Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Lice može izgledati svježe i nakon četiri sata sna

Lice može izgledati svježe i nakon četiri sata sna
1

Dobro jutarnje istezanje, tuširanje gelovima na bazi mentola i citrusa te zdrav, hranjiv doručak i nakon malo sna licu vraćaju sjaj i svježinu

VIDEO

Kvalitetno ranojutarnje istezanje vrijedi jednako kao deset minuta spavanja ili drijemanja, tvrde mnogobrojni stručnjaci.
- Još dok ležite u krevetu, posegnite za uzglavljem, duboko udahnite i istegnite se koliko god je to moguće. Sporo izdišući, vraćajte se u početni položaj. Da biste si priuštili svježinu koja vrijedi kao dvadesetak minuta sna, vježbu ponovite još dvaput - savjetuje američka trenerica fitnessa i stručnjakinja sportske medicine Cat Dugdale. Uz ubrzan i stresan ritam života često je nemoguće odspavati preporučenih osam sati. No trikovi poput istezanja, ohlađene metalne žlice na kapcima te tuširanja gelovima na bazi citrusa, mentola i peperminta učinit će da se, unatoč snu od samo, primjerice, pet sati, osjećate i izgledate kao da ste spavali osam.
Razbuđivanje će biti osvježavajuće i gotovo trenutačno nakapate li prije tuširanja nekoliko kapi eterična ulja limuna ili mandarine oko slivnika tuša.

JUTRO BEZ KEKSA I ČOKOLADE
Doručak koji uključuje namirnice niskoga glikemijskog indeksa, poput zobenih pahuljica, održat će šećer u krvi u ravnoteži, kaže Hunter. Izbjegavajte kekse i čokoladu, koji izazivaju pad šećera i produbljuju umor.

ZAMIŠLJANJE SLAPA BRZO OSVJEŽAVA
Nakon što uđete pod tuš, zamislite da ste pod čarobnim slapom koji će s vas isprati sav umor, kaže trenerica umijeća življenja Helen Ross-Hamilton. Zamislite da ostavljate umor iza sebe te napuštate tuš svježi.
- Odmah zatim vizualizirajte zlatni izvor jutarnjeg sunca. Zamislite da se sunčeva svjetlost ulijeva u vas ispunjujući energijom cijelo tijelo - savjetuje H. Ross-Hamilton.

VITAMINI B ZA ENERGIJU
Ako ste ujutro doista umorni, ne odričite se kofeina - on je ono što vam treba, kaže nutricionistkinja Fiona Hunter. S druge strane, doza vitamina B ojačat će sposobnost tijela da rabi energiju iz hrane.

IZBJEGAVAJTE SMEĐE TONOVE
Uređene obrva oživjet će umorne oči, kaže vizažistica Ariane Poole. Uz svijetloljubičasto sjenilo, izgledat ćete odmornije. Izbjegavajte smeđe tonove, koji će učiniti da djelujete još umornije.

ŽLICA SMANJUJE OTEČENOST
Prije nego što uđete pod razbuđujući mlaki tuš, u hladnjak stavite metalnu žlicu. Nakon što izađete, držite žlicu minutu, dvije na svakom kapku. Tako ćete smanjiti otečenost i crvenilo očiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'