Želite li kušati nešto novo i zanimljivo, a opet jednostavno za pripremu, svakako napravite ovaj odličan rižoto. Pršut se prije posluživanja preprži tako da bude vrlo hrskav za jelo
Lifestyle
Komentari 3
Želite li kušati nešto novo i zanimljivo, a opet jednostavno za pripremu, svakako napravite ovaj odličan rižoto. Pršut se prije posluživanja preprži tako da bude vrlo hrskav za jelo
Ulijte temeljac u lonac i pustite da zavrije. Blanširajte špinat i peršin u temeljcu 30 sekundi pa ih izvadite i ostavite da se malo ohlade. Temeljac neka ostane na skroz laganoj vatri.
Iscijedite višak vode iz špinata i peršina, a zatim ih ubacite u procesor za hranu, dodajte 2 žlice maslinovog ulja i žlicu vode te usitnite u finu kašu. Ostavite sa strane.
Zagrijte preostalo ulje u tavi i pržite pršut dok ne postane hrskav pa ga premjestite na tanjur na koji ste stavili papirnati ubrus. Potom u tavu stavite polovicu navedene količine maslaca, listove timijana, poriluk i češnjak te začinite.
Lagano pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok poriluk ne omekša. Dodajte rižu i dinstajte je 2 minute dok ne postane prozirna, a zatim ulijte vino i kuhajte još 2 minute dok vino ne ispari. Dodajte jednu čašu toplog temeljca i kuhajte dok se ne upije, uz neprestano miješanje. Nastavite s tim postupkom nekih 20 do 30 minuta, neprestano miješajući, dok riža ne postane kremasta i pogodna za jelo.
Maknite tavu s vatre i promiješajte preostali maslac, parmezan, većinu limunove korice, limunov sok i vrhnje (ako koristite). Umiješajte pire od špinata, a zatim dobro začinite s malo svježe naribanog muškatnog oraščića. Podijelite na dva tanjura, na vrh stavite hrskavi pršut te pospite s još malo parmezana i koricom od limuna, prenosi bbcgoodfood.com.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+