Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Pet razloga zašto ste tužni u novoj vezi: Mislite na bivšeg, uspoređujete partnera s njim...

Pet razloga zašto ste tužni u novoj vezi: Mislite na bivšeg, uspoređujete partnera s njim...

Bez obzira što ste zadovoljni u novoj vezi, to ne znači da stari dio sebe i svog života možete samo eliminirati iz misli i srca. Posve je normalno uspoređivati partnere i stari život jer emocije su komplicirane

Ovaj je osjećaj užasan, ali je i vrlo čest. I ne znači da biste trebali napustiti novu vezu i otići natrag k bivšem. To znači da su emocije komplicirane i s određenim znanjem i samosviješću možete prihvatiti tugu kao privremenu i krenuti naprijed kako biste prihvatili prekrasan odnos sa svojom novom ljubavi.

POGLEDAJTE VIDEO: Što pozicija spavanja govori o vašoj vezi?

Pokretanje videa ...

Evo 5 razloga zbog kojih se osjećate tužno u novoj vezi nakon prekida s bivšim.

1. Još uvijek ih uspoređujete sa svojim starim partnerom

Jedna od stvari koje radite kad izlazite na spojeve s novim ljudima nakon prekida je uspoređivanje. Bez obzira na to koliko je veza bila toksična, sjedite za tim stolom i uspoređujete potencijalnog partnera s bivšim.

Ironično, ono što obično uspoređujete su dobre stvari kojih se sjećate o bivšem. Seksualna kemija je ona koja se najčešće spominje, ali to mogu biti i druge stvari, poput njihove ambicije, djece, interesa, i slično.

Ova je usporedba prirodna, ali često vas mozak usmjerava u pogrešnom smjeru. Preporučuju se da napravite popis svih stvari o bivšem koje su ga učinile bivšim. Budite iskreni. Lako je zaboraviti stvari koje su pošle po zlu, ali ako "prokopate malo dublje', pronaći ćete ih.

Nakon što napravite svoj popis, napravite popis dobrih stvari u vašoj novoj vezi i o tome kako se dobro osjećate. Pretpostavljamo da, ako ste sretni, onda ih ima mnogo. Sastavljanje popisa pomoći će vam da točno vidite zašto ne biste trebali biti s bivšim i zašto ste sretni u svojoj novoj vezi.

Top 12 seksualnih poza uz koje će žene doći do svog vrhunca
Top 12 seksualnih poza uz koje će žene doći do svog  vrhunca

2. Nedostaje vam udobnost

Bez obzira na to koliko ste dugo u vezi, razvijaju se obrasci ponašanja. A ti su obrasci poznati i teško ih je promijeniti. Bez obzira jesu li obrasci dobri, poput jedenja pizze petkom ili odlazak u šetnju svake večeri, ili loši, poput svađa svako jutro oko toga tko će šetati psa ili treba li brojati pića tijekom večeri, ti su obrasci vaši i teško ih je otpustiti.

U novim vezama često je prisutna nesigurnost jer su stvari toliko nove i čeznete za ugodnim, onim što tako dobro znate. Samo imajte na umu da će, kako vaša veza nastavlja rasti, tako se i  povećavati vaša udobnost. S vremenom ćete moći otpustiti bivšeg i stare navike i biti sretni.

Couple silhouette breaking up a relation

3. Morate otpustiti stare snove

Kad krenete u novu vezu, s njom dolaze velike nade i snovi o budućnosti. I s prekidom, ti snovi odlaze u dim. Vjerojatno ste razmišljali o zajedničkom životu, djeci, poslu i sličnom. Ali onda je, jednog dana, bilo gotovo. I ti su snovi bili srušeni.

No, vi i vaš novi partner vjerojatno imate velike nade i snove. Ali te nade i snovi razlikuju se od onih koje ste imali s bivšim i trebat će vam neko vrijeme da ih se oslobodite i prigrlite nove.

Iako se tijekom karantene ne šminkate često nikako nemojte zaboraviti na njegu kože lica
Iako se tijekom karantene ne šminkate često nikako nemojte zaboraviti na njegu kože lica

4. Kraj jedne ere

Kada prekinete vezu, završili ste s jednim razdobljem. To označava provođenje zajedničkog vremena u paru, s prijateljima, na putovanjima, međusobnim obiteljima, možda zajedničkom djecom ili dobivanjem psa. A kad dođe do prekida, ta je era završila.

S novim partnerom dolazi cijela nova grupa prijatelja, koja pokušava shvatiti kako upravljati vezom, a tu je i međusobno upoznavanje navika i međusobno upoznavanje kućnih ljubimaca. Ova nova era je uzbudljiva i nova, ali to ne znači da stara nije bila posebna na svoj način. Ako prihvatite da vas povratak u prošlost neće dovesti nikamo, moći ćete prepoznati da će ovo sljedeće doba biti sjajno, a to će vam pomoći ublažiti tugu.

5. Niste 'pustili' ono što se dogodilo

Jedan od razloga zbog kojih biste se mogli osjećati tužno u novoj vezi je taj što niste obradili ono što se dogodilo u staroj. Vjerojatno vam je trebala puna godina da prebolite bivšeg partnera, usprkos činjenici da ste jako sretni s novim. A nakon toksične veze jednostavno morate nastaviti dalje.

Ostajanje u dobrim odnosima s bivšim može biti riskantno u smislu da vam to bude izgovor da provodite više vremena s njim, što može samo poći po krivu. 

Dajte si vremena da probavite sve te emocije koje su vas preplavile. Trebat će vam neko vrijeme, ali vrijeme i rad s terapeutom bi vam mogli pomoći da obradite ono što se dogodilo i krenete naprijed bez osvrtanja, piše Your Tango.