Lifestyle

Komentari 11

Luksuz Transsibirske željeznice: Putovanje stoji čak 150.000 kn

Luksuz Transsibirske željeznice: Putovanje stoji čak 150.000 kn

Vlak prolazi nekim od najvažnijih i najvećih gradova u Rusiji poput Yekaterinburga, Novosibirska, Irkutska i zavšrava u glavnom gradu Narodne Republike Kine Pekingu

Vlak Imperial Russia posjećuje mnoga najveća povijesna i kulturna središta prostranog Ruskog Carstva i nevjerojatan je način za putovanje srcem Rusije.

POGLEDAJTE VIDEO: Koje su najjače putovnice na svijetu?

Jedna od najpoznatijih željeznica na svijetu, Transsibirska željeznica duga je tisućama kilometara, a proteže se od obala Baltičkog mora do obala Tihog oceana, te se križa i sa Transmongolskom željeznicom.

Putovanje koje se nudi na Luxury Train Clubu - stranici koja nudi luksuzna putovanja vlakom diljem svijeta traje 14 dana i 13 noći, a započinje u ruskoj prijestolnici Moskvi u kojoj putnici mogu organizirano posjetiti nevjerojatni Kremlin, Katedralu Krista Spasitelja i metro.

Što sve nudi ova tura?

Nakon ukrcavanja na vlak prvo stajalište je Kazan, Tatarska prijestolnica, na obali rijeke Volge, a potom Yekaterinburg - grad posvećen zadnjem ruskom caru i njegovoj obitelji, Caru Nikoli II. Tamo putnici mogu vidjeti i Crkvu u krvi, koja je izgrađena u sjećanje tragičnog kraja carske obitelji. 

Novosibirsk je isto dio velike ture, poznat kao veliko središte ruske znanosti. Organizirani su i posjeti Muzeju ruske željeznice i Sibirskom Birch Barku u kojem se mogu vidjeti najljepše ruske lutke i ikone koje su većinom ručne izrade.

Posjet Irkutsku, poznatom kao 'sibirski Pariz' sa njegovom klasičnom drvenom arhitekturom i muzejom Decembrist House, putnicima daje dašak aristokratske Rusije.

On je posvećen uspomeni na prognane aristokrate, prisiljene pobjeći u ovu zabačeni dio Rusije nakon neuspjele revolucije 1825. godine pišena stranici Luxury Train Club

Osmi dan putovanja putnici stižu na obale jezera Baikal, najdubljeg jezera na svijetu, poznatog i kao Biser Sibera. Tamo se može vidjeti jedinstvena vrsta slatkovodnih tuljana, izvor rijeke Angare i uživati u pikniku.

Nakon toga vlak staje u Ulan Udeu, gradu koji se nalazi na raskrižju Rusije s Kinom i Mongolijom, punim etničke i kulturne raznolikosti.

Posjećuju se neke čudesne crkve, a putnici mogu naučiti kuhati tradicionalna jela, probati burjatski kostim i naučiti koristiti luk i strijelu ili igrati tradicionalne igre s kockicama.

Sljedeći dan vlak staje u Ulan Batoru gdje putnici posjećuju tradicionalnu mongolsku nomadsku obitelj i mogu isprobati njihovu kuhinju.

Tu se može posjetiti i Nacionalni park Terelj, budistički samostan Gandan u kojem se nalazi poznata zlatna skulptura Migjid Janraisig visoka 26 i pol metara. 

Dvanaesti dan ture putnici se ukrcavaju na kineski vlak koji ih idući dan dovodi u Peking.

Tamo su organizirana dva dan tijekom kojih putnici mogu posjetiti Veliki kineski zid, Trg Tian'anmen, Carsku palaču i Zabranjeni grad, kao i Nebeski hram.

Smještaj tijekom putovanja

Ovo nevjerojatno putovanje se može provesti u VIP apartmanu, biznis klasi ili u Prvoj klasi Plus. Sve tri opcije nude dovoljno prostora za ugodno putovanje.

VIP apartmani imaju krevete, dodatne sklopive krevete, kauč i sofu, garderobu i klimu. Također putnici u VIP apartmanu imaju privatnu kupaonicu sa kućnim ogrtačem i sušilom za kosu.

Biznis klasa uz krevete nudi stol sa stolcima, klimu, sofu i dodatni sklopivi krevet. Također imaju kupaonicu kao i VIP apartman, ali sve zajedno prostorije u biznis klasi su manje veličine.

Prva klasa Plus kabine imaju krevete na kat sa stolom i stolicom. Na kraju vagona postoji zajednički prostor za tuširanje i pranje rublja između kabina i toaleta. 

U vlaku postoje odvojeni vagoni - restoran i bar.

Restoran je uređen raskošnim zlatnim presvlakama, a bar bogatim crvenim i zlatnim presvlakama. Veliki panoramski prozori pružaju nevjerojatne vidike dok putnici uživaju u tradicionalnoj kuhinji.

Bar je ugodno mjesto za opuštanje tijekom ovog dugog putovanja, a veliki prozori omogućavaju uživanje u raznolikom ruskom krajoliku. Bar je odvojen ukrasnom pregradom, čime se dobivaju dva udobna prostora u kojima se može jesti, plesati ili opustiti.

Cijena putovanja

Cijene putovanja su podijeljene na cijenu za jednu osobu po apartmanu i na cijenu apartmanu ako se on dijeli s drugim putnicima.

VIP apartman za jednu osobu - 20,850 eura po osobi (157,626 kuna)

VIP apartman za više ljudi (dijeljenje) - 12,450 eura po osobi (94,122 kuna)

Biznis klasa za jednu osobu - 19,400 eura po osobi (146,664 kune)

Biznis klasa za više ljudi (dijeljenje) - 11,600 eura po osobi (87,696 kuna)

Najčitaniji članci