Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Najromantičnije seksualne poze

Najromantičnije seksualne poze
11

Kada pomislite na romantični seks, što vam pada na pamet? Riječ je o povezanosti, intimnosti i strasti. Riječ je o povezivanju s partnerom kroz seks koji je poseban, fantastičan i zadovoljavajući

VIDEO

Ovih osam romantičnih položaja će vas zbližiti s partnerom. Kada pomislite na romantični seks, što vam pada na pamet? To bi mogao biti stereotip, ali romantični seks je puno više. Riječ je o povezanosti, intimnosti i strasti. Riječ je o povezivanju s partnerom kroz intiman čin koji je poseban, fantastičan i zadovoljavajući.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Koliko bi trebao trajati idealan seks? 01:27

Dok bi neki ljudi mogli misliti da se romantični seks može dogoditi samo u dugotrajnoj vezi, Ruth Neustifter, dr. sc, profesorica i obiteljska terapeutkinja na Sveučilištu Guelph u Ontariju, kaže da ga definitivno možete imati rano u vezi ili čak na prvom spoju.

- Bez obzira na to s kim ga imate, romantični seks je mogućnost izgradnje ozbiljne povezanosti i užitka kroz zajedničko uzbuđenje sa svojim partnerom - kaže Lexx Brown-James, certificirani edukator o seksualnosti, donosi Health.

Seks samo 6 puta godišnje? U jedan mit o muškarcima žene trebaju prestati vjerovati
Seks samo 6 puta godišnje? U jedan mit o muškarcima žene trebaju prestati vjerovati

Romantični seksualni položaji pomažu vam da postignete tu povezanost i uzbuđenje - uspostavljate kontakt očima, dišete u taktu jedno s drugim i imate više prilika za dodirivanje kada vam se tijela spoje. Naravno, za neke ljude je ta razina povezanosti prestimulirajuća. 'Ako je to slučaj, apsolutno se prilagodite sebi', predlaže Neustifter.

Ovih osam romantičnih položaja stručnjaci preporučuju za najbolji romantični seks koji ćete ikada imati:

Lotus

Prema Neustifteru, ovo je klasičan romantični seksualni položaj. Vi i vaš partner sjedite prekriženih nogu i okrenuti ste jedno prema drugom, u krilu. Ako ste ispod partnera, ponašat ćete se kao 'stolica'. Ako ste na njemu, omotat ćete ruke i noge oko njega. 'Možete na neki način raditi zajedno kako biste stvorili ravnotežu naginjući se unatrag i držeći jedno drugo za ramena ili ruke', kaže Neustifter te dodaje da možete staviti svoje ruke i jedno drugome preko srca, uspostaviti kontakt očima i disati. 

Ležaljka

Ovo je laka pozicija za svakoga, uključujući i one koji možda neće moći raditi originalni lotus. Jedan će partner sjediti na podu ili krevetu, leđima naslonjen na zid ili uzglavlje, raširenih nogu. Drugi će sjediti na njemu, okrenut mu leđima. 'Osoba koja se nalazi ispod može dirati osobu koju osjeća na svom prsnom košu te stimulirati njezine genitalije ili ostatak tijela. A osoba sprijeda može dodirivati sebe', objašnjava Neustifter. Ovaj vam položaj može pomoći da uskladite disanje i pokrete tijela. Također je dobar za one kojima je kontakt očima tijekom seksa malo neugodan. Ali, ako želite uspostaviti kontakt očima, uvijek možete postaviti ogledalo ispred sebe, kaže Neustifter.

Misionarski položaj

- Misionarski se ponekad smatra dosadnim, a ponekad idealnim položajem, ali to je poza koja nam omogućuje da maksimalno iskoristimo puno erogenih zona odjednom - kaže edukatorica o seksu i užitku Luna Matatas. S jednom osobom na dnu, a drugom na vrhu, omogućeno vam je gledanje u oči. Možete gledati izraze lica svog partnera i vidjeti kako se vaše tijelo povezuje s njihovim. Tu je i intenzivan kontakt kožom, koji 'može povećati senzualnost, osjećaj bliskosti i povezanosti te pomoći u stvaranju višestrukih uzbuđujućih osjeta', kaže Matatas.

Misionarski položaj olakšava ljubljenje tijekom penetracije, omogućuje osjećanje partnerovih prsa, pričvršćivanje zapešća ili držanje za ruke i stimuliranje više vrućih točaka ustima - bradavica, vrata, ušiju i ramena. Ako ste na vrhu, nemojte biti nervozni zbog težine koju oslanjate na partnera ispod. Tako ostvarujete onaj puni kontakt kože na kožu. 'Mislim da je jako, jako važno ako ćete biti u misionarskom položaju da se zapravo povežete i budete usmjereni na međusobno dodirivanje tijela, a ne samo na genitalije', kaže Marla Renee Stewart, vlasnica programa radionica za seks i seksualnost.

Iznenadite ga zanimljivim seksi igricama ili intimnom masažom
Iznenadite ga zanimljivim seksi igricama ili intimnom masažom

Žlica

U ovom klasičnom položaju ležite rame uz rame sa svojim partnerom dok su leđa jedne osobe okrenuta prema prsima druge. Iako se penetracija može dogoditi u ovoj pozi, također je sjajna i bez nje. To je zato što obje osobe mogu posegnuti okolo i koristiti svoje ruke kako bi međusobno stimulirale jedna drugu, objašnjava Matatas. 'Ovaj položaj omogućuje rukama da slobodno lutaju, miluju, dodiruju i masiraju. Nudi puno kontakta s kožom, a ako vas pali partnerov miris, ovo je sjajan položaj da osjetite partnerovu kožu, kosu i vrat', kaže ona. Također, možete dosegnuti područja kojima je sprijeda teže pristupiti. Položaj žlice je siguran i udoban za mnoge.

Milovanje 

U ovom položaju jedna osoba leži na trbuhu, a njezin partner nalazi se na vrhu, odnosno na leđima te osobe okrenut prema dolje. Ako ste na vrhu, držite se laktovima ili rukama. Ako se podupirete laktovima, vaše ruke sada mogu slobodno dodirivati ​​partnerova prsa, bradavice i druge dijelove tijela, posebno one koje se ne dodiruju tako često, poput leđa, stražnjeg dijela vrata i stražnjice.

- Postoji dodatna prednost bliskosti vaših lica za stvari poput šaputanja prljavih priča ili čak samo uživanja u stenjanju i promjenama disanja vašeg partnera dok se više uzbuđuje - kaže Matatas.

Leptir

Ovaj položaj može biti posebno dobar ako vi ili vaš partner imate ograničen raspon pokreta. U položaju leptira, partner s ograničenim rasponom pokreta leži na leđima. Njihove noge će biti preko ramena osobe na vrhu, koja ima veći raspon pokreta i može pomoći u vođenju osobe na dnu kako bi pronašla savršenu poziciju za vas oboje. Lakša verzija ovog položaja je kada osoba koja leži stavi noge na partnerova prsa. Ako osoba koja leži malo šire razdvoji koljena, genitalije će biti još više izložene, što znači i više zadovoljstva.

Sjedeći 'V'

Ova pozicija može biti 'stvarno vruća i stvarno uzbudljiva', kaže Brown-James. Evo kako se to radi: jedna osoba sjedi leđima naslonjena na zid ili drugu površinu; noge su im raširene; možete i saviti koljena ili spojiti noge. Druga osoba će 'opkoliti' sjedećeg partnera. Položaj se može napraviti s oba partnera okrenuta jedan prema drugome ili s gornjim partnerom koji može biti okrenut leđima, tako da osoba na dnu može dobiti stvarno lijep pogled na njihova leđa. Učinite to ispred ogledala kako biste mogli promatrati kako se povezujete.

Koljeno gore, koljeno dolje

Bilo da imate vaginalni seks, analni seks ili samo radite na stimulaciji svojih genitalija, ovaj položaj je udoban i jednostavan, tako da možete odvojiti vrijeme i maksimizirati svoje zadovoljstvo. Evo kako to učiniti: jedna osoba legne na leđa, druga kleči. Osoba koja kleči zatim stavi jedno koljeno između nogu osobe koja leži; druga im je noga savijena, a stopalo je postavljeno dolje uz partnerov kuk. 'Omogućuje maksimalnu izloženost oba spolna organa', kaže Howard.

Za vođenje ljubavi godine ne znače ništa: U 60-ima može biti jednako dobro kao i u 20-ima
Za vođenje ljubavi godine ne znače ništa: U 60-ima može biti jednako dobro kao i u 20-ima

Savjeti za najbolji romantični seks

Iako će vas same pozicije zadovoljiti i povezati, postoje načini da ih učinite još boljim. Howard dijeli ove savjete:

  • Mijenjajte tempo, brzinu i kut.
  • Ostvarite kontakt očima.
  • Dodirujte i obuhvatite partnera rukama.
  • Budite afirmativni, koristite radnje poput stenjanja ili pozitivnih riječi.
  • Iskoristite svoje tijelo tako što ćete njime pružiti onu vrstu energije za koju želite da vam u tom trenutku bude uzvraćena.
  • Ne ograničavajte ljubljenje samo na lice ili genitalije. Bilo koji dio tijela može se ljubiti. Dodajte povez za oči kako biste ljubljenje učinili još uzbudljivijim.

Kako unijeti romantični seks u svoj život

Ako ste zainteresirani za romantični seks, Howard kaže da potaknete raspoloženje. Zapalite svijeću, pobrinite se da imate svježe plahte na krevetu, neku tihu glazbu ili ugodan šum. 'Ako nemate nikakvu glazbu, zvuci vođenja ljubavi također mogu biti prilično opojni i romantični', ističe ona. Možda prvo želite razgovarati sa svojim partnerom o tome - vjerojatno će biti jako uzbuđeni kad čuje da želite s njim isprobati nešto romantično, povezano i seksualno, kaže Neustifter. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'