Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Pet navika koje biste trebali izbjegavati kada se probudite

Pet navika koje biste trebali izbjegavati kada se probudite

Pravilna jutarnja rutina odrazit će se na vašu produktivnost tijekom dana. Bit ćete organiziraniji, produktivniji, a zadatke ćete obavljati s puno više elana

VIDEO

Pravilna rutina ujutro temeljni je dio brige o sebi, koja utječe na sve, od razine energije i produktivnosti do stanja vaše kože. Stručnjaci su otkrili neke od najčešćih jutarnjih pogrešaka i kako ih popraviti:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:46

1. Odgađanje alarma

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogi ujutro odgađaju svoju alarme i pokušavaju uhvatiti još malo sna. Međutim, te posljednje minute sna vam zapravo ne pomažu iako se tako može činiti. Ako želite malo dodatnog vremena ujutro, bolja ideja bila bi da alarm postavite 15 minuta kasnije i dignete se čim zvoni nego da odgađate svako malo, kaže Niket Sonpal s Medicinskog fakulteta Touro iz New Yorka.

Diana pravo zamijenila poljem: Batat sam stavila čak i u praline
Diana pravo zamijenila poljem: Batat sam stavila čak i u praline

2. Posezanje za telefonom čim se probudite

Ako je provjeravanje e-pošte, gledanje društvenih mreža ili skeniranje dnevnih naslova prvo što napravite ujutro, dopuštate da stvari koje su izvan vaše kontrole 'otmu' vaše prve misli i osjećaje, rekla je Naomi Parrella, liječnica primarne zdravstvene zaštite.

U redu je ako ujutro posegnete odmah za telefonom jer vam zvoni alarm, ali nije dobro ako ga koristite da biste se odmah povezali s vanjskim svijetom.

Umjesto toga, duboko udahnite. Napravite neke vježbe istezanja. Pozdravite svog partnera ili djecu. Popijte malo vode.

3. Posezanje za šećerom rano ujutro

Stručnjaci upozoravaju da je doručak najproblematičniji obrok u danu kada je u pitanju dodani šećer zahvaljujući uobičajenim ponudama poput zaslađene kave i čaja, žitarica, sirupa, smoothieja, jogurta i tako dalje. Što više šećera možete izbaciti iz jutarnje rutine, to bolje, kaže Parrella. 

U Krakowu kavom posipaju ulice: Kafići prikupljaju talog
U Krakowu kavom posipaju ulice: Kafići prikupljaju talog

- Ako dan želite započeti snažno i čvrsto, stvarno je korisno ako šećer možete potpuno izbaciti. Ipak, šećer nije toliki neprijatelj samo se preporučuje da pametno odaberete kada ćete uživati u njemu - dodala je.

4. Nepravilno čišćenje lica 

Koža noću može pokupiti nečistoče poput mrtvih stanica kože koje se skupljaju na jastučnici ili prašine koja možda cirkulira u vašem prostoru gdje spavate. Ipak, neki dermatolozi ističu kako nije nužno ujutro umivati ​​lice proizvodima ako ste tu temeljitu zadaću odradili prethodnu večer. Višestruko korištenje sapuna ili sredstava za čišćenje može isušiti kožu. Trebate voditi računa o temperaturi vode.

Fotolia

- Iako bi moglo biti primamljivo umivanje lica vrlo hladnom vodom kako biste se razbudili, temperatura vode ne bi trebala biti ekstremna. Umijte se mlakom vodom - savjetuje Stacy Chimento, dermatologinja.

I ne zaboravite na lice nanijeti zaštitni faktor protiv sunca.

5. Zanemarivanje mentalnog zdravlja

Jutra mogu biti teška. Međutim, ako dan ne započnete kako treba, sljedećih nekoliko sati možete provesti boreći se s vašim lošim raspoloženjem. Zato, ujutro pronađite malo vremena za sebe, savjetuje Sonpal.

- Strategije koje koristite mogu biti vrlo jednostavne. Otvorite rolete gdje god možete u svom domu kako biste pustili prirodno svjetlo. Zatim pronađite nekoliko trenutaka za meditaciju, pisanje dnevnika zahvalnosti ili jednostavno razgovarajte s voljenom osobom - kaže Sonpal, a piše Huff Post.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru