Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pet znakova da vašem djetetu nedostaje igre: Emotivnija su i ne druže se s drugom djecom

Pet znakova da vašem djetetu nedostaje igre: Emotivnija su i ne druže se s drugom djecom

Djeca vide igru ​​kao jedan od najvažnijih aspekata svog života i cijene vrijeme, slobodu i mjesto za igru. Ona ima niz prednosti za njihovu fizičku, emocionalnu, društvenu i intelektualnu dobrobit

VIDEO

Vlade bi trebale dati prioritet vremenu za igranje kako bi potaknula razvoj kod djece, upozorili su stručnjaci. Tijekom pandemije Covid-19, školarci su propustili dragocjeno vrijeme za druženje sa svojim prijateljima tokom školskih dana.

POGLEDAJTE VIDEO: Mama priznala da se ne voli igrati sa svojom kćeri

Pokretanje videa...

Mama 01:23

Nedavno je istraživanje Britanskog psihološkog društva (BPS) otkrilo da više od tri četvrtine roditelja djece u osnovnoj dobi smatra da je vrijeme za igru ​​jednako važno kao i to da njihova djeca pohvataju sve zaostatke sa školom koji nisu fizički pohađali zbog pandemije. Oko 96 posto roditelja reklo je da je vrijeme za igru ​​važno za njihovo dijete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

BPS zato sada poziva vladu da vrati 10 minuta školskog odmora. Naime, od svih ispitanih, 69 posto roditelja reklo je da je zabrinuto što je pandemija utjecala na to što njihova djeca nisu imala strukturirano vrijeme za igru. Kada je u pitanju društveni razvoj, 61 posto ispitanika reklo je da je društveni razvoj najvažniji za njihovo dijete.

Kad dijete kaže da ne može, nemojte mu govoriti da može, jer to samo povećava frustraciju
Kad dijete kaže da ne može, nemojte mu govoriti da može, jer to samo povećava frustraciju

Dr. Dan O'Hare, supredsjedavajući s Odsjeka za obrazovnu i dječju psihologiju BPS-a, rekao je da je jasno to što roditelji izuzetno cijene vrijeme za igru.

- Sada vlada treba poduzeti hrabre mjere i dati prioritet školskoj igri za razvoj djece. Ovo nije ‘traženje’ više vremena za igru, već vraćanje izgubljenog. Moraju postojati odgovarajuća podrška, financiranje i resursi za učitelje koji su već ionako pod sve većim pritiskom da izvode nastavni plan i program - izjavio je.

Dr. Dan je rekao da djeca vide igru ​​kao jedan od najvažnijih aspekata svog života i cijene vrijeme, slobodu i mjesto za igru. Istaknuo je kako postoji niz prednosti za njihovu fizičku, emocionalnu, društvenu i intelektualnu dobrobit. Iako neke od ovih stvari imaju trenutni učinak, druge će se razviti s vremenom.

Saznajte koji su to znakovi da vaše dijete nema dovoljno vremena za igru.

1. Postalo je nametljivo

Tijekom pandemije mnogi su roditelji bili prisiljeni ostati kod kuće s djecom zbog nedostatka škole i dostupne skrbi za djecu. Zato su djeca razvila jaču povezanost sa svojim roditeljima jer nisu provodila puno vremena sama.

Dr. Dan je rekao da je igra važna za djecu jer se kroz nju mogu osamostaliti. Rekao je da, iako je važno da se roditelji igraju sa svojom djecom, postoji i određena vrijednost u samostalnoj igri.

- Dječja mašta može biti beskrajna, a iako nam ponekad nam njihova igra možda nema smisla, vjerujete, bilo da se radi o glupoj igri, onoj neurednoj, gruboj ili igri uloga... sve su to iskustva za izgradnju otpornosti kod djece - objasnio je.

2. Emotivnije je

Ako je vaše dijete malo emotivnije nego inače, to bi mogla biti posljedica nedostatka vremena za igru. Dan je rekao da vrijeme za igru ​​pomaže djeci da dožive niz emocija, uključujući frustraciju, odlučnost, postignuća, razočaranje i samopouzdanje, a kroz praksu mogu naučiti upravljati tim osjećajima.

7 razloga zašto jesti grožđe: Bolji san i dobro zdravlje očiju
7 razloga zašto jesti grožđe: Bolji san i dobro zdravlje očiju

3. Zazire od druge djece

Djeca koja su mjesecima bila zatvorena u zatvorenom prostoru više se i ne sjećaju kako je to igrati se s drugom djecom. Ako vaše dijete bježi od toga ili mu se teško igrati s drugom djecom, to može biti zato što nemaju dovoljno vremena za igru.

Doktor Dan je rekao da igra potiče djecu da se miješaju s drugom djecom i da otkriju kako izgraditi odnose s drugima, što može uključivati ​​izoliranje i izmišljanje ako stvari krenu po zlu!

- Igra daje djeci prostor da nauče kako se nositi s različitom djecom, i onima koji reagiraju i ponašaju se drugačije te im pomoći u izgradnji različitih identiteta - dodao je.

4. Bori se s rješavanjem problema

Igra je izvrsna metoda koja djeci može pomoći da se sama snađu u nekim situacijama.

- Ako ste ikada gledali djecu kako se igraju, s igračkama ili bez njih, vjerojatno biste se čudili kako nakon nekog vremena rješavaju probleme ili poteškoće. Kroz igru ​​djeca uče kreativno razmišljati i prolaziti kroz poteškoće te pronaći rješenja, bez straha da će nešto poći po krivu - rekao je dr. Dan.

Umjesto čokoladica i brze hrane djeci pripremite zdrave obroke
Umjesto čokoladica i brze hrane djeci pripremite zdrave obroke

5. Neaktivnost

Ako dijete više ne voli trčkarati po dnevnom boravku, to bi moglo značiti da mu nedostaje igra. Dr. Dan je rekao da su fizičke prednosti igre izuzetno važne za djecu.

- Znamo da se djeca sve manje bave tjelesnom aktivnošću što ima štetan utjecaj na njihovu tjelesnu i psihičku dobrobit, pa je sve što ih podiže i pokreće dobra stvar. Igra im pomaže u fizičkom razvoju i jačanju. Igranje grupnih igara i sport također pomažu u izgradnji odnosa - dodao je, piše The Sun.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'