Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Međimurska gibanica: Naučite je napraviti baš kao naše bake

Želite li napraviti dobar starinski kolač naših baka pazite da namirnice donesete na kuhinjski stol nekoliko sati prije pripreme - kako bi sve bile na istoj temperaturi kad počnete pripremati kolač

Stockfood/Guliver
Foto: Stockfood/Guliver
4 komentara

Sastojci: 1 kg oštrog brašna, 5 jaja, 10 g soli, 2 dl ulja, 200 g oraha, 250 g šećera, 1 dl ruma, 500 g sira, 1 limun, 200 g maka, 2 dl mlijeka, 2 žlice meda, 700 g jabuka, 1/2 žličice cimeta, 1/2 žličice vanilin šećera

TO ŽELITE KUŠATI Recept: Kolač 'križanac' pite i muffina od borovnica - prefino

Priprema: 

Zamijesimo tijesto od brašna, 2 jaja, 10 g soli i ulja. Neka odstoji 1 sat u pokrivenoj posudi. Kad odstoji, tanko ga razvučemo i izrežemo na komade veličine lima za pečenje. Tijesto za savijače može se kupiti i gotovo.

Foto: Dreamstime

  • Za nadjev od oraha, mljevene orahe pomiješajte sa 100 g šećera i rumom.
  • Za nadjev od sira, svježi kravlji sir protisnite kroz sito i pomiješajte s 3 jaja, prstohvatom soli, limunovom koricom i vanilin šećerom.
  • Za nadjev od maka   pomiješajte mljeveni mak, s mlijekom, 50 g šećera i 2 žlice meda, a za jabučni naribane jabuke sa 100 g šećera, cimetom, malo soli i vanilin šećerom.  

U lim položimo 2 lista tijesta, pa rasporedite prvi nadjev, pa 2 lista tijesta i sljedeći nadjev i tako dok potrošite nadjeve. Završite tijestom, zalijte vrhnjem i pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.  

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message