Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Kad se probudi, Jennifer popije čašu tople vode s limunom...

Kad se probudi, Jennifer popije čašu tople vode s limunom...

Jennifer Aniston zakoračila je u šesto desetljeće. Mladolik izgled i liniju duguje vježbanju te prehrani koja podrazumijeva unos 30 posto proteina, 30 masnoća i 40 posto ugljikohidrata

VIDEO

Na početku karijere, jednom prilikom, nisam dobila ulogu i agent mi je rekao da se to dogodilo jer sam previše bucmasta. Nakon toga sam promijenila prehranu, ispričala je svojedobno glumica Jennifer Aniston, kojoj i u 51. godini na liniji zavide i upola mlađe kolegice.

Priznala je kako se u svojoj bucmastoj fazi grozno hranila i nije nimalo brinula za svoje tijelo. Danas vodi računa o prehrani, ali, kako kaže, nije prestroga te se ponekad zna počastiti omiljenim poslasticama.

21st Annual Screen Actors Guild Awards - Arrivals

Njezina prehrana temelji se na zona dijeti, koju je razvio biokemičar, doktor Barry Sears. Ta je dijeta poznata i kao 'dijeta 40 - 30 - 30', jer podrazumijeva dnevni omjer sastojaka od 40 posto ugljikohidrata, 30 posto proteina i 30 posto masnoća. Primjerice, namirnice sa zdravim ugljikohidratima koje jede su voće, povrće i žitarice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Namirnice bogate proteinima su piletina, puretina, teletina, riba, jaja i tofu, a namirnice bogate masnoćama su maslinovo ulje, riblje ulje, orasi i avokado. Jede se sve umjereno, uz obilje voća i povrća, a u svakom obroku trebaju biti i proteini. Aniston smatra kako se izgladnjivanjem ništa ne postiže i da je ravnoteža ključan element za zdrav život.

Keto kraljica Halle posti po 16 sati svaki dan i jede malo voća
Keto kraljica Halle posti po 16 sati svaki dan i jede malo voća

Na primjer, ako imate obilniju večeru, onda dan nakon toga pojedite laganiju večeru nego inače. Povrće je, prema Aniston, najvažniji dio obroka - ona svaki dan jede obrok pun zelenog povrća kojema daje prednost. Povrću dodaje proteine.

Smatra i da je raznolikost također ključan element. U salatu stavlja tek nekoliko kapi ulja. Umjesto kruha i tjestenina, koristi povrće. Na primjer, tjesteninu mijenja naribanom tikvicom koja joj je odlična podloga za bolonjez s purećim mljevenim mesom. U jela dodaje limun ili limetu jer oni daju okus, ali ne i kalorije.

Lijepa glumica je jako disciplinirana kad su u pitanju hrana, vježbanje i odlasci u krevet. Fit tijelo zahvaljuje discipliniranom načinu života, s kojim počinje od samoga jutra. 

- Ako radim, obično se budim u 4.30 ili 5 sati. Ako ne snimam ništa, probudit ću se između osam i devet sati. Ne volim biti budna do kasno, jer se počinjem osjećati neugodno - otkrila je Jennifer.

Nakon što se probudi, ispija čašu grijane obične vode s nekoliko kriški limuna kojim potiče rad metabolizma i sagorijevanje kalorija. Nakon toga odvoji deset ili dvadeset minuta za meditaciju. Riječ je o uhodanoj mantri transcendentalne meditacije s kojom se opušta za novi radni dan. Ispričala je kako izgleda njezin doručak.

Arianna Huffington Hosts Special Lunch At Home For Jennifer Aniston To Celebrate CAKE

- Popijem shake ili pojedem avokado i jaja, koja su jedan od mojih favorita. Također ih pospem kokosovim uljem. Ponekad, za doručak, jedem žitarice i proso s bananom ili napravim zobene pahuljice s bjelanjkom. Naučila sam kako uz male trikove osigurati dodatne proteine. Neposredno prije nego što završi kuhanje zobenih pahuljica, dodajem bjelanjke koji su bogati proteinima, a zobenoj kaši daju posebnu ukusnu teksturu - priča glumica.

Njezin ručak je vrlo jednostavan za pripremu, a može se napraviti u puno varijanti. Najčešće jede piletinu s povrćem, a ponekad je kombinira i u salati. Njezina večera se sastoji od jabuke i maslaca od badema ili jabuke i orašastih plodova. Važan dio jutarnje rutine je ritual vježbanja koji se mijenja ovisno o raspoloženju glumice. 

Tajna vitkosti Cameron Diaz: Vježba između čak dva doručka
Tajna vitkosti Cameron Diaz: Vježba između čak dva doručka

- Imam odličnu osobnu trenericu s kojom prvo vozim bicikl oko pola sata, a zatim izvodimo jogu još četrdesetak minuta. Nakon toga idem u teretanu gdje vježbam na različitim spravama kako bih pojačala snagu tijelu. Uvijek kombiniram različite sprave kako bih zbunila tijelo - priča Jennifer.

No priznaje kako joj vježbanje zna biti naporno.

- Trčanje na traci može biti jako teško pa najčešće pustim glazbu i tako trčim u ritmu energičnih pjesama - zaključuje.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru