Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Iz trbuha su mu izvadili 2 kg novčića: Jeo ih je 'da se smiri'

Nakon snimanja ultrazvukom su shvatili da je u pacijentu 'hrpa stranih predmeta', a u razgovoru s njim su otkrili da često jede novčiće i šljunak, točnije kad god osjeća anksioznost

Foto: American Journal of Medical Case Repot
25 komentara

Liječnici su, kako prenosi Daily Mail, iz 54.- godišnjeg pacijenta izvukli 'cijelu kolekciju' kamenja, čepova od boca i novčića, sve skupa teško dva kilograma. Nakon što se pacijent iz Sjeverne Koreje koji je htio ostati anoniman požalio na jaku bol u trbuhu, liječnici su primijetili da je napuhnut, a kad su mu pregledavali abdomen napipali su nešto 'slično manjem kamenju'.

Foto: American Journal of Medical Case Repot

Nakon snimanja ultrazvukom su shvatili da je u pacijentu 'hrpa stranih predmeta', a u razgovoru s njim su otkrili kako, kako je sam ispričao, često jede novčiće i šljunak, točnije kad god osjeća anksioznost. Inače, čovjek je rođen s intelektualnim poteškoćama, a njegov je neobični slučaj dr. Pyong Wha Choi opisao u medicinskom časopisu 'American Journal of Medical Case Reports'. Kirurzi su prvo predmete pokušali ukloniti gastroskopijom, uskom cijevi kroz usta, ali im to nije uspjelo zbog prevelike količine progutanih predmeta.

Foto: American Journal of Medical Case Repot

Zato su idući dan napravili operaciju pri kojoj su vadili jedan po jedan predmet.

A kako je dr. Choi opisao u svom radu, izvadili su čepove, šljunak i novčiće. Dodao je i da je operacija bila nužna jer je bilo previše predmeta za gastroskopiju. Pacijent je nakon devet dana otpušten iz bolnice 'University Ilsan Paik Hospital', a ostalo je nepoznato koliko dugo ima neobičnu naviku.

PEDIJATRIJSKA KARDIOLOGIJA Rade u smjenama od 14 sati da bi dječici dali šansu za život

Dr. Choi je za Daily Mail objasnio da se ovakve stvari znaju vidjeti kod malenih pacijenata, ali još nikada nije vidio takvo što kod odraslog čovjeka. Odraslima se eventualno, kaže, ponekad u grlo zaleti riblja ili kokošja kost. Dodaje i da su, jednom kad predmeti prođu kroz jednjak, simptomi zapravo jako rijetki. 

Koliko je vremena potrebno da se probavi manji predmet?

Skupina Australijskih liječnika je progutala LEGO kockice, svaki po jednu kockicu, u neobičnom eksperimentu kojem su htjeli ustvrditi koliko treba da kockice prođu kroz tijelo. Liječnici sa Sveučilišta u Melbourneu su, da pomognu djeci s kojom roditelji dojure u bolnicu zbog takvih nezgoda. Svaki je progutao po jednu glavu LEGO figurice. Bizarni je eksperiment, koji je tim posvetio pedijatrima, objavljen u medicinskom časopisu  Journal of Paediatric and Child Health.

NO SEX THANKS TO CANCER SEKSALA SE ŠEST PUTA DNEVNO 'Zbog raka se bojim seksa, ne krivim dečka što me napustio'

Nakon toga je svaki prekopao svoj izmet u potrazi za glavom, a ustvrdili su da se LEGO kockice i drugi manji predmeti probave u tri dana, uzimajući u obzir da je probava djece nešto drugačija. Ipak, jedan od sudionika nikad nije pronašao glavu figurice

VEZA S NJIMA JE PAKAO: Ovo su četiri najljubomornija horoskopska znaka (i Škorpion nije najgori)

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message