Obavijesti

Lifestyle

Komentari 90

Jeste li spremni za novu ljubav? Ovih pet znakova to pokazuje

Jeste li spremni za novu ljubav? Ovih pet znakova to pokazuje

Terapeutkinja Victoria Goldenberg i Amy Chan podijelile su nekoliko savjeta kako biste bili sigurni da ste mentalno i emocionalno spremni za novu ljubavnu vezu

VIDEO

S obzirom na globalnu pandemiju i karantene mnogi su svoj ljubavni život i spojeve stavili na pauzu. No kako se vratiti na 'teren' i znati da ste spremni za novu vezu?

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ljubavna priča Željka i Marija 01:37

1. Imate svoje hobije, prijatelje i životne ciljeve

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bez obzira jeste li nedavno izašli iz veze ili ste neko vrijeme bili sami, prvo morate biti svjesni samog sebe, tvrdi Goldenberg. Ako imate pregršt strasti i hobija kojima se bavite za vlastito zadovoljstvo i ispunjenje, to je znak da ste spremni upoznati nekoga novog.

- Ako tražite sreću, a u vezi ste, onda niste u dobroj vezi. Vi ste tvorac vlastite sreće u životu i veza bi vas trebala nadopunjavati - nadodaje.

Svima se dogodilo: Četiri načina kako izaći iz 'prijateljske zone'
Svima se dogodilo: Četiri načina kako izaći iz 'prijateljske zone'

2. Znate kako se suočiti s problemom kad ste pod stresom ili uzrujani

Vrijeme liječi rane prošlih veza, no ne postoji čvrsto pravilo o tome kad biste opet trebali početi izlaziti nakon prekida. Na vašu spremnost najviše ukazuju načini na koje se 'liječite' od prošle veze dok ste slobodni. 

Ako ste vrijeme nakon prekida proveli terapeutski, obrađujući svoju prethodnu vezu, izgrađujući ljubav prema sebi i učeći kako se brinuti za sebe u lošim periodima, vjerojatno ćete biti spremni za ponovno izlaženje.

- Ali ako koristite izlaske kao način da se odvratite od osjećaja usamljenosti, možda će vam trebati više vremena za ozdravljenje -  rekla je za Amy Chan, stručnjakinja za ozdravljenje nakon prekida veze.

- Emocijama je potreban zrak da bi disali, a bol koja se ne obradi prije ili kasnije će izaći na površinu. S obzirom na to može se dogoditi da neriješenu 'prtljagu' nosimo sa sobom u naše buduće veze - nadodaje.

3. Ne uspoređujete nove partnere s bivšim 

Usporedba novog partnera s bivšim još je jedan znak koji ukazuje na to da niste spremni. Ako za sve gledate i tražite usporedbu ili se uhvatite kako čeznete za nečim što je vaš bivši radio, vratit se korak unatrag.  Prvo morate ostaviti prošlost iza sebe i preboljeti to kako biste bili spremni za nova upoznavanja.

- Još jedno upozorenje za samce koji imaju djecu iz prethodnih veza. Novom ljubavnom partneru to ni slučajno nemojte skrivati - poručuje Goldenberg.

Seks terapeuti otkrili šest poza za maksimalno zadovoljstvo
Seks terapeuti otkrili šest poza za maksimalno zadovoljstvo

4. Možete prepoznati prednosti i nedostatke prošlih veza

Sposobnost internog promišljanja o vašim prošlim vezama znak je koji ukazuje da ste spremni za nove spojeve i upoznavanja. Ako možete odrediti pozitivne i negativne strane bivših veza, možete izbjeći padanje u nezdrave obrasce dok upoznajete nove ljude.

Ako niste sigurni odakle započeti, Chan je predložila da se napravi popis posljednjih nekoliko ljudi s kojima ste ozbiljno hodali ili imali veze. Zatim zapišite prvih pet osjećaja koje ste osjećali u svakoj od tih veza, poput tjeskobe, ogorčenosti, podrške, sigurnosti ili tuge.

- Nemojte ih osuđivati. To je prikupljanje informacija i to je prvi korak u promjeni obrasca -  rekla je Chan.

Dalje, kada ste dopustili da se negativne emocije pojave. Možda niste komunicirali o granici i to je dovelo do bijesa ili ste znali da partner nije emocionalno dostupan, ali ste i dalje nastavili izlaziti s njim.

- To vam omogućuje da vidite koje ste odluke donijeli kako biste se mogli osnažiti za donošenje boljih odluka u budućnosti. Napravite popis stavki koje možete poduzeti kako biste počeli mijenjati obrazac. Postavite si neke granice - nadodaje stručnjakinja za odnose nakon prekida.

5. Imate jasne ciljeve za svoj ljubavni život

- Budite sigurni da znate svoje namjere prije nego krenete izlaziti.  
Ne postoji 'pravi' cilj što se tiče spojeva, ali morate znati želite li da to bude prolazna avantura ili tražite nešto ozbiljnije - kaže Goldenberg. 

Ako niste sigurni što želite, Goldenberg je preporučila suradnju s terapeutom koji vam može pomoći da bolje razumijete svoje vrijednosti i potrebe.

13 znakova koji ukazuju da je vaša veza osuđena na propast
13 znakova koji ukazuju da je vaša veza osuđena na propast

Cilj je znati što želite i istovremeno imati samopouzdanje da odbijete nekoga za koga vidite da se ne podudara s vašim vrijednostima.

- Upoznavanje je proces s kojim učite o sebi, onome što želite, i što je najvažnije, onome što ne želite. Koristite svoju prošlost da biste bili bolji arhitekt svoje budućnosti - savjetuje Chan, piše Insider.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima