutinu u usporedbi s onima kojima je dan placebo.

4. Spavajte na leđima

Baš kao što držanje uvijača za trepavice na liniji kapka može podići trepavice, tako ih spavanje s licem nabijenim u jastuk osam sati može izravnati. Jedna noć spavanja na trbuhu vjerojatno ih neće trajno naštetiti, ali spavanje na leđima može vam pomoći da izbjegnete zgnječene trepavice (umanjit će i trljanje zbog čega bi mogle ispasti).

U najmanju ruku, možda biste trebali uložiti u svilenu ili satensku jastučnicu - one ne uzrokuju toliko trenja tijekom okretanja po krevetu, pa su puno nježnije prema vašim dlačicama.

Žene složne: Postoji stvar koja muškarca čini puno privlačnijim
Žene složne: Postoji stvar koja muškarca čini puno privlačnijim

5. Koristite maskaru

Ovaj savjet više cilja na estetiku, ali ako vam je potrebno trenutno rješenje, malo maskare vam neće škoditi. Samo pripazite da to radite kako treba. Sheena Yaitanes, osnivačica tvrtke Kosas, preporučuje nanošenje dodatnog sloja maskare nakon što su vam trepavice gotovo (napomena: ne u potpunosti) suhe. Taj završni detalj pomaže da vaše trepavice izgledaju produženo i s više volumena, a ujedno sprječava da se ne 'opuste' tijekom dana, piše Mind Body Green.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'