Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Još niste maknuli ljetnu odjeću? Kako organizirati dom u jesen

Još niste maknuli ljetnu odjeću? Kako organizirati dom u jesen

Nova godišnja doba često zahtijevaju novu posteljinu, nove aktivnosti u slobodno vrijeme i promjenu odjeće i obuće. Evo kako ćete lako pripremiti sve što vam treba za hladnija godišnja doba

VIDEO

Godišnje doba službeno se promijenilo, a to znači da je krajnje vrijeme da presložite svoje ormare, pospremite ljetne stvari, i to ne samo robu, i pripremite se za hladnije vrijeme. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58

Riješite se neiskorištenih predmeta

U tamnom kutu svakog ormara nalaze se one stvari pogrešne veličine, koje vam ne stoje ili vam se više ne nose, koje niste koristili ne sjećate se otkad, a koje čuvate 'za svaki slučaj'. 

U slučaju čega? Pošteno napravite popis koristeći nemilosrdan stav (to su samo stvari, u redu je). Sve što nije korišteno više od godinu dana - bacite ili donirajte. 

Organizirajte zajedničke ormare prema osobi, a ne prema vrsti odjeće

Mnogi obiteljski ormari za kapute organizirani su prema vrsti odjeće. Plastična kutija za dječje rukavice, druga kutija za šalove i kape, pa kutija s potrepštinama za poliranje cipela, poneki paketić maramica i niz sitnica koje će vam možda zatrebati. 

Umjesto da organizirate prema kategoriji, pokušajte organizirati prema osobi. Na taj način će se stvari svakog pojedinca lako pronaći i odložiti - u kutiju s otvorenim vrhom na kojoj su napisana njihova imena.

Kako što manje peglati: Trikovi uz koje se odjeća manje gužva
Kako što manje peglati: Trikovi uz koje se odjeća manje gužva

Jesenska inventura

Nakon što ste svu deblju robu izvukli iz raznih kutija, vrećica ili iz ormara, dobro ju pregledajte. Treba li koji komad odnijeti na popravak ili u kemijsku čistionicu? Jesu li gumbi na kaputu čvrsti ili ih treba ponovo prišiti? Patent na trapericama nije čvrst?  Provjerite cipele i čizme da biste se uvjerili da nisu đonovi potrgani ili trebate li možda uloške za njih, popraviti petu ili nešto treće. 

Ne zaboravite dati i malo ljubavi odjeći koju ćete pospremiti. Umjesto da je samo složite u kutiju do sljedećeg proljeća, utvrdite koji komadi će možda trebati popravak, jesu li majice u dobrom stanju ili je možda vrijeme da ih bacite u reciklažu odjeće? Treba li neki komad na kemijsko čišćenje?

Uredite cipele prije pospremanja

Umjesto da samo ubacujete cipele kojima je prošla sezona u veliku kutiju na sljedećih šest mjeseci, priuštite im obnovu, bit ćete ugodno iznenađeni kad ih ponovo zatrebate. 

Preuredite spavaću sobu: Ona će 'prodisati' uz pastelne boje
Preuredite spavaću sobu: Ona će 'prodisati' uz pastelne boje

Očistite ih četkicom za zube ili četkom s mekim čekinjama, maramicama za bebe ili deterdžentom i vodom na krpi ili krpi od mikrovlakana. Uloške posipajte s malo soda bikarbone, a krpe ili stare čarape ubacite u cipele kako biste spriječili nastanak slučajnih nabora tijekom zimskog odmora.

Osvježite krevete

Ako već niste oprali jesenje plahte i poplune prije spremanja prošlog proljeća, sad je pravo vrijeme. Ako jeste, korak ste ispred - sve što im treba je brzo sušenje na maloj ili umjerenoj temperaturi u sušilici. Isto napravite i s ukrasnim jastucima. 

Da biste otklonili ustajali miris nastao skladištenjem, prilikom sušenja ubacite koju mirisnu maramicu. 

Provjerite zalihe

Tijekom lijepog vremena ljudi su puno više vani, ali dolaskom nižih temperatura obitelj će se češće okupljati u dnevnom boravku i provoditi u njemu više vremena. Pregledajte zbirku društvenih igara i slagalica. Ako mislite da su vam neke dosadile ili su ih djeca prerasla, poklonite ih nekome kome će biti interesantne.

Također, provjerite jesu li svi dijelovi igara na broju. Postoje li kutije koje je potrebno zalijepiti ili zamijeniti? Prenamijenite ili bacite one kutije koje više nisu funkcionalne, a upotrijebite stare kutije za cipele i Ziploc vrećice kako biste napuštenim, ali još uvijek operativnim igrama dali novi dom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku