Lifestyle

Komentari 0

Skinula više od 80 kilograma

Odlučila drastično smršavjeti: Bojala sam se da me se djeca neće sjećati, mrzila sam slikanje

U trenutku kad je imala 140 kilograma, jedna je majka shvatila da uopće nema obiteljskih fotografija s djecom, jer izbjegava fotografiranje. To joj je bio glavni motiv da promijeni navike i život

Sa samo 34 godine Maggie Wells imala je gotovo 140 kilograma. Njeno je zdravlje bilo ugroženo, no to za nju i nije bio najveći problem. Mučilo ju je to da njezin sin, koji je tada imao 6 godina, ako joj se nešto dogodi neće imati fotografija koje bi ga mogle sjećati na nju.  

- Nisam se bojala da ću umrijeti zbog svoje težine, ali bojala sam se da me se moja djeca neće imati na temelju čega prisjećati, jer smo tada imali možda tek dvije zajedničke fotografije - kaže Maggie.

Godinama joj je, naime, bilo previše neugodno stati pred objektiv kad su se snimale obiteljske fotografije, tako da ih nije ni imala. I to joj je na kraju postao najveći motiv za promjenu životnog stila, kako bi skinula kilograme.  

POGLEDAJTE VIDEO: Operacije za mršavljenje dostupne u Varaždinu

U siječnju 2018. odlučila je da će izbaciti sve dodane šećere iz prehrane te počela smanjivati ​​unos ugljikohidrata. U roku od mjesec dana izgubila je gotovo 11 kilograma, što joj je bio dodatni poticaj da nastavi. 

- Umjesto da se fokusiram na gubitak 50 kilograma, ili 5 kilograma, svejedno, fokusirala bih se samo na iduća 24 sata. Rekla bih sebi: 'Moram izgurati samo iduća 24 sata'. Ako sutra poželim neku hranu ili piće, dopustit ću si to, no ovih 24 sata moram se držati odluka'. - priča Maggie. 

Nakon što se navikla na disciplinu oko hrane, prešla je na ketogenu dijetu, s niskim udjelom ugljikohidrata. Ta joj je dijeta pomogla da izgura do velike promjene. Naime, kako nema sredstava za kupovinu skupih i teško dostupnih nadomjestaka za prehranu koji bi poduprli mršavljenje, Maggie je stavila meso, povrće i jaja u fokus većine svojih obroka, prenosi portal Health.

- Otkrila sam da ovu dijetu može provesti svatko, jer ne zahtijeva poseban proračun - kaže mlada žena koja je u međuvremenu skinula oko 83 kilograma. Kaže kako je tome najviše pridonijelo to što je cijelo vrijeme pazila na to što unosi u organizam.

Sad kad je skinula kilograme, napravila je još jedan korak, uvrstivši u svoju rutinu i vježbanje. 

- Osjećam se kao da sam 15 godina mlađa. Ne znam kako bih to opisala, osim da se osjećam kao potpuno nova osoba. Imam mentalnu jasnoću i doslovno potpuno novi stil života - kaže. I ne samo to: Stekla je samopouzdanje i sad je spremna stati pred fotoaparat. Tako je nedavno otvorila Facebook stranicu, kako bi dokumentirala svoje putovanje.

Danas se ponosi dijeljenjem stvarnih, neretuširanih fotografija, a sve je otvorenija i prema mogućnosti da obavi operaciju uklanjanja viška kože. 

- Financijski, operaciju si ne mogu priuštiti, tako da moje tijelo još nije izmijenjeno onako kako bih voljela - kaže Maggie. Unatoč svemu, vrlo je sretna što joj je gubitak kilograma omogućio da bude prisutnija u životu svoje obitelji, posebno kad su u pitanju djeca.

- Živjela sam život u kojem sam bila samo prolaznik u njihovim životima, sad mogu i želim biti i sudionik u svemu - zaključuje. 

Najčitaniji članci