Osvježavajuća i ukusna, tjestenina s avokadom je jelo koje se brzo priprema, a neće nikome teško pasti na želudac, što ju čini idealnim obrokom za ljetne dane
Isprobajte recept za kremastu i ukusnu tjesteninu s avokadom
broj osoba: 2
priprema: 30 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
400 g tjestenine, 3 zrela avokada, 6 grančica svježeg bosiljka, sok od 1/2 limuna, 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja, 2 žlice parmezana, 1/4 žličice soli, 1/4 žličice papra.
Priprema:
Tjesteninu skuhajte al dente, prema uputama na pakiranju. U mikser stavite avokado, bosiljak, limunov sok, maslinovo ulje, parmezan, sol i papar. Pulsirajte nekoliko puta i promiješajte. Opet kratko izmiksajte dok smjesa ne postane gusta i kremasta. Ocijedite tjesteninu i podlijte je s malo ulja. Vratite je u posudu u kojoj se kuhala i pripazite da se posuda ohladi kako se tjestenina ne bi zalijepila.
Dodajte umak od avokada, sve dobro izmiješajte i odmah poslužite. Po želji ukrasite pahuljicama crvene paprike, parmezanom i bosiljkom.