Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Nakon 1. godine malenima je dosta samo jedan dnevni san

Kako bi prešli na novi režim spavanja, pomalo pomičite jutarnju rutinu dok ne dođete do popodnevnih sati. Svakih nekoliko dana pomaknite termin spavanja dok dnevni odmor ne padne na vrijeme nakon ručka

Foto: Dreamstime
1 komentara

Djeca počnu spavati samo jedanput tijekom dana obično u dobi od 12 do 18 mjeseci, ali najčešće to bude između 14 i 16 mjeseci, rekla je Jill Spivack, dječja psihoterapeutkinja, za portal PopSugar.

Neki znakovi jasno pokazuju da vašem djetetu više nisu potrebna dva dnevna spavanja i da treba promijeniti rutinu. Počnu li sami odbijati drugo dnevno spavanje, čak i u automobilu ili kolicima, pokušajte ga izbaciti na nekoliko dana i pričekajte rezultate.

Stručnjaci savjetuju i da ih treba prestati “tjerati” na drugo spavanje ako su stariji od 12 mjeseci i sve vam dulje treba da ih uspavate. Nekad je samo riječ o novom dostignuću koje okupira djetetovu pažnju, pa zbog uzbuđenja ne može zaspati, no ako ovakvo stanje potraje, spremni su za samo jedan popodnevni odmor, piše portal miss7mama.

ZBOG KLIMATSKIH PROMJENA Budućim generacijama prijete doživotni zdravstveni problemi

Kako bi bezbolno prešli na novi režim spavanja, pomičite jutarnju rutinu malo pomalo dok ne dođete do popodnevnih sati. Svakih nekoliko dana pomaknite termin spavanja dok dnevni odmor ne padne na vrijeme nakon ručka.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message