Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Luksuz Transsibirske željeznice: Putovanje stoji čak 150.000 kn

Luksuz Transsibirske željeznice: Putovanje stoji čak 150.000 kn

Vlak prolazi nekim od najvažnijih i najvećih gradova u Rusiji poput Yekaterinburga, Novosibirska, Irkutska i zavšrava u glavnom gradu Narodne Republike Kine Pekingu

VIDEO

Vlak Imperial Russia posjećuje mnoga najveća povijesna i kulturna središta prostranog Ruskog Carstva i nevjerojatan je način za putovanje srcem Rusije.

POGLEDAJTE VIDEO: Koje su najjače putovnice na svijetu?

Pokretanje videa...

00:53

Jedna od najpoznatijih željeznica na svijetu, Transsibirska željeznica duga je tisućama kilometara, a proteže se od obala Baltičkog mora do obala Tihog oceana, te se križa i sa Transmongolskom željeznicom.

Putovanje koje se nudi na Luxury Train Clubu - stranici koja nudi luksuzna putovanja vlakom diljem svijeta traje 14 dana i 13 noći, a započinje u ruskoj prijestolnici Moskvi u kojoj putnici mogu organizirano posjetiti nevjerojatni Kremlin, Katedralu Krista Spasitelja i metro.

Što sve nudi ova tura?

Nakon ukrcavanja na vlak prvo stajalište je Kazan, Tatarska prijestolnica, na obali rijeke Volge, a potom Yekaterinburg - grad posvećen zadnjem ruskom caru i njegovoj obitelji, Caru Nikoli II. Tamo putnici mogu vidjeti i Crkvu u krvi, koja je izgrađena u sjećanje tragičnog kraja carske obitelji. 

Novosibirsk je isto dio velike ture, poznat kao veliko središte ruske znanosti. Organizirani su i posjeti Muzeju ruske željeznice i Sibirskom Birch Barku u kojem se mogu vidjeti najljepše ruske lutke i ikone koje su većinom ručne izrade.

Posjet Irkutsku, poznatom kao 'sibirski Pariz' sa njegovom klasičnom drvenom arhitekturom i muzejom Decembrist House, putnicima daje dašak aristokratske Rusije.

On je posvećen uspomeni na prognane aristokrate, prisiljene pobjeći u ovu zabačeni dio Rusije nakon neuspjele revolucije 1825. godine pišena stranici Luxury Train Club

Osmi dan putovanja putnici stižu na obale jezera Baikal, najdubljeg jezera na svijetu, poznatog i kao Biser Sibera. Tamo se može vidjeti jedinstvena vrsta slatkovodnih tuljana, izvor rijeke Angare i uživati u pikniku.

Nakon toga vlak staje u Ulan Udeu, gradu koji se nalazi na raskrižju Rusije s Kinom i Mongolijom, punim etničke i kulturne raznolikosti.

Posjećuju se neke čudesne crkve, a putnici mogu naučiti kuhati tradicionalna jela, probati burjatski kostim i naučiti koristiti luk i strijelu ili igrati tradicionalne igre s kockicama.

Sljedeći dan vlak staje u Ulan Batoru gdje putnici posjećuju tradicionalnu mongolsku nomadsku obitelj i mogu isprobati njihovu kuhinju.

Tu se može posjetiti i Nacionalni park Terelj, budistički samostan Gandan u kojem se nalazi poznata zlatna skulptura Migjid Janraisig visoka 26 i pol metara. 

Dvanaesti dan ture putnici se ukrcavaju na kineski vlak koji ih idući dan dovodi u Peking.

Tamo su organizirana dva dan tijekom kojih putnici mogu posjetiti Veliki kineski zid, Trg Tian'anmen, Carsku palaču i Zabranjeni grad, kao i Nebeski hram.

Najljepše rute vlakom u Europi
Najljepše rute vlakom u Europi

Smještaj tijekom putovanja

Ovo nevjerojatno putovanje se može provesti u VIP apartmanu, biznis klasi ili u Prvoj klasi Plus. Sve tri opcije nude dovoljno prostora za ugodno putovanje.

VIP apartmani imaju krevete, dodatne sklopive krevete, kauč i sofu, garderobu i klimu. Također putnici u VIP apartmanu imaju privatnu kupaonicu sa kućnim ogrtačem i sušilom za kosu.

Biznis klasa uz krevete nudi stol sa stolcima, klimu, sofu i dodatni sklopivi krevet. Također imaju kupaonicu kao i VIP apartman, ali sve zajedno prostorije u biznis klasi su manje veličine.

Prva klasa Plus kabine imaju krevete na kat sa stolom i stolicom. Na kraju vagona postoji zajednički prostor za tuširanje i pranje rublja između kabina i toaleta. 

U vlaku postoje odvojeni vagoni - restoran i bar.

Restoran je uređen raskošnim zlatnim presvlakama, a bar bogatim crvenim i zlatnim presvlakama. Veliki panoramski prozori pružaju nevjerojatne vidike dok putnici uživaju u tradicionalnoj kuhinji.

Ovih 9 podzemnih atrakcija sad su turističke destinacije, a kroz povijest su imale drugu svrhu
Ovih 9 podzemnih atrakcija sad su turističke destinacije, a kroz povijest su imale drugu svrhu

Bar je ugodno mjesto za opuštanje tijekom ovog dugog putovanja, a veliki prozori omogućavaju uživanje u raznolikom ruskom krajoliku. Bar je odvojen ukrasnom pregradom, čime se dobivaju dva udobna prostora u kojima se može jesti, plesati ili opustiti.

Cijena putovanja

Cijene putovanja su podijeljene na cijenu za jednu osobu po apartmanu i na cijenu apartmanu ako se on dijeli s drugim putnicima.

VIP apartman za jednu osobu - 20,850 eura po osobi (157,626 kuna)

VIP apartman za više ljudi (dijeljenje) - 12,450 eura po osobi (94,122 kuna)

Otok kraj Venecije smatraju najukletijim mjestom na svijetu
Otok kraj Venecije smatraju najukletijim mjestom na svijetu

Biznis klasa za jednu osobu - 19,400 eura po osobi (146,664 kune)

Biznis klasa za više ljudi (dijeljenje) - 11,600 eura po osobi (87,696 kuna)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'