Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Neobični beauty trikovi: Usne i grudi postaju veće, bore manje

Neobični beauty trikovi: Usne i grudi postaju veće, bore manje
4

Miranda Kerr stavlja balzam za usne oko očiju kako bi privukla pozornost na oči i učinila ga otvorenijim, a Catherine Zeta Jones namače kosu u pivu da bi bila sjajnija

VIDEO

Tešku šminku bez koje je obožavatelji ne mogu zamisliti Lady GaGa nakon nastupa skida selotejpom. Ovo možete iskušati, ali uz oprez. Šminku sa šljokicama najteže je ukloniti pa selotejp doista pomaže. Ipak, nemojte uzeti plastični nego platneni (medicinski iz prve pomoći). 

No ako imate osjetljivu kožu, držite se uobičajenih proizvoda, ističe newyorška vizažistica Stefanie Syat. Ipak, smatra da druge trikove slavnih ne treba pokušavati kod kuće. Tako je nanošenje paste za zube na prištiće kao što to čini Jennifer Love Hewitt prilično beskorisno. Abrazivni sastojci u pasti za zube poput kalcijeva karbonata isušuju prištiće tako da izgledaju bolje, no ne čine ništa protiv bakterija, a deterdženti i arome koji se nalaze u pasti iritiraju kožu. Umjesto toga upotrijebite prikladne kozmetičke proizvode.

Ili imitirajte Cameron Diaz - ona na prištiće stavlja zdrobljeni aspirin pomiješan s vodom što djeluje protuupalno pa prištići brže prolaze.

Ledenom vodom njeguje lice

Kate Hudson služi se starim i prokušanim, no pomalo neugodnim trikom. Kako bi joj koža izgledala blistavo, uranja lice u vodu s ledom i drži je “onoliko dugo koliko lijepo želi izgledati”.

Sprijateljite se s frizerkom

Lauren Conrad stavlja ekstenzije pa joj friziranje traje čak sedam sati. Stoga se sprijateljila s frizerkom Kristin Ess. Zato svima preporučuje da redovito posjećuju istu frizerku. Osim što će točno znati što želite, može postati nepresušno vrelo korisnih savjeta koji odgovaraju baš vama

Na oči stavlja balzam za njegu usana

Miranda Kerr oko očiju nanosi balzam za usne da bi postigla intenzivan sjaj. Ovu metodu možete primjenjivati samo ako niste skloni alergijama. Rabite prirodne proizvode, a ne sjajila koja mogu začepiti pore.

Oči našminkala markerom 

Tijekom leta za Japan Taylor Swift ustanovila je da nema šminku pa si je kapke ocrtala markerom. No to ne preporučuje nikome, čak ni u nuždi, jer je tuš za oči učinkovitiji i sigurniji.

Kečap za vraćanje boje

Sienna Miller njeguje kosu kečapom. Kada je jedanput upotrijebila prirodnu kanu na plavim pramenovima, nije bila zadovoljna rezultatom. Kečap je bio jedino što joj je moglo pomoći da ispere neželjenu boju. Ipak, frizeri sumnjaju u učinkovitost ovog tretmana tvrdeći da je boju bolje popraviti u salonu.

Povećanje usana i grudi 

Malo cimeta na usnicama učinit će ih punijima. To je omiljeni trik glumice Lise Rinne. Ovu metodu moguće je primjenjivati, ali uz oprez. Nekoliko kapi cimetova ulja u balzamu za usne doista će ih učiniti punijima, ali ne očekujte spektakularne rezultate. Osim toga, prethodno je takav pripravak potrebno iskušati na zapešću kako biste bili sigurni da koža na njega ne reagira crvenilom.

No bez zadrške možete oponašati Denise Richards, koja na kosu nanosi avokado za duboku hidtrataciju. To je dobro jer masnoće u avokadu imaju sličan sastav kao one koje koža prirodno stvara. Da ova maska bude još učinkovitija, pomiješajte avokado sa žlicom maslinova ulja, nanesite na kosu, ali ne i na korijen kose - tako će izgledati pretjerano masna. 

Ljubiteljica prirodnih tretmana je i Ornella Muti, koja obožava masku od zgnječenoga kivija kojem dodaje malo meda i jogurta. Za mladenački izgled masku na licu drži dvadeset minuta. No Sandra Bullock služi se drastičnijim metodama. Ona tvrdi kako nema bore ni s 48 godina jer lice njeguje kremom protiv hemoroida. Najčešće je rabi ispod očiju kako bi se riješila podočnjaka i spriječila pojavu bora. No dermatolozi tvrde da ta metoda u najboljem slučaju ima samo privremeni učinak.

Da ljepota dolazi iznutra, smatra Salma Hayek, koja redovito čisti organizam pijenjem svježe iscijeđenih sokova, a koža joj blista već nakon trećeg dana. Zakaže li sve, možete oponašati Jessicu Chastain, koja na fotografijama uvijek izgleda savršeno jer dok se smješka, drži jezik iza zubiju kako se ne bi pretjerano široko nasmiješila.

Maslinovo ulje zaslužno je za meku kožu

Scarlett Johansson kožu njeguje uljem od masline i makadamije. Nanosi ih na kožu nakon tuširanja i tvrdi da joj koža tako postaje sjajnija, a i dodaje domaćim pilinzima koje priprema sa sokom od grejpa i morskom solju. Maslinovo ulje nema nepoželjnih učinaka, pa ga i sami možete iskušati.

Uz dvije šalice piva kosa će zablistati 

Želite li oponašati Catherine Zeta Jones, nakon pranja osušite kosu ručnikom, umasirajte šalicu, dvije piva. Pokrijte plastičnom folijom, ostavite da odstoji pet minuta, a zatim isperite. 

Zlatne čestice u puderu tjeraju umorni izgled 

Rihanna rabi puder sa zlatnim česticama kako bi istaknula obraze i liniju ispod obrva da bi izgledala odmorno. Srećom, nije potrebno kupovati zlatni puder jer i bronzerom možete postići isti efekt. 

Umjesto kreme nanosi ulje sjemenki grožđa

Emma Stone pati od brojnih alergija tako da se ne može služiti uobičajenim kozmetičkim proizvodima. Stoga najčešće rabi prirodno ulje sjemenki grožđa koje nanosi na lice umjesto hidratantne kreme.

Kupanjem u vinu rješava se mrtvih stanica 

Terri Hatcher dodaje crno vino kupkama da omekša kožu. No dermatolozi ističu kako je ne biste trebali oponašati. Vino sadržava kiseline koje uklanjaju mrtve stanice kože, no mogu je i iritirati. U kupku je bolje dodati malo meda s odabranim eteričnim uljima ili šaku zobenih pahuljica.

Umjesto pijavica bolje je jesti zdravo i vježbati 

Tajnu mladolikog izgleda Demi More otkrila je u televizijskoj emisiji Davida Lettermana. Ona je pristalica “terapije pijavicama” te tvrdi da se tako “čisti krv” i poboljšava zdravlje. Ipak, liječnici nisu uvjereni u učinkovitost tog tretmana - umjesto njega preporučuju zdravu prehranu i tjelovježbu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Dovedite ga do 'ludila': Njegove prave točke za jači orgazam...
SAVRŠENA LJUBAVNICA

Dovedite ga do 'ludila': Njegove prave točke za jači orgazam...

Osim što su vizualni tipovi, muškarci u seksu ne vole dosadu i rutinu, pa želite li ga iznenaditi, u potpunosti depilirajte bikini zonu. Na taj će način vidjeti sve što ga uzbuđuje