Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Kakva torta: Napravite prozirnu šarenu tortu u samo 30 minuta

Kakva torta: Napravite prozirnu šarenu tortu u samo 30 minuta
3

Japanski vlasnik pop-up restorana, fotograf i modni dizajner Hiroya Tsunekawa podijelio je recept za 'prozirnu' šarenu tortu za koju vam je potrebno samo 5 sastojaka i 30 minuta

VIDEO

Na TikToku i Instagramu ne nedostaje nevjerojatnih trendova kada je riječ o hrani. No mnogi recepti za određenu hranu zahtijevaju i skupe sastojke. 

POGLEDAJTE VIDEO: Čudesno realistične torte 

Pokretanje videa...

Torte 01:19

Ali ne morate potrošiti puno vremena ili novca da biste stvorili nešto lijepo, a dokaz je ova 'prozirna' torta u duginim bojama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za izradu mliječnog želatinskog kolača, kojeg je stvorio japanski vlasnik pop-up restorana i fotograf Hiroya Tsunekawa, potrebno je samo pet sastojaka i 30 minuta.

Napravite djeci prefine lizalice od jagoda i bez umjetnih boja
Napravite djeci prefine lizalice od  jagoda i bez umjetnih boja

Sve što trebate su: voda, mlijeko, granulirani šećer, voćni sok i agar prah. Prvo pomiješajte 4 grama agar praha, 150 mililitara vode i 60 grama granuliranog šećera i zagrijte u loncu do vrenja.

Isključite peć kada smjesa počne ključati i umiješajte 300 mililitara mlijeka. Zatim stavite smjesu u hladnjak da se stvrdne u želatinu. Ovo će biti osnova vaše torte.

Zatim uzmite drugi lonac i ponovite prvi korak. No, umjesto da mješavini dodajete mlijeko nakon što ga uklonite s vatre, dodajte još 300 mililitara vode i 20 mililitara voćnog soka. Stavite ovu drugu smjesu u frižider da se i ona očvrsne.

Obožavate palačinke? Probajte ove ukusne, ali i zdravije verzije
Obožavate palačinke? Probajte ove ukusne, ali i zdravije verzije

Ovisno o tome koliko boja želite za svoj kolač, ponovite prethodni korak s različitim sirupima ili sokovima kako biste stvorili učinak prizme.

Svaka smjesa treba ostati u hladnjaku oko 30 minuta da se stvrdne. Zatim uzmite svoje šarene smjese i narežite želatinu na male kocke kako biste ih mogli rasporediti na vrhu bijele želatinske baze.

To stvara efekt prizme, a to ćete vidjeti nakon što izrežete krišku torte. Ova torta ukusna je, slatka i kremasta.

Tsunekawin je kolač na Twitteru bio veliki hit gdje je dobio više od 78.000 lajkova.

Također je nadahnuo mnoge obožavatelje za stvaranje vlastitih torti koje su pokazali u komentarima.

Njihove fotografije dokaz su da prizma torta i dalje može izgledati lijepo, čak i ako koristite samo dvije boje, piše Insider.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju