Lifestyle

Komentari 5

Kakva torta: Napravite prozirnu šarenu tortu u samo 30 minuta

Kakva torta: Napravite prozirnu šarenu tortu u samo 30 minuta

Japanski vlasnik pop-up restorana, fotograf i modni dizajner Hiroya Tsunekawa podijelio je recept za 'prozirnu' šarenu tortu za koju vam je potrebno samo 5 sastojaka i 30 minuta

Na TikToku i Instagramu ne nedostaje nevjerojatnih trendova kada je riječ o hrani. No mnogi recepti za određenu hranu zahtijevaju i skupe sastojke. 

POGLEDAJTE VIDEO: Čudesno realistične torte 

Ali ne morate potrošiti puno vremena ili novca da biste stvorili nešto lijepo, a dokaz je ova 'prozirna' torta u duginim bojama.

Za izradu mliječnog želatinskog kolača, kojeg je stvorio japanski vlasnik pop-up restorana i fotograf Hiroya Tsunekawa, potrebno je samo pet sastojaka i 30 minuta.

Sve što trebate su: voda, mlijeko, granulirani šećer, voćni sok i agar prah. Prvo pomiješajte 4 grama agar praha, 150 mililitara vode i 60 grama granuliranog šećera i zagrijte u loncu do vrenja.

Isključite peć kada smjesa počne ključati i umiješajte 300 mililitara mlijeka. Zatim stavite smjesu u hladnjak da se stvrdne u želatinu. Ovo će biti osnova vaše torte.

Zatim uzmite drugi lonac i ponovite prvi korak. No, umjesto da mješavini dodajete mlijeko nakon što ga uklonite s vatre, dodajte još 300 mililitara vode i 20 mililitara voćnog soka. Stavite ovu drugu smjesu u frižider da se i ona očvrsne.

Ovisno o tome koliko boja želite za svoj kolač, ponovite prethodni korak s različitim sirupima ili sokovima kako biste stvorili učinak prizme.

Svaka smjesa treba ostati u hladnjaku oko 30 minuta da se stvrdne. Zatim uzmite svoje šarene smjese i narežite želatinu na male kocke kako biste ih mogli rasporediti na vrhu bijele želatinske baze.

To stvara efekt prizme, a to ćete vidjeti nakon što izrežete krišku torte. Ova torta ukusna je, slatka i kremasta.

Tsunekawin je kolač na Twitteru bio veliki hit gdje je dobio više od 78.000 lajkova.

Također je nadahnuo mnoge obožavatelje za stvaranje vlastitih torti koje su pokazali u komentarima.

Njihove fotografije dokaz su da prizma torta i dalje može izgledati lijepo, čak i ako koristite samo dvije boje, piše Insider.

Najčitaniji članci