Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Jedinstvena ‘karta’ madeža po tijelu pretkazatelj je sudbine

Jedinstvena ‘karta’ madeža po tijelu pretkazatelj je sudbine
1

U srednjem se vijeku vjerovalo da su mrlje na tijelu sotonski žigovi pa su mnoge žene završile na lomači. U renesansi madeži postaju simboli šarma mnogih pariških dama

VIDEO

Madež na gornjoj usni otkriva dobrotu, nježnost i profinjenost te senzualnost. Madež na unutarnjoj strani gornje usne upućuje na osobu koja vješto barata mantrama i mističnim silama. Marilyn Monroe imala je Madež blizu usana zbog kojeg je bila neodoljiva Muškarcima. Žene koje imaju madež na tom mjestu nestabilne su i razmažene, no u pravilu i vrlo nadarene umjetnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31

Koža je poput slikarskog platna, a čitanjem 'motiva', odnosno madeža koji su na njoj ucrtani rođenjem, moguće je proniknuti u tajne vlastite sudbine. Gotovo 80 posto ljudi rađa se s nekim oblikom madeža te ih većina na tijelu postoji od rođenja ili od ranog djetinjstva. U prosjeku na koži imamo od 20 do 30 madeža. Znanost tvrdi da je riječ o nakupinama pigmentiranih stanica ili pak o masi sitnih krvnih žilica u koži. Roditeljima se pak više sviđaju bajkovita objašnjenja pa madeže na koži beba nazivaju poljupcima anđela ili ugrizom rode. Ono što je posebno zanimljivo jest da na svijetu, među sedam milijardi ljudi, ne postoje dvije osobe koje imaju jednak raspored madeža na koži. Čak i blizanci imaju svoju, jedinstvenu 'kartu' madeža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dreamstime

Oni tako svakome od nas daju dozu individualizma te nas, baš kao i otisci prstiju, čine unikatnim primjerkom. Madeži su stoga od davnina pobuđivali velik interes te se oko njih isprepliće čitav niz različitih teorija i vjerovanja. U srednjem se vijeku tako vjerovalo da su mrlje i točke na koži sotonski žigovi. Žene, čije je tijelo bilo prekriveno mnoštvom madeža smatrane su družbenicama vraga te su ih spaljivali na lomači.

One koje su imale madež na skrivenim mjestima, na primjer ispod pazuha, smatralo su bludnicama. No to se mišljenje s vremenom radikalno promijenilo te su madeži u doba renesanse postali vrlo popularni. Smatrani su simbolom šarma i jedinstvenosti te su pariške dame na svojim licima čak crtale lažne madeže. Na balovima madež na čelu bio je poruka da je mlada djevojka spremna za strastvenu avanturu. U Španjolskoj, Italiji i arapskim zemljama različito se kaže madež, no sve tri riječi (antojos, voglie i wiham) imaju isto značenje - žudnja. U tim se zemljama vjerovalo da madeži na djetetovu tijelu simboliziraju neostvarenu želju koju je majka imala tijekom trudnoće. Pretpostavljalo se da su madeži na djetetu nastali jer je trudnica doživjela stres ili buru snažnih emocija, ili pak stoga što je gledala polumjesec ili jela crvene namirnice. 

U indijskoj i kineskoj astrologiji madeži se tumače kao predskazatelji budućnosti te su upravo oni temelj jednog od drevnih oblika proricanja sudbine. Smatralo se da su na tijelu nastali pod astrološkim utjecajima u vrijeme porođaja ili pri začeću. Utjecaj Mjeseca, Marsa, Saturna i Urana počinje u vrijeme formiranja fetusa u majčinoj utrobi, no nemaju svi planeti jednako snažan utjecaj. Vjerovalo se stoga da raspored i pozicija madeža ovise o tome koji su planeti na fetus imali jači, a koje slabiji utjecaj. Na primjer kad je Saturn pozicioniran u Ovnu, nastaju crni madeži na glavi. Ako su znak i planet koji utječe na fetus muškoga roda, formirat će se madeži na desnoj, a ako su znak i planet ženskog roda na lijevoj strani tijela. Na primjer, kombinacija Marsa (muški planet) i Venere (ženski planet) u Škorpionu (ženski znak koji predstavlja genitalije) stvara madež na genitalijama. Ako je Mars jak, madež će biti na desnoj strani, a ako je jaka Venera, na lijevoj strani. Smatralo se da su i boje madeža također određene bojama planeta te da je Saturn, na primjer, zaslužan za crne, a Mars za crvene madeže. 

Kako kraljica Elizabeta čak i u 93. godini izgleda 'bez greške'
Kako kraljica Elizabeta čak i u 93. godini izgleda 'bez greške'

Stoljećima su ljudi, istražujući ta obilježja na tijelima, promatrali njihov oblik, mjerili ih, uspoređivali te ih povezivali s osobinama i događajima, ljudskim karakterom i sudbinama. Tumačenje madeža ovisi o dvama čimbenicima - o dijelu tijela na kojemu se madeži nalaze te o njihovu fizičkom izgledu - veličini, obliku, boji i dlakavosti. Što je madež veći, to je veća i njegova snaga u predskazivanju dobrog ili lošeg. To znači da veliki madeži otkrivaju mnogo više detalja o sudbini nego mali. Smatra se da okrugli i duguljasti madeži simboliziraju sreću, tim više ako su ispupčeni i izražajni, a madež izraženih kutova ili ravne jedne strane simbol nesreće. Madeži u obliku kvadrata u početku života ne donose mnogo dobra, no poslije se stvari okreću nabolje. Trokutasti madeži simboliziraju sudbinu protkanu mješavinom dobrog i lošeg, a cik-cak madeži su znak loše sreće.

'Ja sam muška primalja, idem sretan na posao. U Njemačkoj'
'Ja sam muška primalja, idem sretan na posao. U Njemačkoj'

Što je na madežu više dlačica, to se on smatra nesretnijim, a madeži bez dlačica smatraju se pozitivnim znakom. Dlakavi se madeži tumače kao predznak financijskih problema, a bez dlačica znak dobre financijske situacije, pa čak i izobilja. Kad se radi o boji, smatra se da blijedi, žućkasti, zelenkasti, svijetlosmeđi ili crveni te madeži boje meda imaju pozitivno značenje. Što je madež tamniji, to je i njegov negativan utjecaj veći te se smatra da crni madeži nisu sretan znak. Osim oblika, veličine i boje u proricanju sudbine vrlo je važno uzeti u obzir i na kojem se mjestu na tijelu madež nalazi.

Madež na prsima

Ako je smješten na desnoj strani, pretkazuje ekstremne sreće te je moguće da će muškarac ili žena koji imaju madež na tome mjestu steći golemo bogatstvo i poštovanje okoline. No na vrhuncu sreće moguć je nagli obrat te zbog iznenadnih i nepredviđenih okolnosti mogu doživjeti sramotu i financijske probleme te zaglibiti u siromaštvu. Madež na desnoj strani prsa znak je i da ćete imati više ženskih potomaka. Madež na lijevoj strani prsa otkriva inteligentnu osobu koja može imati financijskih problema te nema dobar odnos s rodbinom i prijateljima. Ako muškarac ima madež na lijevoj strani prsa, imat će sreće u poslu i u životu općenito. On je pouzdan i vrlo ambiciozan, no i sklon lagodnu životu i brzom zaljubljivanju. Suosjećajan je i velikodušan, no nedostaje mu odlučnost i postojanost. Žena koja ima madež na lijevoj strani prsa u ljubavi je strastvena i iskrena, no sklona depresiji. U želji da ne učini nešto što će kasnije požaliti, oprezna je kad se radi o povjerenju i iskazivanju emocija. Madež u sredini muških ili ženskih prsa znak je da osoba neće uživati u bogatstvu, no neće ni oskudijevati. Ipak, ako ne pripazi, mogući su i ozbiljni financijski problemi i veliki dugovi.

Pazuh

Madež ispod desnog pazuha predstavlja želju za bogatstvom, a madež ispod lijevog izraženu žudnju za suprotnim spolom.

Portrait of nice cute mysterious glamorous lovely sweet attracti

Rame

Madež na ramenu pretkazuje život obilježen napornim radom s mnogo nedaća. Madež na desnom ramenu imaju hrabre i odvažne osobe koje vrlo predano obavljaju svoj posao. Madež na lijevom ramenu otkriva lakozapaljivu narav i osobu sklonu svađama. 

Ruke

Madež na desnoj ruci nagovještava uspjeh u privatnom i poslovnom životu. Imaju ga uporne i inteligentne osobe koje su sposobne obaviti bilo koji zadatak. Madež na lijevoj ruci znak je želje za bogatstvom, no ma koliko se trudila, osoba ostaje prosječnog imovinskog stanja što uzrokuje tjeskobu. Madež na stražnjoj strani lijeve i desne ruke otkriva osobu koja će u životu postići velik uspjeh zahvaljujući svojim prirodnim talentima. Ako je pak madež samo na lijevoj ruci, to umanjuje predznak za sreću. Madež na lijevom ili desnom laktu pretkazuje uspjeh i bogatstvo. Odaje osobu koja voli likovnu umjetnost, rado pomaže drugima, ali i dobiva pomoć okoline. Ako se nalazi na lijevom ili desnom zapešću, madež pretkazuje siromašno djetinjstvo, ali i zanimljivu i uspješnu karijeru. Osobe koje imaju madež na zapešću obdarene su inteligencijom i talentima koji im osiguravaju uspjeh i sreću u životu. Vrlo su predani poslu, a mnogi postaju književnici ili slikari te im se prihodi povećavaju tek u zrelim godinama. Madež na bilo kojem dijelu dlana i prsta nije dobar znak te upozorava na različite prepreke u životu.

Trbuh

Upućuje na lijenost, aljkavost, sebičnost i pohlepu. Ako se nalazi na desnoj strani trbuha, pretkazuje dobru zaradu i slabost prema suprotnom spolu. Madež na lijevoj strani trbuha imaju ljubomorne osobe koje vole laku zaradu, a blizu pupka bučne osobe pred kojima je luksuzan život. 

Rebra

Madež na desnoj strani rebara otkriva neiskrenu osobu koju muče brojni strahovi te upućuje na indolentnost, nemar, pomanjkanje inteligencije te tvrdoglavost. Ako je pak madež na lijevoj strani, te su karakteristike nešto ublažene, a temperament je oplemenjen dobrim smislom za humor. 

Leđa

Madež na leđima otkriva otvorenu, iskrenu i velikodušnu osobu koja se voli istaknuti u društvu. Madež na desnoj strani leđa znak je hrabrosti i dobrog zdravlja, a madež na lijevoj strani otkriva izraženu diplomatsku crtu. Ako je madež vrlo nisko na leđima, upućuje na romantičnu crtu, senzualnu prirodu i ljubav prema luksuzu. Oni koji imaju madež tik uz kralježnicu uživat će ugled i slavu, a smiješi im se i briljantna liderska karijera te ministarska fotelja. Madež na stražnjici upozorava na mudrost i kreativnost, a mnogi koji ga imaju postaju umjetnici. No ako je na lijevoj polovini stražnjice pretkazuje skroman, često i siromašan život. Madež na spolnim organima predstavlja jak libido i pretjeranu želju za seksom te oni koji ga imaju nerijetko uz partnericu imaju i ljubavnicu.

Happy family father,  mother and child daughter launch a kite on nature at sunset

Noge

Madež na bilo kojem dijelu potkoljenice upućuje na indolentnost, sebičnost, lijenost i pomanjkanje osjećaja prema drugima. Ako je na desnoj potkoljenici, pretkazuje uspjeh u svim pothvatima i moguću političku karijeru, a madež na lijevoj potkoljenici česta poslovna putovanja i bogat društveni život s mnoštvom prijatelja. Madež na bedru odaje toplu osobu punu entuzijazma. Muškarac ili žena koji imaju po jedan madež na lijevom i desnom bedru imat će mnogo jakih i zdravih potomaka koji će također imati brojno potomstvo. Madež na desnom bedru je simbol hrabrosti, pretkazuje napredak, sretan brak i priliku za odlazak u inozemstvo.

Ako je na lijevom bedru, ima obrnuto značenje te je upozorenje da možete doživjeti financijski gubitak, nepravdu, neuspjeh te se suočiti s odbacivanjem i usamljenošću. Označava i nadarenost za umjetnost. Madež na desnom koljenu pretkazuje sretan brak i skladan bračni život, bez mnogo trzavica i stresa te bez većih novčanih poteškoća. Ako je madež na lijevom koljenu, obilježava osobu koja je često nepromišljena i brzopleta, zbog čega nerijetko požali, no u srcu je pravedna, a po prirodi ljubazna i suosjećajna. Madež na gležnju odaje profinjenost i dozu taštine. U žena je znak marljivosti i neovisnosti te optimizma, velike energije i sposobnosti koju prati i doza hrabrosti. Madež na desnom gležnju označava osobu koja razborito planira budućnost te ima izražen dar govora.

Na pregledima madeža u Splitu otkriveno je 155 tumora kože
Na pregledima madeža u Splitu otkriveno je 155 tumora kože

Madež na lijevom gležnju označava manje pričljivu osobu koja će se u jednoj fazi života suočiti s pravnim problemima. Madež na desnom stopalu otkriva strast prema putovanjima i umjetnosti te je obilježje dobrog supružnika i skladnog obiteljskog života. Madeži na oba stopala također obilježavaju osobu koja uživa u ljubavi prema putovanjima. Ako je madež na lijevom stopalu, upućuje na razvijen intelekt, brzo razmišljanje i dobro razvijen osjećaj za smisao. On je i upozorenje da bi njegov nositelj mogao imati probleme s bračnim partnerom ili financijske poteškoće te na svojoj koži osjetiti gnjev drugih.

Madež na licu i glavi

 Prema drevnom kineskom vjerovanju, poseban značaj u otkrivaju osobina ličnosti i proricanju budućnosti imaju madeži na licu i glavi. Mladež na desnoj strani tjemena pretkazuje sjajnu političku karijeru. Kinezi su vjerovali da će, ako je taj mladež crven ili zelenkast, njegov nositelj postati važan poslovni lider, ministar ili čak predsjednik države. Imat će uspjeha u svemu što radi te će uživati ugled i društveni status. Madež na lijevoj strani glave, otkriva da će osoba imati dovoljno novca, neće zakoračiti u brak te će provesti život u lutanju. Vrlo je moguće da će se posvetiti duhovnom životu. Ako je madež na stražnjoj strani glave, pretkazuje jako dobru financijsku situaciju, no ne i ugled u društvu. Madež na desnoj strani čela smatra se znakom izuzetnih sposobnosti i mentalne snage te je izvjesno da će onaj tko ga ima uživati ugled u društvu. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:11
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru