Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Tajna vitkosti Cameron Diaz: Vježba između čak dva doručka

Tajna vitkosti Cameron Diaz: Vježba između čak dva doručka

Čim se probudim, obavezno moram nešto pojesti. To je obično kajgana ili jaja na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s maslacem od badema i zobenu kašu

VIDEO

Nakon što sam prešla polovicu tridesetih postala sam svjesnija važnosti uravnotežene prehrane i jedem puno zdravije nego prije. 
To sve dođe sa sazrijevanjem, kaže šarmantna holivudska glumica Cameron Diaz (46), koja se itekako može pohvaliti vitkom i zategnutom figurom. 

- Većinu toga što jedem sama skuham. Volim kuhati i uživam u kupnji hrane. Dobre prehrane nema bez truda. Najlakše je jesti vani - kaže glumica.

Što se tiče dnevne rutine, za sebe kaže da je jutarnji proteinski tip i da su joj potrebna dva obilna 'doručka'. 

Šokantna dijeta Angeline Jolie: Jede juhe, sjemenke i bombone
Šokantna dijeta Angeline Jolie: Jede juhe, sjemenke i bombone

- Čim se probudim, obavezno moram nešto pojesti. To je obično kajgana ili jaja na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s maslacem od badema i zobenu kašu. Ako mi paše, pojedem čak i piletinu - kaže te dodaje kako joj je to dovoljno da se ubaci u “petu brzinu” i započne s vježbanjem. Jutarnja tjelovježba za nju je neizostavna. Njezine omiljene aktivnosti su pilates, aerobni i trening snage. Kombinira trening visokog intenziteta i malo odmora. Hoda 30 sekundi, zatim trči 60 i tako naizmjence oko 20 minuta. Za snagu najviše radi čučnjeve i diže utege. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz) on

Nakon vježbanja na redu je obilan 'drugi doručak' koji je zapravo neka vrsta ranog ručka. S obzirom na to da su proteini neizostavan dio njezina svakog obroka, najčešće kombinira piletinu, žitarice i pečeno povrće. 

- Za večeru preko tjedna najviše volim skuhati domaću juhu od mesa i povrća. Uzmem sve što nađem u hladnjaku i stavim u lonac - kaže Cameron. Međuobroci kod nje ne postoje jer smatra da pojede dovoljno u glavnim obrocima, a njezina filozofija životne harmonije temelji se na četiri 'stupa' koji su međusobno povezani. 

- To su prehrana, dobar san, fizička aktivnost, koja nije samo odlazak u teretanu, nego i svakodnevno kretanje. U šetnji najbolje otpuštamo stres - kaže. Osim težnje za tjelesnim, važan joj je i duhovni mir. 

Piletina kakvu nikada u životu niste jeli: Top 4 odlična recepta
Piletina kakvu nikada u životu niste jeli: Top 4 odlična recepta

- Najviše me opuštaju večere ili roštilj s prijateljima. Tad pojedem i nešto nezdravo ili visokokalorično, poput odreska ili carskog mesa, no to nije važno. S vremena na vrijeme treba se opustiti i priuštiti si nešto po volji, osobito u društvu prijatelja - napominje.  

Mir pronalazi i u meditaciji koju prakticira jednom dnevno. Tvrdi da joj samo dvadeset minuta meditacije daje potrebnu energiju. Od začina, najdraži su joj limun, češnjak, maslinovo ulje, sol i origano. Smatra kako oni poprave okus svakog jela i može ih se staviti u gotovo sve. Ima i svoj specijalitet, a to su slasni janjeći kotleti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz) on

- Jednostavno ih je napraviti. Čarolija je u omjerima začina i vremenu koje odstoji u marinadi. Zatim ih ispečem na roštilju kako bi se sočno karamelizirali - kaže te se prisjeća kako se u njezinoj obitelji uz svako jelo služila bijela riža jer joj je otac bio Kubanac. Što se tiče prehrane, Cameron je planira tjedan dana unaprijed.

Nedjeljno popodne provede u kuhinji, opskrbljuje hladnjak i police mesom, voćem, povrćem... U nedjelju navečer uvijek mora imati dobro opskrbljen hladnjak. U životu i prehrani najvažnija joj je ravnoteža. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz) on

- Slijedim pravilo 80/20, što znači da 80 posto hrane koja se jede bude zdrava i hranjiva, a 20 posto masna, slatka ili slana hrana za kojom žudite - kaže glumica. Suautorica knjiga o dugovječnosti, ljepoti i vježbanju rado svoje savjete te tajne duhovnog zadovoljstva i ljepote dijeli s obožavateljima.

Cameron je uspješnija i ispunjenija nego ikad. Srednju dob ne smatra poražavajućom i u njoj vidi samo prednosti. U javnosti je se često može susresti bez šminke. Protivnica je današnjeg trenda koji nalaže da žena treba izgledati što mlađe.

- Ljepota dolazi sa sazrijevanjem. Važno je osjećati se dobro i biti sretan - zaključuje.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'