Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Iskustva žena sa seksom nakon menopauze: Nikad mi nije dosta

Iskustva žena sa seksom nakon menopauze: Nikad mi nije dosta

Iako menopauza donosi probleme poput vaginalne suhoće i niskog libida, mnoge žene koje su prešle 40. kažu kako im je bitan aktivan seksualni život. Šest žena opisalo je svoja iskustva sa seksom nakon menopauze

VIDEO

'Nikad mi nije dosta'

- Kad sam prvi put počela prolaziti kroz menopauzu, seks je bio zadnje što sam željela. Nekoliko godina kasnije, čini mi se da se ne mogu zasititi. Teško mi je jer sam se razvela i ne izlazim ozbiljno. Također sam primijetila da više uživam u društvu mlađih muškaraca nego onih mojih godina. Iako znam da muškarci moje dobi ili stariji i sami prolaze kroz promjene, želim biti zadovoljena tijekom spolnog odnosa. I, iskreno, ne želim ozbiljnu vezu i znam da je neću imati s mlađim muškarcem, pa je sve kako treba. Oprezna sam i koristim kondome. Volim biti slobodna i naći se s nekim samo kada trebam seks. Neko vrijeme ostajem s jednim tipom i onda oboje idemo dalje - ispričala je Lora (54) za MBG.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

'Seks me trenutačno uopće ne zanima'

- Sad sam u perimenopauzi. Kad je to sve počelo u 43. godini, doživjela sam potpuni slom. Sad imam 50 godina i nadam se da to ludilo dolazi svom kraju. Što se tiče seksa, trenutno me uopće ne zanima i nisam sigurna bi li me smetalo da se takvo stanje uopće ne promijeni - rekla je Joanne (50).

Pandemijsko Martinje 2020.: Jesti, piti i veseli biti, ali vino nemojte piti uz slatko i masno
Pandemijsko Martinje 2020.: Jesti, piti i veseli biti, ali vino nemojte piti uz slatko i masno

'Dovoljna mi je masturbacija, ali čak se i to iskustvo jako promijenilo'

- Ah, menopauza! Nisam odabrala uzimati nadomjesnu hormonsku terapiju, pa idem na ovu avanturu sa svojim izmijenjenim hormonima u tijelu. Imam 63 godine i prošla sam poremećaje spavanja, vrućine i emocionalne uspone i padove koji su karakterizirali moje perimenopauzalno iskustvo. Trenutno nemam seksualnog partnera i ne želim ga. Imam manje strpljenja za ljubavne smicalice i više nego ikad žudim za vremenom koje je samo za mene. Zadovoljna sam masturbacijom, ali čak se i to iskustvo jako promijenilo; obrazac uzbuđenja i senzacije orgazma niži su nego što su bili. Ništa mi od toga zapravo ne smeta - ispričala je Carol (63). 

10 načina na koje vas partner može varati, a da to nije seks
10 načina na koje vas partner može varati, a da to nije seks

'Naš seksualni život nastavio se, ali samo zato jer sam puno istraživala o tome'

U braku sam 32 godine, a u menopauzu sam ušla kad sam imala 40 godina. Naš je seksualni život bio dobar tijekom cijelog braka. Seksamo se nekoliko puta tjedno.

Problemi sa seksom krenuli su kad sam počela dobivati infekcije nakon svakog spolnog odnosa. Razgovarala sam sa svojom doktoricom i ona mi je prepisala antibiotik koji sam svaki put uzimala nakon seksa. To je djelovalo. Tada sam imala histerektomiju i počela sam primjećivati ​​krvarenje nakon odnosa.

Niti jedan mi liječnik nije rekao da su infekcije i krvarenja bila zbog vaginalne suhoće. Napokon sam za to saznala čitajući stranice za podršku ženama u menopauzi. Ponovno sam otišla do svoje liječnice i saznala da je moja vagina sasvim suha i smanjila se do te mjere da je bilo kakvo umetanje nemoguće. Liječnici su nudili malo ili nimalo pomoći. Zato sam naručila vaginalni dilatator i organsku hidratantnu kremu za vaginu. Išla sam od najmanjeg dilatatora do najvećeg i nakon svakog bi puta koristila kremu. Na posljednjem pregledu liječnica je rekla da sam učinila izuzetan posao i da izgledam puno bolje. Naš se spolni život mogao nastaviti, ali samo zbog istraživanja koje sam samostalno odradila - rekla je Georgea (55).

'Uopće nemam seksualni nagon'

- Od kirurške menopauze moj seksualni nagon jednostavno je nestao. Voljela bih biti voljena, ali mislim da su me hormonska nadomjesna terapija i antidepresivi sasvim otupjeli - kaže Nicki (50).

7 najčešćih pogreški s perilicom posuđa: Zašto ne rade najbolje?
7 najčešćih pogreški s perilicom posuđa: Zašto ne rade najbolje?

'Opet uživam u seksu kao i prije, možda čak i više'

- Ušla sam u perimenopauzu u dobi od 36 godina zbog stanja koje se naziva preuranjeno zatajenje jajnika. Godinama sam koristila hormone i nastavila imati puni spolni život. Nakon dugog razdoblja vaginalne suhoće, na kraju sam saznala da je stres glavni uzrok tome. Kad sam napunila 54 godine, upoznala sam svog sadašnjeg partnera koji je strpljiv i opušten. Više ne patim od suhoće rodnice i ponovno uživam u seksu kao nekada, a možda i više - ispričala je Michelle (57).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku