Lifestyle

Komentari 1

Isprobajte recept za lagani i osvježavajući veganski tiramisu

Isprobajte recept za lagani i osvježavajući veganski tiramisu

S obzirom da je ljeto u punom zamahu i vrućine su nesnosne, ovaj lagani veganski tiramisu odlična je ideja da se malo zasladite, a opet pojedete zdrav obrok od kojeg vas neće peći savjest

Rachael Finch, po zanimanju model, objavila je na svom Instagram profilu recept za ukusnu vegansku slasticu koju možete pohraniti u staklenu posudu, a riječ je o tiramisu kolaču. Za ovaj recept koristila je brojne zdrave namirnice, uključujući tamnu čokoladu, mljevene bademe i kakao u prahu kako bi tiramisu bio što zdraviji.

POGLEDAJTE VIDEO: Najduži kolač na svijetu

Kako napraviti zdrav tiramisu?

Sastojci:

Za biskvit:

Za kremu od kave:

Za kokosovu kremu:

Upute:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i obložite kalup 20 cm x 30 cm papirom za pečenje. Da biste napravili podlogu, dodajte suhe sastojke u veliku posudu i dobro promiješajte da se sjedine.

U posebnoj posudi umutite mokre sastojke. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i sve dobro promiješajte da nastane tijesto. Ulijte tijesto u pripremljeni lim i pecite 15-20 minuta, ili do zlatnosmeđa boje. Možete ga isprobati i čačkalicom, no ona mora izaći čista kad je biskvit gotov. Nakon pečenja ga stavite sa strane da se potpuno ohladi.

Za kremu od kave stavite sve sastojke u blender ili ih izmiksajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim je stavite u hladnjak.

Za kremu od kokosa izvadite limenke kokosove kreme iz hladnjaka i pazite da ih ne protresete. Izvadite čvrstu kokosovu kremu iz limenki u posudu i pazite da u nju ne dodate i prozirnu kokosovu tekućinu (čuvajte ju za smoothieje, umake i slično). Dodajte preostale sastojke i izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i pahuljasta, no nemojte pretjerati jer ćete izgubiti na teksturi. Prebacite kremu u hladnjak.

Kada se sve kreme ohlade uzmite četiri staklenke od 375 ml (ili kakvu imate) i izrežite četiri kruga iz biskvita do veličine koja odgovara dnu vaših posuda. Započnite slaganje tiramisua stavljanjem biskvita na dno svake posude. Prelijte ga s nekoliko žličica kave, ostavite da se malo upije, a zatim dodajte sloj kreme od kave i sloj kokosove kreme. Pospite jednom žlicom kakaa u prahu i ponovite slojeve dok ne potrošite sve sastojke. Desert na kraju pospite kakaom u prahu i dodajte malo naribane čokolade po želji, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci