Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

'Ona je naše čudesno dijete': Rodila je zdravu bebu sa 50, nakon 13 godina pokušaja

'Ona je naše čudesno dijete': Rodila je zdravu bebu sa 50, nakon 13 godina pokušaja

'Kad smo se vjenčali, samo smo pretpostavljali da ćemo imati dijete, a onda se to nije dogodilo. Ali oboje smo 'stara škola' i nikad nitko s nama nije razgovarao o IVF-u. To nije bilo nešto o čemu se razgovaralo'

VIDEO

Susie i Tony Troxler ove godine su proslavili svoj prvi Dan zahvalnosti kao roditelji, Susie s punih 50, a Tony 61 godina.

Susie Troxler, psihologinja iz High Pointa u Sjevernoj Karolini, rodila je kćer, Lily Antoniu Troxler, 29. rujna 2021., nakon nešto više od desetljeća tijekom kojeg je pokušavala zatrudnjeti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Samo je željela sina, a ima 3 djevojčice i sad ide na četvrto

Pokretanje videa...

Želim sina 01:27

- To je stvarno, stvarno, stvarno nadrealno. Bila sam dugo sama, bila sam supruga, a sad mi ideja da sam mama još uvijek nije posve sjela - rekla je o dobrodošlici kćeri u dobi od 50 godina.

Troxlerovi su pokušavali dobiti dijete otkako su se vjenčali prije 13 godina, ali to nisu uspijevali prirodnim putem. 

Susie Troxler je izjavila da ona i suprug Tony nisu tražili pomoć vezano za neplodnost jer u biti nisu znali koje opcije imaju. 

- Kad smo se vjenčali, samo smo pretpostavljali da ćemo imati dijete, a onda se to nije dogodilo. Ali oboje smo 'stara škola' i nikad nitko s nama nije razgovarao o IVF-u (in-vitro oplodnji). To nije bilo nešto o čemu se razgovaralo - rekla je.

'Željela sam biti samohrana majka, pa sam platila oplodnju spermom donora i uspjela'
'Željela sam biti samohrana majka, pa sam platila oplodnju spermom donora i uspjela'

To se promijenilo prije otprilike tri godine, kada je Susie Troxler otišla na svoj godišnji pregled kod novog ginekologa u Cone Healthu, zdravstvenoj mreži sa sjedištem u Sjevernoj Karolini gdje je Tony nedavno zaposlen u odjelu sigurnosti.

- Na kraju sastanka, ginekologica mi je postavila pitanje koje mi nitko drugi nikada nije postavio: 'Ima li još nešto, zabrinutosti ili pitanja?' - prisjetila se Susie Troxler. 

Spomenula sam joj da pokušavamo imati bebu, a ona je rekla: 'OK, možemo poraditi na tome' - prepričava Susie.

Ginekologica, doktorica Carolyn Harraway-Smith, glavna medicinska službenica Cone Healtha za zdravlje žena, odmah ju je uputila specijalistu za plodnost.

- Uobičajeno, kad je netko mlađi i neko vrijeme ne može zatrudnjeti, u dogovoru s pacijenticom prelazim na ispitivanje neplodnosti. Zbog Susienih godina bila sam svjesna da ta mogućnost polako nestaje pa sam ju uputila reproduktivnom endokrinologu - rekla je Harraway-Smith. 

Imala je miome na maternici

Reproduktivni endokrinolog dijagnosticirao je Susie Troxler miome, koji su obično dobroćudni, mišićni tumori koji rastu u stijenci maternice. Najčešći su kod žena u 40-im i ranim 50-ima, a češće se pojavljuju kod žena crne rase nego kod drugih, prema američkom Uredu za zdravlje žena.

Susie Troxler podvrgnuta je operaciji u siječnju 2019. radi uklanjanja mioma, ali joj je rečeno da ona i njezin suprug i dalje neće moći zatrudnjeti prirodnim putem, kako zbog njezine dobi, tako i zbog zdravstvenih komplikacija na muževoj strani.

Osobe koje su trudne i pokušavaju zatrudnjeti starije od 35 godina smatraju se u 'poodmakloj dobi majke', izrazom koji se koristi u medicinskoj zajednici. Starost ne samo da ženi otežava trudnoću, već također povećava rizik od komplikacija, poput gestacijskog dijabetesa i preeklampsije za majku, ili prijevremenog porođaja i urođenih mana za bebu, prema piše March of Dimes.

Ispovijest: 'Dečko je oduševljen što sam trudna, ali ja nisam sigurna je li dijete njegovo...'
Ispovijest: 'Dečko je oduševljen što sam trudna, ali ja nisam sigurna je li dijete njegovo...'

Troxlerovi su prošli nekoliko krugova umjetne oplodnje, ali nakon što nisu mogli održati embrij, okrenuli su se donaciji jajnih stanica.

Susie Troxler je podvrgnuta je prvom prijenosu embrija krajem 2019. godine, ali to nije potrajalo. Nekoliko mjeseci kasnije, u proljeće 2020., pandemija koronavirusa pojavila se u Sjedinjenim Državama i spriječila ih u ostvarenju njihovih želja. 

U veljači su Troxlerovi odlučili isprobati svoj posljednji održivi embrij, smrznuti embrij, za koji su smatrali da im je posljednja prilika. Nekoliko tjedana kasnije saznali su da je Susie Troxler trudna.

- Nemam riječi koje bi opisale koliko sam bila sretna - rekla je o svojoj reakciji na trudnoću.

- Bilo je nevjerojatno i nadrealno -rekao je Tony Troxler o saznanju da će po prvi put postati tata.

Susie Troxler imala je, kako je opisala, trudnoću bez nekih komplikacija i sa samo blagim simptomima trudnoće.

Podvrgnuta je planiranom carskom rezu 29. rujna, koji je vodila ginekologica Harraway-Smith, a za koju Troxlerovi smatraju da je započela proces koji ih je doveo od ostvarenja njihove najveće želje. 

Mama (36) čeka 12. dijete, a u lipnju će prvi put postati baka
Mama (36) čeka 12. dijete, a u lipnju će prvi put postati baka

- Bio je to prekrasan, uzbudljiv i miran trenutak - rekla je Harraway-Smith o Lilynom porodu, tijekom kojeg je rekla da je Susie Troxler pjevušila gospel pjesmu.

- Svi u sobi su bili uzbuđeni, a djevojčica se rodila zdrava i sretna, prelijepa beba - dodaje.

Trenutno se Troxlerovi bore s neprospavanim noćima novopečenih roditelja, iskustvo za koje kažu da ne bi mijenjali za ništa na ovom svijetu, piše ABC News.

- Čak i sada - samo ju gledam. Omotala me oko svojeg prsta i prije nego što se rodila -  rekao je Tony Troxler.

- Vjerujem da djeca dolaze kad bi trebala doći, bez obzira na dob roditelja. Gledamo na to kako je upravo tako trebalo biti. Ona je naše čudesno dijete - zaključuje Susie Troxler.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru