Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Novi gastro hit: U Zagrebu režu mortadelu od vepra s tartufima

Novi gastro hit: U Zagrebu režu mortadelu od vepra s tartufima

U centru Zagreba otvorio se delikatesni dućan koji nudi 100 posto talijanske proizvode. Pored 20 vrsta sireva, tu su ravioli sa sedam različitih vrsta punjenja i pasta iz Napulja

VIDEO

Talijanska kuhinja je jedna od najcjenjenijih na svijetu, a njezine delicije osvajaju i najizbirljivije. Zagrepčani od sada mogu uživati u sto posto talijanskim namirnicama jer u Medulićevoj ulici 14 svoja vrata je otvorio talijanski delikatesni dućan Mangia.

POGLEDAJTE VIDEO: Ponuda u delikatesnom dućanu Mangia

Pokretanje videa...

Talijanski dućan Mangia 03:12

Salumeria Italiana Mangia pored poznatih delicija poput Nutelle i slastica brenda Pan di Stelle, nudi i one manje poznate delicije koje se kod nas rijetko pronalaze. Mala talijanska riznica nudi sve, od namaza, suhomesnatih proizvoda, maslina, začina, vina, likera, maslinova ulja, aceta balsamica, raznih umaka do talijanske tjestenine u raznim oblicima i veličinama te više vrsta vrhunskih talijanskih sireva.

Od tjestenine, posebno se ističe Arte & Pasta iz Napulja, a u ponudi je više vrsta - paccheri, treccioni, scialatielli, ziti te mnoge druge.

- Ona je malo drugačija od tjestenina od onih na koje smo navikli. Nije glatka, već ima nešto hrapaviju površinu. Ne nabubri prilikom kuhanja već ostaje o istoj veličini. Kuha se nešto dulje, no i dalje ostane al dente - kaže Vanja Kamalić, vlasnik salumerije Mangia s dugogodišnjim iskustvom nabave talijanskih namirnica za restorane.

U ponudi su i smrznuti ravioli paste Zini iz Milana, a dolaze u sedam različitih punjenja -  sa sedam vrsta sira, s bosiljkom, u kombinaciji sa smokvom i kozjim sirom, lososom i koprom, s vlascem, s tri vrste mesa, s tartufima te s pikantnom kobasicom i ovčjim sirom.

Mrkva pripremljena kao pomfrit - zdrava i vrlo ukusna grickalica
Mrkva pripremljena kao pomfrit - zdrava i vrlo ukusna grickalica

- Ravioli se kuhaju dvije minute kako bi ostali al dente, a najbolje ih je poslužiti s tek malo maslinova ulja ili sira kako bi se najbolje doživjeli okuse kojima su punjeni- savjetuje Vanja.

Od pršuta, tu su poznati Prosciutto di Parma te San Danielle koji su odležani 18 mjeseci, a viseći u izlogu trgovine privlače znatiželjne poglede prolaznika.

- Od svega, svakako smo najponosniji na mortadelu od vepra s tartufima koja se reže samo kod nas, a imamo i varijantu s pistacijom - kaže Vanja koji talijansku kuhinju poznaje u dušu, a sve namirnice pomno bira i naručuje.

Između 20-ak sireva, tu su i četiri vrste Burratina - sa začinima, tartufima, dimljena te klasična. U ponudi je i Mozzarella Fior di latte, ricotta i mascarpone, stracciatella, mozarella di bufala te kravlji sir Formaggio di Grotta, zvan Jamar, koji dolazi u dvije varijante - klasični i s plemenitom plijesni  koji zrije u špilji na dubini od 70 metara što mu daje poseban okus. Tu je i mekani sir Asiago u dvije vrste kao jedan od najpopularnijih mekih sireva. 

Za one hrabre i ljubitelje pikantnog, može se kupiti Nduja - talijanska maziva kobasica kao odličan dodatak toplom kruhu, ali i tjestenini.

Fini jesenski desert: Najbolje kombinacije voća u kompotima
Fini jesenski desert: Najbolje kombinacije voća u kompotima

S obzirom na sličnu mediteransku klimu, u trgovini se nađe i ponešto naše.

- Imamo limuncello i kremoncello koji su napravljeni od limuna s otoka Lošinja po receptu toskanskog chefa Marca Sasse - kaže Vanja pokazujući nam tek bocu kremoncella, jer već u jutarnjim satima limoncello je nestao s polica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku