Lifestyle

Komentari 1

Ove stvari i igračke mogu biti opasne za djecu - zaštitite ih

Ove stvari i igračke mogu biti opasne za djecu - zaštitite ih

Dječja soba ili igraonica bi trebala biti ispunjena igračkama, ali postoje neke, uključujući i one koje su namijenjene djeci, koje bi trebali skloniti zbog sigurnosti malenih

1. Jako glasne igračke

Odrastajući, uvijek smo željeli da naše igračke budu najglasnije, rekla je dr. Nkeiruka Orajiaka, pedijatrica za hitne slučajeve i majka troje djece. Ali, ona savjetuje da bi roditelji trebali skloniti igračke koje su jako jako glasne jer bi mogle uzrokovati oštećenje sluha.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ona svojoj djeci ne dopušta nijednu igračku koja se nalazi na popisu bučnih, glasnih igračaka koji je sastavilo Udruženje vida i sluha. Udruga je otkrila da neke popularne igračke mogu nanijeti štetu u roku od 15 minuta nakon njihove upotrebe.

2. Nestabilan namještaj

Pedijatri su se složili da bi namještaj trebao biti  pričvršćen za zid.

- U bilo kojoj sobi moramo biti zabrinuti zbog namještaja. On treba biti pričvršćen za zid tako da ako se dijete pokuša popeti na njega, neće se prevrnuti - objasnila je dr. Meghan Martin, dječja liječnica.

3. Dječja hodalica

Pedijatrica Syeda Amna Husain, rekla je kako njezina djeca nikada nisu koristila dječju hodalicu jer istraživanja pokazuju da možda nisu sigurne.

- Iako to govorimo godinama, roditelji još uvijek žele kupovati hodalice. U hodalici beba bez nadzora može lako doći u opasna područja kuće, poput stubišta ili vruće peći - dodaje.

4. Sitni komadići

Pedijatri su rekli kako igračke s malim komadićima predstavljaju potencijalni rizik od gušenja. Kako bi provjerili je li neka igračka opasna, pokušajte trik tube toaletnog papira. Ako igračka može stati u tubu, postoji opasnost od gušenja.

5. Slike i ogledala

Ogledala, slike ili drugi ukrasi predstavljaju rizik od pada sa zida na vaše dijete. Ako je ukras obložen staklom ili ima oštre kutove, to bi moglo dovesti do ozbiljnih ozljeda.

Husain i Orajiaka predlažu izbjegavanje teških umjetničkih djela u prostoriji gdje se djeca igraju, kao i drugdje u kući.

6. Škrinja s igračkama

Škrinja za igračke ili kanta s poklopcem mogla bi djeci prignječiti prste ili druge dijelove tijela ili pasti po njima. Dijete bi moglo i ući u nju i zatvoriti se što predstavlja veliku opasnost.

Umjesto toga, odlučite se za kantu za igračke koja nema poklopac.

7. Ne zaštićene električne utičnice

Električne utičnice ne smiju biti nepokrivene jer to može dovesti do ozljeda. Orajiaka je također predložila postavljanje teškog namještaja ispred utičnica kako im djeca ne bi mogla pristupiti.

8. Neke biljke

Baš kao što neke sobne biljke mogu biti otrovne za kućne ljubimce, određene vrste mogu biti toksične i za bebe i djecu.

Dvaput provjerite je li svaka biljka koju unesete u dom sigurna, pogotovo ako će biti na dohvatu vašeg djeteta.

9. Ne zaštićeni prozori

Dijete bez nadzora može uzrokovati sve vrste problema, rekla je Playforth. Jedan od njih može biti i penjanje do prozora ili pokušaj izlaska kroz prozor, što predstavlja veliku opasnost.

Zato pedijatri savjetuju da svoje prozore zaštitite stavljanjem štitnika, piše Insider.

Najčitaniji članci