Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pikantna rebrica u marinadi od senfa i meda - za prste polizati

Pikantna rebrica u marinadi od senfa i meda - za prste polizati

Dobro zagrijana pećnica je jedan od najbitnijih faktora slasnog mesa. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, povremeno okrenite i premažite marinadom, a nakon 45 minuta dodajte krumpire

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskih rebara
  • 500 g krumpira

marinada:

  • 4 žlice senfa
  • 4 žlice sitno sjeckanog luka
  • 2 žlice Worcester umaka
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 3 žlice meda
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol
  • grančica peršina
Trikovi kako omekšati junetinu: Da postane mekana 'kao duša'
Trikovi kako omekšati junetinu: Da postane mekana 'kao duša'

Priprema:

Svinjska rebra dobro nasolite i premažite senfom. Pripremite marinadu od meda, maslinova ulja, luka, Worcestera i jabučnog octa te je izlijte po mesu. Marinirajte ga najmanje 2 sata, još bolje ako meso ostavite 24 sata u hladnjaku.

Izvadite meso iz marinade i stavite u uljem premazani lim. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, povremeno okrenite i premažite marinadom.

Nakon 45 minuta stavite u pećnicu i ploške krumpira pa pecite sve još 30 minuta na 200°C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo