Lifestyle

Komentari 2

Odličan trik za hrskavu slaninu - zvuči kao da ne radi, ali radi!

Odličan trik za hrskavu slaninu - zvuči kao da ne radi, ali radi!

Kako bi od omiljene namirnice dobili još sočniju i hrskaviju varijantu, pokušajte slaninu skuhati. Prema američkom kuharu Roiceu Bethelu, jednostavan trik rezultirat će sjajnim jelom

Kako bi slanina bila savršeno hrskava, morate je 'kuhati', kaže američki kuhar Roice Bethel. S ovim brzim i jednostavnim trikom slanina će biti ukusnija i hrskavija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Objavljujući na TikTok-u, kuhar iz Kalifornije Roice Bethel podijelio je najbolji savjet za 'kuhanje' ove namirnice, i iako ovo možda zvuči čudno, u potpunosti djeluje.

- Ako želite dobiti savršeno hrskavu slaninu, morate je prokuhati. Znam da zvuči kao da neće uspjeti, ali hoće - kaže Roice.

Objašnjavajući svoju metodu, kaže kako svaki komad slanine ima dva dijela, mišić kao tamni dio i masnoću koja je bijeli dio.

- Mišići se vrlo brzo kuhaju, masnoći treba više vremena. Ovo se može spriječiti ako dodate vodu dok kuhate, jer to sprječava postizanje previsoke temperature, dajući masnoći dovoljno vremena da se otopi, što znači da će se mišići i salo kuhati jednako vrijeme, a slanina će biti ravnomjerno hrskava - pojasnio je.

Kada voda potpuno ispari, prema kuharu, slanina postaje lijepa i hrskava, meso neće biti prepečeno niti zagorjelo, a masnoća će se savršeno otopiti pa je rezultat fin i hrskav obrok.

Komentatorima su se svidjeli ovi savjeti, a oni koji su ga isprobali bili su zadovoljni rezultatima. 

- Ispalo je sjajno - napisao je jedan.

- Radio sam ovo, ali s kokosovim uljem dok sam prakticirao 'keto'. Najbolja slanina ikada - dodaje drugi. 

- Pokušao sam, i sviđaju mi ​​se rezultati - napisao je treći.