Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kickboxing rješava stres, a ima i mnogo zdravstvenih prednosti

Kickboxing rješava stres, a ima i mnogo zdravstvenih prednosti
3

Zbog količine kardio aktivnosti uključenih u kickboxing, izvrstan je za poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja, za srce i krvne žile. Također pomaže u koordinaciji i ravnoteži

VIDEO

Mnogima je teretana stil života, dok mnogi u nju odlaze kako bi izgradili mišićnu masu, održali liniju, ali i kako bi se riješili stresa. Vježbanje je odličan način za rješavanje stresa, ali i za zdrav život. Ako tražite nešto malo zabavnije od dizanja utega, kickboxing je uzbudljiv način da začinite svoju rutinu vježbanja - s njim ćete se oznojiti i ukloniti stres.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Boksačica Sara Kos: 'Suprug je imao rak, ali od mene je napravio prvakinju' | MOJA PRIČA 15:22

Kickboxing je oblik borilačke vještine koji uključuje udaranje, udaranje nogama i rad nogu. Sport uključuje poteze iz drugih vrsta borilačkih vještina, poput karatea, kao i boksa.

Postoje različite vrste kickboxinga, a svaka ima svoja pravila. Na primjer, američki kickboxing koristi ruke i noge za kontakt, dok muay thai omogućuje laktove i koljena kao dodirne točke.

Ova borilačka vještina nastala je na Tajlandu, u prvo se zvala Muay Thai. Muay Thai je razvijen za samoobranu, ali je postao sport kada borba bez oružja više nije bila korisna u ratu. Kickboxing je nastao kao mješavina Muay Thaija i drugih borilačkih vještina.

Vježbanje ima mnoge zdravstvene prednosti pa tako može poboljšati razinu vaše energije, kontrolirati vaš krvni tlak i pomoći vam da bolje spavate. 

Ovih 10 supernamirnica bi svi trebali uvrstiti u prehranu: Odlične su za zdravlje i imunitet
Ovih 10 supernamirnica bi svi trebali uvrstiti u prehranu: Odlične su za zdravlje i imunitet

Evo kako vam ova aktivnost može biti korisna:

Kickboxing može ciljati mnoge mišiće, iako djelomično ovisi o stilu kickboxinga koji radite. Kardio kickboxing je intenzivniji i fokusira se na trbušne mišiće. Kickboxing najčešće cilja na snagu gornjeg dijela tijela te može poboljšati aerobnu snagu, anaerobnu kondiciju, fleksibilnost, brzinu i agilnost. To je vježba za cijelo tijelo. Tijekom treninga pokrećete brojne funkcije u vašem tijelu, a kao rezultat toga vaše tijelo postaje jače.

Spoj kardio treninga i borilačke vještine je idealna kombinacija za sagorijevanje masnoća. Tijekom treninga stalno tjerate svoje tijelo da se nastavi kretati. Ovo povećava količinu sagorenih kalorija, te vam pomaže u procesu mršavljenja.

Zbog količine kardio aktivnosti uključenih u kickboxing, izvrstan je za poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja, za srce i krvne žile. 

Kickboxing također može pomoći u radu na koordinaciji i ravnoteži. Kickboxing zahtijeva koordinaciju ruku i očiju, prostornu svijest i brzo vrijeme reakcije. 

Tommy Dibernardo, bivši MMA borac i trener, kaže da kickboxing uključuje više razina pokreta neophodnih za svakodnevno kretanje.

Okolišu i zdravlju prijete brojni farmaceutski lijekovi i proizvodi
Okolišu i zdravlju prijete brojni farmaceutski lijekovi i proizvodi

Kako započeti s kickboxingom?

Odaberite instruktora i stil: Osobni trener Corey Nelson preporučuje da počnete s beskontaktnim kardio kickboxing grupnim treningom ako ste početnik. Kardio kickboxing može biti vrlo težak za početnike kickboxing treninga, a grupni fitnes je lakši.

Ako imate iskustva s kickboxingom ili preferirate kontaktni sport, možete se okušati u natjecateljskom kickboxingu. Ako se na kraju odlučite ozbiljno baviti kickboxingom, možete potražiti i osobnog trenera koji će raditi s vama uz natjecanja.

Nabavite pravu opremu: Većina trenera će zahtijevati obloge za ruke i boksačke rukavice. Oni služe za zaštitu ruku od ozljeda. 

Sigurno će vam trebati boksačke rukavice, štitnik za zube, štitnici, pokrivala za glavu (štitnici), ručni oblozi.

Osobe koje se bave kickboxingom često nastupaju u okruženjima visokog pritiska i moraju biti visoko motivirani i jake volje. Neuspjeh nikome nije lak, a kao boksač nećete dobiti svaki meč. Kickboxing je stalna borba između mozga i tijela. Kontinuirano poboljšavajte svoju tjelesnu kondiciju, nemojte preteško podnositi gubitke i pazite da date prednost liječenju od svih ozljeda s kojima se možete suočiti, piše Very well fit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa