Nezrele rajčice sadrži alkaloid solanin koji je u većim količinama otrovan, ali se ta otrovnost gubi kiseljenjem. Tako rajčica postaje specijalitet koji umjesto na smeću, završi u vašem tanjuru
Lifestyle
Komentari 15
Nezrele rajčice sadrži alkaloid solanin koji je u većim količinama otrovan, ali se ta otrovnost gubi kiseljenjem. Tako rajčica postaje specijalitet koji umjesto na smeću, završi u vašem tanjuru
SASTOJCI:
POSTUPAK:
Rajčice operite te ih zarežite nožem s donje strane kako bi kiselina učinila svoje i kako bi bile ukusnije. Sve sastojke osim rajčice, svježeg komorača, luka i ljute papričice, prokuhajte kako bi se sol rastopila s tim da đumbir narežete na male trakice. U staklenku slažite rajčice, svježi komorač, papričicu prerezanu na pola, 2 režnja češnjaka i luk narezan na četvrtine te sve prelijte s tekućinom.
Čvrsto zatvorite te okrenite staklenke naopako kako bi se postigla neka vrsta vakuuma. Ohladite te ostavite na kiseljenju barem 10-ak dana. Recept se odlično slaže uz sve vrste pečenja, a odličan je i uz variva.
SASTOJCI:
Priprema: Zelenim rajčicama ogulite kožicu, izrežite na manje komade te dodajte sitno sjeckanu jabuku, papriku, luk, češnjak i druge sastojke.
Stavite ih u većoj posudi na štednjak, pa kad zavrije, kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta, povremeno miješajući, dok se umak ne zgusne do gustoće džema. Izlijte ga u manje sterilizirane teglice, zatvorite i ostavite na hladnome mjestu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+