Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ogradica i 'mali utezi' Gordani su bili bolji za liniju od teretane

Ogradica i 'mali utezi' Gordani su bili bolji za liniju od teretane
4

Preskakanje ograde i vježbanje s djecom najbolji su recept za vitku liniju, kaže Gordana. Najveću motivaciju za uspjeh, ističe, nalazi u svojoj obitelji, suprugu i djeci

VIDEO

Svatko, baš svatko, može. Naravno, osim ako je riječ o zdravstvenom problemu. Dok sam sebi ne kažeš ‘sad je dosta, ovako više ne može’, nećeš napraviti ništa, otvoreno kaže Gordana dodajući kako je riječ o reorganizaciji samog sebe.

- Trebalo bi se prestati opterećivati svim tim silnim dijetama i programima mršavljenja. Dijeta je sama po sebi ‘nasilna’ i ograničavajuća te je doživljavamo negativno, što već na početku umanjuje šansu za uspjeh. Čim kažeš ‘od sutra sam na dijeti’, nemaš volje za sve to. Puno je bolje ne slijediti nikakve programe, nego slušati samog sebe, vlastito tijelo - savjetuje ona. Problem je majki s mlađom djecom, ističe, što uz redovite obroke jedu i dok pripremaju obrok za djecu ili dok ih hrane. Tako pojedu duplu dozu hrane. Dok je njezina obitelj redovito objedovala, ona je jela samo uz djecu i to joj je, kaže, bilo potpuno dovoljno. Iako je pazila da ne jede slatko ili previše kalorično, slušala je tijelo, pa se nije ustručavala ako bi, primjerice, poželjela čokoladu.

- Nikad si nisam postavljala stroge zabrane. Ako bih ponekad osjetila potrebu za čokoladom ili nekom drugom hranom, to bih pojela. No uvijek u normalnoj količini, bez pretrpavanja. Bila sam spontana - objašnjava. Redovito vježbanje bilo joj je igranje s djecom. Kako ih je često podizala, u šali kaže da su oni bili njezini “mali utezi”. No najveća je tajna njezina uspjeha, tvrdi, zaštitna ograda koja je postavljena na ulazu u dječju sobu.

- Kakva teretana... Ograda je najbolji recept. Postavili smo je kad su djeca počela puzati. Nudili su mi ogradu s vratima na otvaranje, no rekla sam ‘ni slučajno, bit ću lijena’. Ova improvizirana ograda ne može se otvoriti, ugrađena je u prolaz, pa se u sobu ulazi i iz nje izlazi jedino preskakanjem. I stvarno moram reći da nikad u životu nisam imala uže bokove - smije se Gordana. Uz sve to pila je puno soka od ananasa, a ako bi je baš uhvatila želja za grickanjem, umjesto čipsa i tortilla pojela bi štapiće ili suho voće. Mjesec dana pila je i prirodnu mješavinu za čišćenje organizma na bazi mljevenih gljiva - kordicepsa i reishija. Te gljive dokazano jačaju imunitet i čiste tijelo od otrova. Jednako je važno, napominje Gordana, redovito čistiti um od negativnih i obeshrabrujućih razmišljanja.

- Najvažniji je rad na sebi. Nastojte odvojiti barem deset minuta na dan samo za sebe. Meditirajte, pišite, zaplešite uz omiljenu glazbu ili zatvorite oči i opustite se. Kad se pogledate u zrcalo, umjesto da odmah budete nezadovoljni odrazom, koncentrirajte se na ono čime ste zadovoljni. Cijeneći i poštujući sebe, započnite daljnje reorganiziranje. Pozitivno razmišljanje višestruko će vam se vratiti - poručuje Gordana.

NAUČITE PRIMATI KOMPLIMENT

Najprije trebaš zavoljeti sam sebe, takav kakav jesi, bez kritiziranja, bez zavaravanja i bez laži. Podjednako je važno naučiti primiti kompliment, kaže Gordana. Nekad se od komplimenata ‘skrivala’, a sad ih s veseljem prima odgovarajući jednostavno “hvala”.

DUGOROČAN RAD NA SEBI

Gordana se cijelo vrijeme trudila raditi na sebi. Tako je s ocem, bioenergetičarom Ivicom Žigolićem, vježbala neurolingvističko programiranje (NLP metodu) - kombinaciju psiholoških i komunikoloških tehnika.

>> Obitelj mi je najveća motivacija za uspjeh, kaže Goga

>> Onaj tko hoće, može, onaj tko neće, ne bude nikad, iskrena je.

>> Uvijek ima vremena. Nema opravdanja, kaže Goga o raznoraznim isprikama.

>> Najprije treba prihvatiti sebe, onakav kakav jesi, savjetuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti