Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Imala je 13 pobačaja, ali nije odustala od bebe, rodila je kćer

Jedanaest trudnoća Laure Worsley je završilo u prvom tromjesečju, a uz to je izgubila i dva dječaka u 17. i 20. tjednu. Nastavili su pokušavati i nakon trinaestog pobačaja dobili su kćer Ivy

VIDEO

Prvi pobačaj je bio 2008. godine, a kad se to dogodilo i treći put Laura Worsley i njen muž Dave iz Velike Britanije su znali da nešto nije u redu. Nakon četvrtog pobačaja upućeni su kod doktorice Quenby u Sveučilišnu bolnicu u Coventyju.

Otkriveno je da je Laura imala antifosfolipidni sindrom, također poznat kao 'sindrom ljepljive krvi', koji može uzrokovati ponavljani gubitak trudnoće.  To je autoimuna bolest kod koje vlastiti imunološki sustav greškom napada neki od normalnih proteina u krvi.

- Sudjelovali smo u različitim pokusima, obavili sve testove, isprobali različite lijekove, nadajući se da će nešto pomoći - ispričala je Laura, čije trudnoće nisu napredovale više od nekoliko tjedana.

Iako su dvije trudnoće preživjele 12 tjedna, par je ipak izgubio dječake, Gracesona i Lea, 2015. i 2017. godine. 

Ovo treba vidjeti svaki roditelj: Snimka djevojčici spasila život
Ovo treba vidjeti svaki roditelj: Snimka djevojčici spasila život

- Ne znam kako sam se nosila s tim. Dave je bio jak za oboje. To je bilo sve za što sam živjela i razmišljala sam ako ne mogu imati djecu, koji je smisao života - rekla je Laura.

Testirana je Leova placenta i rezultati su pokazali da je Laura imala i kronični histiocitični intervilozitis (CHI), koji uzrokuje da se tijelo bori protiv trudnoće.

- Nakon toga nisam više bila sigurna želim li ponovno pokušavati, ali doktorica Quenby mi je rekla kako je pomogla mnogim ženama koje nisu mogle zatrudnjeti. Mislila sam ako postoji i ta jedna mala nada, moramo ponovno pokušati, a tako je mislio i Dave. Rekla sam sebi da je to zadnji pokušaj. 

Nakon lijekova za poboljšanje sluznice Laurine utrobe, Laura je zatrudnjela po 14. put. 

Doktorica Quenby je rekla da su koristili steroide kako bi potisnuli Laurin imunološki sistem kako bi trudnoća mogla napredovati nakon 24 tjedna, kada bebe imaju šansu da prežive. Lijekovi su spriječili zgrušavanje krvi.

Ivy je rođena carskim rezom. Težila je samo 770 grama. 

- Dave ju je prvi vidio. Ja sam ju prvo vidjela na fotografiji kada sam se probudila. Tek nakon tri tjedna mogli smo je uzeti u naručje. Upozorili su nas da bi Ivy mogla dobiti sepsu, ali ona je nastavila samo napredovati. Čitala sam o čudima drugih ljudi, a sada imam svoje - dodala je Laura.

Nakon 11 nedjelja u bolnici i oporavka od bronhiolitisa, Ivy je došla kući. Sada ima devet mjeseci, a njihov slučaj služi kao primjer svim parovima, prenosi BBC.

Mnogi nisu ni svjesni infekcije: Klamidija izaziva neplodnost
Mnogi nisu ni svjesni infekcije: Klamidija izaziva neplodnost
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća