Lifestyle

Komentari 1

Pilates-vježbama do ravnog trbuha u samo osam tjedana

Pilates-vježbama do ravnog trbuha u samo osam tjedana

Pri izvođenju pilates-vježbi važno je stabilizirati i aktivirati središte tijela, core - mišiće trbuha, donjeg dijela leđa, kukova, zdjelice i stražnjice za najbolji učinak

Ivana Vuljević, instruktor basi pilatesa, Društvo sportske rekreacije Dvoranica

Pilates je tehnika vježbanja pogodna za sve uzraste te početne i napredne vježbače. Baš kao i funkcionalni trening, taj oblik vježbanja ne izolira određene mišiće (što vodi neuravnoteženosti tijela), nego se odnosi prema tijelu kao prema cjelini. Stoga je odličan dodatak vježbama funkcionalnog treninga. Svaku vježbu ponovite 8-12 puta, a ciklus od četiri vježbe dvaput.

Prehrana, plan i jelovnik za 8-tjedno mršavljenje

Pogledajte vježbe za 1. tjedan mršavljenja

Pronađite i savjete za uklanjanje celulita 

1. Podizanje lopatica

Potkoljenice su podignute i usporedne s podom. Udahom trbuhom pritisnite leđa u podlogu, a izdahom podignite lopatice od poda.

2. Naizmjenično privlačenje nogu

Lopatice su podignute od poda. Uz izdah ispružite jednu nogu, a udahom je privlačite. Odmah zatim ispružite i drugu nogu. 

3. Ispružene noge koliko možete

Lopatice su dignute od poda, a potkoljenice pod pravim kutom. Udahom stisnite trbuh i ispružite noge do granice koju možete kontrolirati. 

4. Aktiviranje trbušnih mišića

Sjednite ravne, izdužene kralježnice. Udišući, aktivirajte mišiće trbuha. Izdahom zaoblite kralježnicu šireći ruke (trbuh je aktivan).

Najčitaniji članci