Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kako prozore očistiti - čajem!

Kako prozore očistiti - čajem!

Crni čaj je izvrstan čistač jer sadrži taninsku kiselinu koja može ukloniti sve naslage masnoće i prljavštine na prozorima, a najbolji dio je to što većina domova već ima ovo piće u svojoj kuhinji

VIDEO

Nitko ne voli vidjeti prljave ili zamagljene prozore u svom domu. Iako postoji mnogo savjeta i trikova za čišćenje prozora, kao što je primjerice korištenje octa, mnogi od njih samo zamute staklo što nije nimalo poželjno, piše Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO: Napravite domaći dezinficijens

Pokretanje videa...

Domaći dezinficijensi 01:26

Međutim, jedan pametan trik - koji je podijelila obožavateljica čišćenja - koristi popularno i lako dostupno piće za čišćenje prozora. Najbolji dio je to što većina domova vjerojatno već ima ovo piće u svojoj kuhinji spremno za upotrebu. Evo što trebate znati o triku za čišćenje prozora koji daje trenutne rezultate.

Kako očistiti mrlju u boji duge na posudi od nehrđajućeg čelika
Kako očistiti mrlju u boji duge na posudi od nehrđajućeg čelika

Koje popularno piće se može koristiti za čišćenje prozora?

Pametni trik za čišćenje predlaže korištenje crnog čaja za čišćenje prozora. Ovaj jeftin i učinkovit trik dokazuje da se vrući napitak može iskoristiti i kao rješenje za besprijekorno čiste prozore.

Smatra se da je čaj izvrstan čistač jer sadrži taninsku kiselinu koja može ukloniti sve naslage masnoće i prljavštine na površinama poput prozora.

Za razliku od drugih sredstava za čišćenje poput octa, za kojeg obožavatelji čišćenja kažu da ostavlja prozore gorima nego prije čišćenja, korištenjem crnog čaja nećete razmazati prljavštinu i učiniti stakla mutnima.

Osim što je jeftin, ovaj jednostavan trik ne zahtijeva korištenje posebne tkanine ili spužve. Sve što trebate su novine.

- Novine odlično rade posao. Isperite prozore vrućom vodom nakon što očistite svu prljavštinu čajem - predlaže jedna obožavateljica čišćenja.

Ovi savjeti laki su i jednostavni, a skratit će vam vrijeme čišćenja
Ovi savjeti laki su i jednostavni, a skratit će vam vrijeme čišćenja

Koji je najbolji način za čišćenje prozora?

Čišćenje prozora čini se dovoljno jednostavnim, ali postoji mnogo pogrešaka koje se mogu dogoditi te tako na prozorima ostaviti pruge i lošiji izgled nego prije čišćenja. Evo vodiča najboljeg načina za čišćenje prozora:

  1. Započnite s uklanjanjem prašine s okvira prozora pomoću usisavača ili krpe. Učinite isto sa roletama ili zastorima. Ako imate zavjese, ovo je dobro vrijeme da ih skinete i operete.
  2. Očistite vanjsku stranu prozora i okvira mekom četkom ili krpom za jednokratnu upotrebu.
  3. Zatim pošpricajte prozore velikom količinom sredstva za čišćenje koje inače koristite.
  4. Zatim, koristeći papirnate ručnike koji ne ostavljaju dlačice, krpu od mikrovlakana ili novine, obrišite prozore od vrha do dna. Ako vidite bilo kakve pruge, obrišite ih još jednom dok staklo ne bude bistro.
  5. Ponovite korake tri i četiri na vanjskoj strani prozora. Ako imate prozore koji se daju ukloniti, skinite ih u potpunosti radi čišćenja.
  6. Konačno, objesite zavjese i uživajte u blistavo čistim prozorima.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'