Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Isprobajte recepte za fine slane muffine koje je lako pripremiti

Isprobajte recepte za fine slane muffine koje je lako pripremiti

Muffini ne moraju biti uvijek slatki. Dapače, tijesto za muffine možete obogatiti omiljenim mesom, povrćem ili sirom. Prednost je ta što su brzo gotovi, a u pripremu možete uključiti i najmlađe

1. Pikantni muffini s ricottom

Sastojci: 3 jaja, prstohvat ljute crvene paprike, žličica soli, malo vlasca, 3 žlice maslinova ulja, 150 ml jogurta, 150 ml mlijeka, 300 g glatkog brašna, pola vrećice praška za pecivo, 250 g ricotte, 100 g pikantne kobasice, komad sušene rajčice, prstohvat bosiljka, origana, papra i češnjaka u prahu

POGLEDAJTE VIDEO - kako planski kupovati hranu:

Pokretanje videa...

Zrinka Janković VIDEO

Priprema: Za nadjev usitnite kobasicu, pomiješajte s ricottom te lagano posolite i popaprite. Dodajte vlasac, bosiljak, origano, rajčicu i češnjak pa sve dobro izmiješajte. Za tijesto razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Žumanjcima dodajte ljute paprike, jogurt i ulje te naizmjence brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko. U izmiješanu smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka. U kalup za muffine stavite papirnate košarice. U svaku košaricu po žlicu smjese za tijesto pa pola žlice nadjeva i zatvorite žlicom smjese za tijesto. Smjesa je dovoljna za 24 muffina te ćete muffine peći u dva puta. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C od 15 do 20 minuta.

2. Muffini s tikvicama i slaninom

Sastojci: 3 jaja, 4 žlice glatkog brašna, 4 žlice kukuruznog brašna, pola vrećice praška za pecivo, 50 g svježeg sira, 100 g sitno sjeckane slanine, 100 g naribane gaude, 400 g naribanih tikvica, sol i papar prema želji

Recepti za najbolja domaća jela: Soparnik, krpice sa zeljem, brzi štrukli, jabuke u šlafoku...
Recepti za najbolja domaća jela: Soparnik, krpice sa zeljem, brzi štrukli, jabuke u šlafoku...

Priprema: Pomiješajte svježi sir, slaninu i naribanu gaudu. Dodajte jaja, soli i papar pa promiješajte. Uspite glatko i kukuruzno brašno, prašak za pecivo te naribajte tikvice. U svaki kalup stavite papirnatu košaricu i napunite je smjesom do malo više od pola. Pecite na 180°C oko 20 minuta, dok ne prime lijepu boju. Probajte nožem jesu li u sredini dovoljno pečeni. Ako se ne lijepi za tijesto, znači da su gotovi.

3. Mediteranski muffini

Sastojci: 20 g svježega kvasca, pola žličice šećera, 200 ml mlijeka, 3 jaja, 300 g glatkog brašna, 100 ml maslinova ulja, mediteranski začini, žlica sitno sjeckanog peršina, 80 g zelenih maslina bez koštica, 40 g kapara, 20 g inćuna

Otkrivamo trebate li đumbiru oguliti kožu ili ju je bolje pojesti
Otkrivamo trebate li đumbiru oguliti kožu ili ju je bolje pojesti

Priprema: Svježi kvasac pospite šećerom, prelijte s tri, četiri žlice toplog mlijeka i ostavite stajati desetak minuta. Jaja pjenasto izmiješajte mikserom pa dodajte maslinovo ulje, začine, narezane masline i inćune. Umiješajte pripremljeni kvasac te dodajte naizmjence brašno i preostalo toplo mlijeko. Sve dobro izmiješajte pa napunite kalupe za muffine malo više od polovice. Pospite kaparima i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

4. Lazanje-muffini 

Sastojci: kore za savijače, po 300 g parmezana i mozzarelle, 680 ml umaka marinare, pola luka, pola patlidžana, po šalica gljiva i parmezana, 2 češnja češnjaka, bosiljak, maslinovo ulje, ružmarin, sol, papar

Pizza za večeru: Izaberite među 12 odličnih recepata i uživajte
Pizza za večeru: Izaberite među 12 odličnih recepata i uživajte

Priprema: Pirjajte nasjeckani luk i patlidžan na ulju dok ne omekšaju. Dodajte gljive i češnjak te pirjajte desetak minuta. Začinite ružmarinom, solju i paprom. Premažite kalupe s malo maslinova ulja pa u svaki stavite malo marinare. Utisnite okruglo izrezane kore tijesta u kalupe. Napunite ih smjesom s povrćem, mozzarellom i još malo marinare. Zatvorite kalupe još jednom korom te pospite marinarom i parmezanom. Pecite na 190°C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo