Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Imala je 13 pobačaja, ali nije odustala od bebe, rodila je kćer

Jedanaest trudnoća Laure Worsley je završilo u prvom tromjesečju, a uz to je izgubila i dva dječaka u 17. i 20. tjednu. Nastavili su pokušavati i nakon trinaestog pobačaja dobili su kćer Ivy

30 komentara

Prvi pobačaj je bio 2008. godine, a kad se to dogodilo i treći put Laura Worsley i njen muž Dave iz Velike Britanije su znali da nešto nije u redu. Nakon četvrtog pobačaja upućeni su kod doktorice Quenby u Sveučilišnu bolnicu u Coventyju.

Otkriveno je da je Laura imala antifosfolipidni sindrom, također poznat kao 'sindrom ljepljive krvi', koji može uzrokovati ponavljani gubitak trudnoće.  To je autoimuna bolest kod koje vlastiti imunološki sustav greškom napada neki od normalnih proteina u krvi.

Objavljuje Laura WorsleyČetvrtak, 10. siječnja 2019.

- Sudjelovali smo u različitim pokusima, obavili sve testove, isprobali različite lijekove, nadajući se da će nešto pomoći - ispričala je Laura, čije trudnoće nisu napredovale više od nekoliko tjedana.

Iako su dvije trudnoće preživjele 12 tjedna, par je ipak izgubio dječake, Gracesona i Lea, 2015. i 2017. godine. 

APEL MAJKE Ovo treba vidjeti svaki roditelj: Snimka djevojčici spasila život

- Ne znam kako sam se nosila s tim. Dave je bio jak za oboje. To je bilo sve za što sam živjela i razmišljala sam ako ne mogu imati djecu, koji je smisao života - rekla je Laura.

Posted by Laura Worsley on Monday, October 24, 2016

Testirana je Leova placenta i rezultati su pokazali da je Laura imala i kronični histiocitični intervilozitis (CHI), koji uzrokuje da se tijelo bori protiv trudnoće.

- Nakon toga nisam više bila sigurna želim li ponovno pokušavati, ali doktorica Quenby mi je rekla kako je pomogla mnogim ženama koje nisu mogle zatrudnjeti. Mislila sam ako postoji i ta jedna mala nada, moramo ponovno pokušati, a tako je mislio i Dave. Rekla sam sebi da je to zadnji pokušaj. 

Objavljuje Laura WorsleySubota, 19. siječnja 2019.

Nakon lijekova za poboljšanje sluznice Laurine utrobe, Laura je zatrudnjela po 14. put. 

Doktorica Quenby je rekla da su koristili steroide kako bi potisnuli Laurin imunološki sistem kako bi trudnoća mogla napredovati nakon 24 tjedna, kada bebe imaju šansu da prežive. Lijekovi su spriječili zgrušavanje krvi.

Ivy je rođena carskim rezom. Težila je samo 770 grama. 

Posted by Laura Worsley on Tuesday, January 1, 2019

- Dave ju je prvi vidio. Ja sam ju prvo vidjela na fotografiji kada sam se probudila. Tek nakon tri tjedna mogli smo je uzeti u naručje. Upozorili su nas da bi Ivy mogla dobiti sepsu, ali ona je nastavila samo napredovati. Čitala sam o čudima drugih ljudi, a sada imam svoje - dodala je Laura.

Objavljuje Laura WorsleyČetvrtak, 2. svibnja 2019.

Nakon 11 nedjelja u bolnici i oporavka od bronhiolitisa, Ivy je došla kući. Sada ima devet mjeseci, a njihov slučaj služi kao primjer svim parovima, prenosi BBC.

ČESTO SE NE VIDE SIMPTOMI Mnogi nisu ni svjesni infekcije: Klamidija izaziva neplodnost
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message