Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Osvojen i treći otok: Ribafish je nakon Lopuda plivao do Šipana

Osvojen i treći otok: Ribafish je nakon Lopuda plivao do Šipana

Projekt RokOtok u kojem Domagoj Jakopović, poznatiji kao Ribafish pliva za pokojnog sina Roka nastavlja se. Nakon Lopuda na koji je doplivao jučer, Riba je danas otplivao 1500 metara do Šipana

VIDEO

Skokom u more s najisturenijeg rta na Lopudu Domagoj Jakopović jutros je nastavio put prema otoku Šipanu. U Facebook grupi RokOtok objavio je video gdje objašnjava kako će do tamo preplivati 1500 metara.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Objavljuje RokOtok u Ponedjeljak, 8. srpnja 2019.

Stigao je oko 11 sati, a na odredištu su ga dočekala brojna djeca. S njima će provesti dan u zabavi i učenju.

Projekt RokOtok Ribafish je osmislio u spomen na pokojnog sina Roka s kojim je želio osvojiti sve otoke. Ideju nisu uspjeli ostvariti tijekom dječakova života, pa je Riba odlučio projekt završiti tijekom ovoga ljeta. Cilj je plivanjem povezati svih 50 naseljenih hrvatskih otoka.

- Projekt je nekakav završetak priče mog pokojnog sina i mene. Htjeli smo osvojiti sve otoke. Nismo uspjeli, došli smo samo do osam, a ja sam se probudio jedan dan i zamislio si da preplivam svih 50 nastanjenih otoka. Od njih je najjužniji Koločep i sad se s dvadesetak ljudi spremam isplivati tu prvu dionicu - rekao nam je Domagoj Jakopović Ribafish uoči početka svoj projekta RokOtok.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh istovremeno učeći o kulturnoj baštini otoka koje posjećuju.

Ribafish će plivanjem spojiti 50 otoka u spomen na sina Roka
Ribafish će plivanjem spojiti 50 otoka u spomen na sina Roka

Na put je krenuo s plaže u uvali Lapad u subotu u devet sati, a na prvo stajalište, otok Koločep, stigao je u pratnji drugih plivača, među kojima je i naš slavni vaterpolist Miho Bošković.

Ribafish pliva za Roka: Stigao je na Lopud i stavio zastavicu
Ribafish  pliva za Roka: Stigao je na Lopud i stavio zastavicu

Pozvao je djecu i roditelje na plivanje kako bi potaknuo kvalitetno provođenje zajedničkog vremena. Otplivao je dionicu od četiri i pol kilometra, a zatim je s djecom razgovarao, tražili su skriveno blago po otoku te šetali. 

S Koločepa se potom zaputio i na otok Lopud na koji je nedavno stigao. Sljedeće destinacije su otoci Šipan i Mljet. Riba planira obići 17 otoka ovog ljeta, a krajem srpnja namjerava na Čiovo što je krajnja točka ovogodišnje rute. Ukupno planira preplivati 117 kilometara. Prosječna ruta je dužine oko šest kilometara za što mu treba oko dva sata.

Na Lopudu ih je dočekalo 35 djece s kojom se družio i zabavljao, a posebno ga se dojmio oproštaj na kojem su mu djeca glasno uzvikivala pozdrave i zahvale. 

- Svi avanturisti koji su krenuli u takve pothvate imali su velike pripreme. Ja nisam jer sam u tri mjeseca, uz pomoć prijatelja i poznanika, morao organizirati cijeli projekt, sakupiti pomoć te sam jutrima prije posla pokušao malo raditi na kondiciji. Plivao sam dva-tri puta tjedno prije posla po sat vremena i išao u teretanu dvaput tjedno. Prema stručnim smjernicama, trebao bih jesti samo proteine, meso i povrće. Zbog prirode mog posla na gastrosceni, nisam baš najbolje pazio, no kada dođem na brod, toga ću se više pridržavati - rekao je Riba, koji je bio veteranski prvak države u daljinskom plivanju 2001. i 2002. godine.

Sljedeće odredište je otok Mljet.

Kreće avantura života: Ribafish za sina Roka pliva do 50 otoka
Kreće avantura života: Ribafish za sina Roka pliva do 50 otoka
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Horoskop slavnog astrologa iz renesanse: Na koji dan si rođen u mjesecu, takvo breme nosiš
SUDBINA U ZVIJEZDAMA

Horoskop slavnog astrologa iz renesanse: Na koji dan si rođen u mjesecu, takvo breme nosiš

Svaki dan u mjesecu ima svoje karakteristike koje utječu na formiranje osobnosti, životne izbore, želje, sumnje i strahove. Giordano Bruno objasnio ih je još u 15. stoljeću

Evo kako saditi rajčice da vam daju bogate plodove mjesecima
MALE VRTLARSKE TAJNE

Evo kako saditi rajčice da vam daju bogate plodove mjesecima

Što dublje zakopate sadnicu rajčice, ona će razviti veći i jači korijen. Što više korijena ima, ona će moći apsorbirati više hranljivih tvari i vode. Dodatni korijeni će pomoći biljci da ostane uspravno pod pritiskom vjetra
Radno vrijeme trgovina na Dan državnosti - samo rijetki rade
EVO KOJI DUĆANI RADE

Radno vrijeme trgovina na Dan državnosti - samo rijetki rade

Dobar dio trgovina će danas biti zatvoren, no tu i tamo ćete moći pronaći neku koja radi pa makar i skraćeno. Slijedite navedeni link, izaberite adresu koja vas zanima i dobit ćete informaciju